Aleksandar88 Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Ne mogu da prevalim preko tastature pohvalu za LH, ali ono danas je bio brutalan, prostovski menadzment potrosnje guma i odrzavanja izuzetno brzih krugova. Nadam se da ce ga do kraja sampionata proci ta navika . Link to comment
Radoye Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 (edited) Ih sad, lako je posle bitke biti general :D. I meni je se u trenutku odlaska u boks tokom VSC, to cinilo kao jako dobra opcija, racunali su da ce svi ici na tri pit stopa i obe ekipe su improvizovale. Jednostavno ih je Mercedes ponovo nadmudrio. Imaju superiorniji bolid i Ferrari je morao da izmisli nesto da bi dosao u poziciju da se bori za pobedu. Nazalost Vettel je pogresio dva puta na kraju, sto ga je uz majmunisanje Grosejana kostalo makar prilike da napadne Hamiltona. Da se podsetimo, Svabo je imao dobar tempo i da se sve ovo nije dogodilo bio bi na neke 2-3 sekunde zaostatka od Hamiltona, na deset krugova pre kraja. Ne, na papiru najbrza taktika je bio prvi stint na ljubicastima ~25 krugova i onda do kraja na zutim. Naravno, na papiru i u praksi nisu nuzno jedno te isto. No, tri stopa nije nikada bila opcija. Ferari je odlucio da krene ranije u boks da bi iskoristili priliku sa VSC i tako ustedeli par sekundi, ali je to bilo prerano za jedan stop. Cak i onda, morali su na zute u tom drugom stintu zato sto su zute bile obavezne za ovu trku. Cim su stavili crvene oni su se ofirali i bilo je jasno da idu na dva stopa, pa su ostali mogli na osnovu toga da taktiziraju. Da su u Ferariju isli na zute, to bi im (teoretski) pruzilo fleksibilnost da na njima voze do kraja, pa bi u Mercedesu morali da se misle sta i kako sada. Jer, ako Ferari ostane na jednom stopu (sto bi bilo jako tesko), onda Hamilton mora da grize kao lud i da dere gume da bi na stazi pretekao Fetela, i tako i sam dodje u problem sa gumama na kraju trke. A ako ipak stanu dvaput, onda je u svakom slucaju prednost da u finisu trke kada ti protivnik vozi na istrosenim zutim gumama ti imas novi set brzih (crvenih) guma, pa da tako pokusas nesto, nego da ides sa zutima na zute. Ovako kako su odigrali, Ferarijevci su jednostavno otkrili svoje karte i pruzili Mercedesu mogucnost da se bez previse glavobolje odluce za na papiru idealnu taktiku i odigraju je bez mnogo strecanja i rizika. Ovo je posle Australije najveca takticka greska Ferarija ove sezone, i jos jedna prakticno poklonjena trka. Edited June 13, 2016 by Radoye Link to comment
renne Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 FIRESTONE 600 POSTPONED AFTER 71 LAPS, WILL RESUME ON AUG. 27 Link to comment
Radoye Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 FIRESTONE 600 POSTPONED AFTER 71 LAPS, WILL RESUME ON AUG. 27 Najduza pauza za restart u istoriji. Link to comment
ducca Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Le Mans poceo na ES. Kakav vikend pred nama Link to comment
Jimmy Kowalski Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 (edited) Nimalo mi se ne svidja staza.. Edited June 16, 2016 by Jimmy Kowalski Link to comment
Aleksandar88 Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Prevideo sam da SK1 prenosi i trening od 11.00, ja sve cekam ovaj u 15.00 da pocne. U medjuvremenu Ricc otkinuo desni zadnji tocak udarcem u zid, ne znam da li ce ga spremiti na vreme. Link to comment
Jimmy Kowalski Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Fijasko u najavi. Svaka cast Berni na izboru.. http://www.motorsport.com/f1/news/f1-officials-working-on-kerb-fix-789078/ Link to comment
Aleksandar88 Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Mozda, ali sve staze su imale probleme kad su se prvi put ukljucivale u F1. Neke stvari je nemoguce predvideti u simulatorima, probama itd. Za Rusiju sam naprimer mislio da ce biti smor i nisam bio upravu, skroz korektna. Ja im dajem sansu do trke, da vidimo kako ce sve to da izgleda. Link to comment
Jimmy Kowalski Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Ma ovo je cisto osljarenje organizatora. Ali, Berni dobio suske i zabole ga za bezbednost.. Link to comment
Aleksandar88 Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Čekaj jel trening odložen ili ga sk ne pušta zbog šugavog tenisa koji ide na dva kanala? Link to comment
Jimmy Kowalski Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Nije odlozen, vozi se.. Link to comment
Aleksandar88 Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Pu mater im jebem. Na dva kanala ide tenis mrtvi, računali da će Federer matori dobiti u dva seta, šta li, a na trećem repriza košarke! Link to comment
renne Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Na sk6 ide prenos, tamo je i bio predviđen Link to comment
Recommended Posts