Jump to content

Nobel Prize

Featured Replies

osim novinskih vesti iz tog perioda, da li postoji neko zvanicno saopstenje odobra za dodelu nagrade koje se tice proglasenja Tesle i Edisona dobitnicima?
Traženi su odgovori od švedske akademije nauka da da zvanično saopštenje o tome da li postoji Teslino pismo, ili kakav drugi dokumenat, iz koga se jasno može videti da je Tesla odbio nagradu i razlog zbog čega.Odgovor nikada nije dobijen, jer su odluke Akademije nauka o dodeli nagrade i predloženim kandidatima tajna.Takav dokument ne poseduje ni Muzej Nikole Tesle u Beogradu.Razlozi o Teslinom odbijanju nagrade su citati njegovog najboljeg prijatelja Džona O'Nilla - američkog pisca i njegovog biografa i Save Kosanovića, kome je Tesla lično rekao svoje razloge (kao svome nećaku).
  • 9 months later...

u 10:45 ujutru (ili 04:45 po mom vremenu) biće dodeljena Nobelova nagrada za fiziku.danas sam čula trač o tome ko bi mogao da bude dobitnik, pa sam veoma nestrpljiva :).(napred moj neutrino, napred :wub: )danas je dodeljena trojna Nobelova nagrada za fiziologiju ili medicinu. Dobitnici su:Elizabeth H. Blackburn, Carol W. Greider i Jack W. Szostakza otkriće uloge telomera i enzima telomeraze u zaštiti ćelijskih hromozoma od degradacije.link

Edited by mei
kod kurdija

(napred moj neutrino, napred :wub: )
neka pobedi bolji -_-
psihologiju ili medicinu.
ista stvar.
:lol: stvarno, istofiziologiju oprostite mi :isuse: sta ce biti za 6 i po sati, sta, nestrpljenje...
neka pobedi bolji -_-
Da cestitamo onda?

mozda za jedno 30 godina. moram prvo da smislim za sta tacno. mozda nesto oko foruma.

danas je dodeljena trojna Nobelova nagrada za fiziologiju ili medicinu. Dobitnici su:Elizabeth H. Blackburn, Carol W. Greider i Jack W. Szostakza otkriće uloge telomera i enzima telomeraze u zaštiti ćelijskih hromozoma od degradacije.
ma amateri... vidite sta nasi genijalni medicinari umeju, nego ih ignorise/terorise <dopuniti po zelji: americki, pederski, jevrejski, kosovootimacki> lobi:Beograd -- Na spisku zaposlenih lekara koji primaju platu u Domu zdravlja “Novi Sad” nalaze se i oni koji su u penziji ili čak nisu ni među živima, piše “Blic”.da vidim te vajne nobelovce da nateraju lesheve da rade... i lece narod! <_<
Beograd -- Na spisku zaposlenih lekara koji primaju platu u Domu zdravlja “Novi Sad” nalaze se i oni koji su u penziji ili čak nisu ni među živima, piše “Blic”.
strašno.sto se tice fizičara, moj kandidat nije dobio trku :(, pobedila je primenjena nauka.međutim, kanađani su ipak veoma srećni, jedan od ovogodišnjih dobitnika, Willard S. Boyle, je B.Sc/M.Sc/Ph.D zaradio na mojoj katedri.dakle, dobitnici su:Charles Kao, Willard Boyle i George Smithza dostignuća u polju prenosa podataka putem optičkih kablova (Kao) i razvoju CCD-a (charged coupled device), detektora svetlosti koji se nalazi u srcu digitalnih kamera (Boyle i Smith)link

Lepo. Konkretno, tako treba, a ne neka tamo teorija struna. :D

a bell labs odumiru... nema ko vise da se bavi takvim stvarima...

Bas mi je drago zbog W. Boyle. Gledala sam juce intervju sa njim, nije ocekivao nagradu. He is a very modest man.

Bas mi je drago zbog W. Boyle. Gledala sam juce intervju sa njim, nije ocekivao nagradu. He is a very modest man.
ako je to isti tip sto je pronasao bojler onda ne treba da bude skroman.

i kod sveckog mira je dobro to sto se odma lepo vidi jel uspelo, nema tih dugorocnih efekata i neizvesnosti potvrde stvarne vrednosti ko u nauci, pa da mora da se ceka sa nagradom.

Sa njime nema neizvesnosti.