Jump to content
IGNORED

Preferans

Duci Simonovic

Recommended Posts

Posted

Više volem mađarice...i Mađarice.

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Duci Simonovic

25

• bad music for bad people

21

• aram

19

• korindjar

9

Posted

na prefko.com moze svako sebi da podesi kako hoce, za razliku od tog vaseg ...

Posted

ko zna madjarice moze se okusati u testuhttp://www.preferans.hr/pref_test.php

Posted

naucila ruski pref da igram sa nekim izraelcima... jeste pref, a u stvari nije. licitacija je kao u brizu, uvek igraju sve karte, nema provlacenja na na silu licitiranu igru. smrt dosadna igra. jedino je gore kad te teraju da igras pravi pref sa lesnicima...

Posted
Nemacki spil ili madjarice ili preferans spilporedjane od keca do sedmice,7-10 je sve jasno valjda,uvek zbunjuju zandar, dama i kralj,ako se malo bolje pogleda, iako je i dama bradata, razlika izmedju 12 i 13 je ocigledna,kralj je uvek na konju,kec predstavlja godisnja doba766px-Huncards.jpgBojenajslabijaLaub1.gifpaSchellen1.gifpaHerz1.gifi najjacaDatoteka:Eichel1.gifprosto ko pasulj
nalakše je objasniti da dama ima oznaku pored glave, a dečko(žandar, unter) u donjem delu... i dama u 3/4 slučajeva fura bradu
Posted

smara me prefko. pretvorio se u chat room u kojoj moze a ne mora da se igra pref.

Posted

Jel ima raspolozenih za seansicu na playtoyu?

• 1 month later...
Posted

U Pančevu uskoro počinje Otvoreno prvenstvo Petrohemije u preferansu, svako može da se prijavi. Ako je neko zainteresovan a ne živi isuviše daleko neka se javi.

Posted
nalakše je objasniti da dama ima oznaku pored glave, a dečko(žandar, unter) u donjem delu... i dama u 3/4 slučajeva fura bradu
Наши Мађари су то одавно превели, тако да сам одрастао играјући седмице и гангстера (што је упрошћена верзија префа) са мађарским картама. Елем, дама и жандар се зову горњак и доњак (јер је ознака боје уз главу односно уз бок); називи боја су зелен (пик), тиква (каро), срце и мак. Мак у ствари на слици има жир, али се то није превело јер је реч жир/zsir лажни пријатељ - у мађарском значи (свињску) маст. Дешавало се да понеко прошверцује које кило масти, чудећи се како је у Мађарској јефтин сир :).
Posted (edited)
U Pančevu uskoro počinje Otvoreno prvenstvo Petrohemije u preferansu, svako može da se prijavi. Ako je neko zainteresovan a ne živi isuviše daleko neka se javi.
ja sam planirao da se okusam turnirski, al mislim da ima jos da se uci, fali mi jos par godina, fali mi iskustvo, tako da kad napunim 35 se pojavljujem kod majstora maka... Edited by Duci Simonovic
Posted
ja sam planirao da se okusam turnirski, al mislim da ima jos da se uci, fali mi jos par godina, fali mi iskustvo, tako da kad napunim 35 se pojavljujem kod majstora maka...
Ovo je idealna prilika za sticanje iskustva ;)
  • 2 months later...
Posted

Neko mozda raspolozen za jednu partijicu veceras?

• 7 months later...
Posted

Ima li neko onu staru-prastaru PREF.EXE igru za DOS, radili su je "Buca & Nidza" ili tako neki likovi?

Posted
Ima li neko onu staru-prastaru PREF.EXE igru za DOS, radili su je "Buca & Nidza" ili tako neki likovi?
Аха... пмни ми свој имејл.
Posted

Радили су неки научњаци са Нишког, али су та двојица крековали :)Још увек нисам нашао бољи преф од тог :(