aram Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 na prefko.com moze svako sebi da podesi kako hoce, za razliku od tog vaseg ...
Duci Simonovic Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 ko zna madjarice moze se okusati u testuhttp://www.preferans.hr/pref_test.php
paculla Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 naucila ruski pref da igram sa nekim izraelcima... jeste pref, a u stvari nije. licitacija je kao u brizu, uvek igraju sve karte, nema provlacenja na na silu licitiranu igru. smrt dosadna igra. jedino je gore kad te teraju da igras pravi pref sa lesnicima...
korindjar Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Nemacki spil ili madjarice ili preferans spilporedjane od keca do sedmice,7-10 je sve jasno valjda,uvek zbunjuju zandar, dama i kralj,ako se malo bolje pogleda, iako je i dama bradata, razlika izmedju 12 i 13 je ocigledna,kralj je uvek na konju,kec predstavlja godisnja dobaBojenajslabijapapai najjacaprosto ko pasuljnalakše je objasniti da dama ima oznaku pored glave, a dečko(žandar, unter) u donjem delu... i dama u 3/4 slučajeva fura bradu
paculla Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 smara me prefko. pretvorio se u chat room u kojoj moze a ne mora da se igra pref.
Duci Simonovic Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Jel ima raspolozenih za seansicu na playtoyu?
Zgubidan Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 U Pančevu uskoro počinje Otvoreno prvenstvo Petrohemije u preferansu, svako može da se prijavi. Ako je neko zainteresovan a ne živi isuviše daleko neka se javi.
расејан Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 nalakše je objasniti da dama ima oznaku pored glave, a dečko(žandar, unter) u donjem delu... i dama u 3/4 slučajeva fura braduНаши Мађари су то одавно превели, тако да сам одрастао играјући седмице и гангстера (што је упрошћена верзија префа) са мађарским картама. Елем, дама и жандар се зову горњак и доњак (јер је ознака боје уз главу односно уз бок); називи боја су зелен (пик), тиква (каро), срце и мак. Мак у ствари на слици има жир, али се то није превело јер је реч жир/zsir лажни пријатељ - у мађарском значи (свињску) маст. Дешавало се да понеко прошверцује које кило масти, чудећи се како је у Мађарској јефтин сир :).
Duci Simonovic Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 (edited) U Pančevu uskoro počinje Otvoreno prvenstvo Petrohemije u preferansu, svako može da se prijavi. Ako je neko zainteresovan a ne živi isuviše daleko neka se javi.ja sam planirao da se okusam turnirski, al mislim da ima jos da se uci, fali mi jos par godina, fali mi iskustvo, tako da kad napunim 35 se pojavljujem kod majstora maka... Edited September 24, 2010 by Duci Simonovic
Zgubidan Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 ja sam planirao da se okusam turnirski, al mislim da ima jos da se uci, fali mi jos par godina, fali mi iskustvo, tako da kad napunim 35 se pojavljujem kod majstora maka...Ovo je idealna prilika za sticanje iskustva ;)
Duci Simonovic Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Neko mozda raspolozen za jednu partijicu veceras?
goofs Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Ima li neko onu staru-prastaru PREF.EXE igru za DOS, radili su je "Buca & Nidza" ili tako neki likovi?
расејан Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Ima li neko onu staru-prastaru PREF.EXE igru za DOS, radili su je "Buca & Nidza" ili tako neki likovi?Аха... пмни ми свој имејл.
placenik Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Радили су неки научњаци са Нишког, али су та двојица крековали :)Још увек нисам нашао бољи преф од тог :(
Recommended Posts