burekdzija Posted November 24, 2014 Author Posted November 24, 2014 Upravo tako. Sto samo pokazuje koliko su svi smoreni ovim formatom formule 1.
goofs Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Ja sam F1 gledao redovno od Demona Hilla do poslednje Šumijeve titule, neke sezone sam ispratio u potpunosti. Onda su poceli da prave neke nebulozne izmene u pravilima, menjali su stvari koje nisu menjane 20+ godina. Jedne sezone nisi smeo da menjas gume tokom trke (?!?), onda izmene sistem kvalifikacija pa na pola sezone kad vide da je sranje vrate na stari, pa onda ovo djubre sa jednim motorom tokom 2 uzastopne trke, pa one gluposti oko broja poena za pobedu, i ovo sa duplim bodovima mi je bzvz. Secam se jedne godine jer Bermi usao u sezonu sa pravilom da je sampion onaj ko ima najvise pobeda na kraju sezone, a ne najvise poena, pa su brze-bolje to ukinuli i vratili na staro. Jednom recju - krenuli su da useravaju motku bez nekog posebnog razloga i sad ne znaju gde teraju.
Timmy Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Upravo tako. Sto samo pokazuje koliko su svi smoreni ovim formatom formule 1. A kakav je format? Ja godinama nisam pogledao trku, procitam samo vest poneku. I meni je zasmetalo to sa nemenjanjem guma ili to bese netocenje goriva..
burekdzija Posted November 24, 2014 Author Posted November 24, 2014 Nije samo format po sebi (bodovi, gorivo, gume), vec generalno stanje gde se vozi da se sacuvaju gume, gde se uvodi drs da bi se uopste prestizali, gde su trke iz svih ovih razloga postale prosto - dosadne.
Mr.Mxyzptlk Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 a za vreme vlaadvine sumahera su bile ultra interesantne?
burekdzija Posted November 24, 2014 Author Posted November 24, 2014 Pa nisam to rekao, a i ja pamtim f1 malo duze tj. i pre Sumahera. Ima puno faktora zasto je recimo krajem 80tih i pocetkom 90tih ovaj sport (meni) bio zanimljiviji, mozda cak i zato sto su bolidi bili mnogo nepouzdaniji pa je bilo uvek iznenadjenja, cesto je jednocifren broj vozaca zavrsavao trku, a redovna pojava je bila da se recimo vodeca dvojica prestignu po nekoliko puta u par krugova (na stazi, ne u boksu). I tada je bilo dosadnih trka i onih na kojima se kalkulisalo, ali cini mi se vise kao izuzetak. Uostalom stalno smanjivanje interesovanja gledalaca govori tome u prilog. Na kraju, gledam po sebi - sve me manje interesuje.
Radoye Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Ja bih pre rekao da je gubitak interesovanja pospesen time sto se relativno malo dobije za skupe pare. Ulaznice za trke su basnoslovno skupe a ne dobijes prakticno nista osim jebenog sedista na tribini 50 m udaljenoj od staze. Prenosi na otvorenim TV kanalima su u SD i pretrpani reklamama, ako hoces da gledas bez reklama i na HD (sto je danas standard za manje-vise svaki malo bitniji sportski dogadjaj) moras da izdvojis nekih $20 za PPV po svakom prenosu. Jebiga, ne isplati se. I onda klinci nemaju prilike da se zaraze u vreme kada smo se mi zarazili, kada si najotvoreniji za takve uticaje. Stariji fanovi odlaze, nema novih da zauzmu njihovo mesto. No Berni rece da ga to ne uznemirava, jerbo 15-togodisnjaci ne kupuju Rolekse.
Have_Fun Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 naidjoh na ove klipove a nakon njih i na neki intervju gde je Kubica pricao o F1.. i o tome koliko zeli da se vratispominjale se neke moguce dodatne operacije na ruci... zaista bih voleo da ga ponovo vidim u Formuli 1 :/ne znam koliko je to realno
renne Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Dvadeset jedna trka, ukidaju se dupli bodovi March 15 - Australian Grand Prix March 29 - Malaysian Grand Prix April 12 - Chinese Grand Prix April 19 - Bahrain Grand Prix May 3 - Korean Grand Prix (TBC) May 10 - Spanish Grand Prix May 24 - Monaco Grand Prix June 7 - Canadian Grand Prix June 21 - Austrian Grand Prix July 5 - British Grand Prix July 19 - German Grand Prix July 26 - Hungarian Grand Prix August 23 - Belgian Grand Prix September 6 - Italian Grand Prix September 20 - Singapore Grand Prix September 27 - Japanese Grand Prix October 11 - Russian Grand Prix October 25 - United States Grand Prix November 1 - Mexican Grand Prix November 15 - Brazilian Grand Prix November 29 - Abu Dhabi Grand Prix
ducca Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 McLaren se ipak odlucio da zadrzi Buttona. Jbg ipak je ovo racionalniji potez kad se sve uzme u obzir. Covek je saradjivao sa Hondinim inzenjerima i iskustvo ce biti preko potrebno da bi ova kombinacija uopste uspela tako da ce naredna ili naredne 2 sezone biti kljucne za dugorocnu buducnost tima.
Jimmy Kowalski Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Po meni je pogresan potez. Doveli su Alonsa da iskustvom pomogne u prvoj sezoni, ne treba im jos jedan iskusan vozac, vec upravo suprotno - talentovani klinac koji je investicija za buducnost. Dennis je bio za Magnussena, ali ostali su ziherasi.. Steta..
ducca Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Magnusen ostaje u timu kao treci vozac. Kapiram da ce sledece ponovo voziti, Button im treba zbog tranzicije, ovo ce biti prejebena sezona za Mekove.
Recommended Posts