Jump to content
IGNORED

Raspad SFRJ

Muwan

Recommended Posts

Posted
Memoari sustižu memoare, naravno uz ničim izazvane napade povijesne zbiljnosti:
Na pitanje novinara Basata „da li je istorija bila pravedna prema Srbima“, Solana kaže: „Moguće je da je Evropa imala bolji odnos sa Hrvatskom. Već u Austrougarskoj imperiji Hrvati su imali značajniju ulogu, bili su katolici i koristili su latinicu."
Pa ti sad idi i objašnjavaj narodu da će ga Toma, Voja i Vojo odvesti direktno u provaliju...
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Roger Sanchez

207

• cedo

75

• harper lee

63

• steins

63

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
Memoari sustižu memoare, naravno uz ničim izazvane napade povijesne zbiljnosti:
kako prolazi vreme, sve više povijesnih čimbenika ovako ili onako priznaje da je ipak u raspadu kantar bio malko nakrivljen kad se odmeravalo srbima.a evo i dela za ceda....
„Svi su bili veoma tvrdi, veliki nacionalisti i vrlo sigurni u sebe. Bili su apsolutno ubeđeni da su bili u pravu. Bosanski predsednik Izetbegović je imao isto ponašanje, ali je on bio žrtva. Svi su bili ‘teški tipovi’, Izetbegović takođe. I da ne govorim o Franji Tuđmanu, hrvatskom predsedniku. Poslednji put kada sam ga sreo odveo me je na večeru u jednu od Titovih palata u Hrvatskoj. Veoma često smo se svađali i nikada ga više nisam video. Da nije umro, trebalo bi da ide na sud u Hagu.
....glede onih rasprava o šovinizmu i šovinizmu
Posted
a evo i dela za ceda........glede onih rasprava o šovinizmu i šovinizmu
mislish za Rodjera ...
Posted (edited)
mislish za Rodjera ...
ma ne, baš na tebe, pošto si mi svojevremeno spočitavao šovinizam zbog sličnih izjava.kod Rodjera nema šovinizma i šovinizma. :lol: Edited by steins
Posted (edited)

Гледао сам Ристића, каже да је тадашњи САД амбасадор у Београду био директно надгледао напредовање Милошевића у политици, беше Андерсон.Иначе Ристић каже да су Руси и Немци договорили распад Југославије и да су Руси израдили САД распадом СССР те да САД нису победиле у Хладном рату.То је све супротно од онога што нам овде причају. Говорио сам да Милошевић није руски човек већ амерички и да Русија није имала разлог да чува Југославију јер је она забила нож у леђа СССРу. Такође да је Милошевић посмењивао све руске кадрове, што је била огромна грешка.Такође да је Тито био амерички човек, и да су га САД подржавале. Што сам исто причао, док је ObiW и слични убеђен у супротно. Сва прича око несвстаних је била игра САД око одвлачења земаља од СССР.Не верујем да је све истина што каже али има доста тога истинитог. Тешко да су Руси срушили СФРЈ али се нису ни претеранои борили за њу, због свега горе наведеног. Прича око Ранковића је исто натегнута. Као и булажњење око победе у Хладном рату. Тачно је да су Руси сами срушили СССР и да се ту САД нису много питале, то је била рационална одлука, али све после је било катастрофа.То ни ови блесани данашњи не схватају, они мисле да ће приближивањем и лизање са Америма и пљувањем Руса нешто добити. Нека само погледају где су завршили Перишић, Станишић и Милошевић а где руски људи. А како је прошао амерички савезник Југославија, видите и сами.

Edited by No7
Posted
Не верујем да је све истина што каже али има доста тога истинитог.
Istinito mu je eventualno ime i prezime, a možda je to lažno.Rusija izradila SAD tako što je rasturila SSSR i tim potezom pobedila u hladnom ratu :Hail:Deo te pobede je, pretpostavljam, i sveopšti raspad koji je potom usledio u Rusiji a za koji su naravno krive SAD iako ih je Rusija izradila i pobedila :Hail:Sram bilo Ruse, nisu obnovili hladni rat kako bi zaštitili SFRJ; kapiram da su bili opijeni svojom pobedom (koja se u tom trenutku sastojala od masovnog trafikinga žena u belo roblje) pa ih je mrzelo da svrate do Balkana i nanesu još jedan poraz Amerikancima :Hail:Matori, ako se mota to što te radi, preklinjem te daj i meni malo. Ako je belo ili sintetika onda ništa.
Posted (edited)

Иди на б92 и причитај нове вести и сазнај истину. То је ионако главни извор твојег отриквања света. И то онда победонсно објављујеш док се неки играју.И прочитај поново што је написано.Жао ми је само што ти кварим поглед на свет који су покупио 90их из "независних" медија.Да ти поновим: Милошевић је доведен од стране Амера на власт а тек пред крај, када су га пустили низ воду а то се поклапа са Миловим удаљавањем, САД најважни играч у региону-може да се прати и хронолошки, је покушао са Русима али није много добио па се окренуо Кинезима. Што је значило и крај његове владавине јер је ипак у питању 1999/2000.

Edited by No7
Posted
ma ne, baš na tebe, pošto si mi svojevremeno spočitavao šovinizam zbog sličnih izjava.kod Rodjera nema šovinizma i šovinizma. :lol:
ti si neshto gadno pobrkao (ili radish neshto drugo, mnogo loshije) ... ja tebi nisam spochitavao shovinizam ... vec si se ti deklarisao kao nacionalista, a ja sam ti pokushao reci kako to nije bash dobro ... dodushe, bez uspehainache, to sto pishe, ja govorim od pochetka raspada bivshe drzhave ... tako da mi ne mozhesh to spochitati
Posted
Да ти поновим: Милошевић је доведен од стране Амера на власт а тек пред крај, када су га пустили низ воду а то се поклапа са Миловим удаљавањем, САД најважни играч у региону-може да се прати и хронолошки, је покушао са Русима али није много добио па се окренуо Кинезима. Што је значило и крај његове владавине јер је ипак у питању 1999/2000.
To je jedna od mogućnosti o kojoj se može samo špekulisati jer se ne može dokazati, osim ako ne procure neke depeše iz tog vremena.Ja sam ti još ranije iznosio moja lična zapažanja i razloge zbog kojih mislim suprotno. Ništa B92, ništa RFE, ništa Soroš, samo neki moji utisci na osnovu onoga što sam gledao u Srbiji tih godina. Tvoja kontraargumentacija glasi: sve su ovo zakuvali Amerikanci i to je tako jer ja tako kažem a vama je B92 isprala mozak, pri čemu ti je krunski dokaz izlaganje Ljubiše Ristića. Pa jbg, šta očekuješ ako ne molbu da me upoznaš sa svojim dilerom?
Posted

Крунски доказ ми није јуловац већ дешавања из тих година и после тога.Али ја ти се извињавам, у праву си.

Posted
Нека само погледају где су завршили Перишић, Станишић и Милошевић а где руски људи.
znači mira i marko su ruski igrači, a sloba američki?
Posted (edited)

Не.А склањање Милошевићеве породице на сигурно је био део дила за склањење са власти Слободана. Ено, Мира, се сада привиђа и по Паризу. Занимљиво је да Марију Милошевић нико не спомиње иако је већ 10 година у ЦГ.

Edited by No7
Posted

kadijević je lagan pik, samo...ko još bitan? mladić?koji su to ruski igrači koje je milošević smenjivao?i je li i kadijević među njima? stoji ona šešeljeva priča kako bi jna i on sve to poravnali da im sloba nije radio iza leđa i sa mup-om sabotirao mobilizaciju?