Jump to content
IGNORED

Kamere...

Moća

Recommended Posts

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Dankan Ajdaho

19

• kud u maglu Simoviću

15

• Frank Pembleton

7

• ragasto

7

Posted

Od sportskih sam imao dva kineza, jedan no name, jedan SJ nešto, Soni AS50 ako se ne varam, GoPro Silver 7, ovo je bukvalno druga dimenzija u odnosu na sve pomenute, naročito na đubre zvano GoPro, koje realno ne bi trebalo da košta 50 evra koliko je govno u pitanju.

Posted
1 minute ago, Dankan Ajdaho said:

Od sportskih sam imao dva kineza, jedan no name, jedan SJ nešto, Soni AS50 ako se ne varam, GoPro Silver 7, ovo je bukvalno druga dimenzija u odnosu na sve pomenute, naročito na đubre zvano GoPro, koje realno ne bi trebalo da košta 50 evra koliko je govno u pitanju.

Ih sad bas toliko djubre?Ja jedno 2-3 puta akao taj GoPro nisam stekao utisak da je toliko djubre, doduse nisam nista ni ocekivao...

Posted

Šta ti tačno smeta? Imam GoPro Black 6 i fino me služi malo više od godinu dana...

Posted

Za ove druge ne znam, govorim o modelu koji je meni dopao. Poenta je da je snimak dobar samo u idealnim uslovima, tj napolju po suncu. Čim snimiš nešto u zatovrenom, ko da si snimao sa tosterom.

Posted

Stvarno, jel' neko upućen u auto-kamere? Koja najjeftinija vredi?

Posted
Stvarno, jel' neko upućen u auto-kamere? Koja najjeftinija vredi?
Pitaj usera Tale...

... Shiit has hit the fan...

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Evo snimka od sinoć. Ozvučenje srednje jako, podešavanje mikrofona na srednje. Ne zvuči baš savršeno...

Poručio sam eksterni mirkofon, stiže iz Japana, nadam se da će se dokoturati do Nikole Vranjkovića u KD 22.12, pa da vidimo da li će snimak biti bolji.

Snimao sam i Front 242 u Akvarijumu u Pešti, tamo je bila manja prostorija i jače ozvučenje, nije baš sjajno ispao zvuk, postaviću uskoro i snimak odatle pa će moći da se uporedi.

Edited by Dankan Ajdaho
Posted (edited)

A evo i snimka iz Pešte. Mikrofon je bio podešen na "auto", ali očito nije mogao da hendluje bas. No, prostoija je bila mala, udaljenost od zvučnika nekih 3-4 metra. Pretpostavljam da sam stavio na "min" ili "mid" da bi bilo bolje, al' jbg, prvo korišćenje, ko je mogao znati...

Videćemo kako će biti kada stigne eksterni mirkofon.

Edited by Dankan Ajdaho
Posted

njih i da si snimao na mute ne bi bila šteta, dapače

Posted
On 8.12.2019. at 17:15, Dankan Ajdaho said:

Videćemo kako će biti kada stigne eksterni mirkofon.

neće biti bog zna šta bolje, sve i da si dao 1000€ za majk tonski kvalitet snimka iz publike će biti buljson

Posted

Ja se nadam da će makar bolje hendlovati od internog overload zbog preglasnog zvuka. Videćemo za par dana.

Posted

hmm

to ne zavisi toliko od mikrofona, externi je bolji svakako, koliko od kamere tj kamera bi trebala da poseduje potenciometre kojima se reguliše nivo tona koji se snima

Posted

Ima ona 3 odnosno 4 nivoa. Auto, low, middle i high.

Urbana sam snimao na mid i ispalo je bolje, mada ne i perfektno. Isto ću probati i sa eksternim ako stigne na vreme.

Posted

to mu dođe komprimovani ton, koncert probaj seledeći put da snimaš na low 

trebalo bi da je bolje