simetrije Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 o tome koliko je ozbiljno i dramatično svedoče Alonsov govor tela i gestikulacija
Jimmy Kowalski Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 (edited) Bianchi je kriticno i operisu ga upravo.. edit: Edited October 5, 2014 by Jimmy Kowalski
Jimmy Kowalski Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 (edited) Jules Bianchi seriously injured in Japanese Grand Prix crash Marussia driver Jules Bianchi has suffered a "severe" head injury in a crash at the Japanese Grand Prix. The FIA said the Frenchman is in surgery and will be moved to intensive care afterwards. Bianchi, 25, was unconscious as he was taken to hospital following the incident which brought the rain-affected race to an early conclusion. He lost control at the same spot where recovery vehicles were attending a previous crash. In wet conditions, Bianchi's crash happened shortly after Sauber driver Adrian Sutil had spun and hit the tyre barrier as rain intensified in the latter stages of the race. "Jules Bianchi lost control of his car, travelled across the run-off area and hit the back if the tractor," an FIA statement said. Bianchi is now in intensive care after surgery. He is in a critical condition. Edited October 5, 2014 by Jimmy Kowalski
Behemoth Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 Strasno...video sam ove fotke po TW, nigde jos nema snimka a nadam se da ga i nece pustiti. Kako su mogli da puste ovo vozilo ispred ograde, u onakvim uslovima jbte?
ducca Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 I meni bilo cudno, ocekivao sam neki kran fixiran iza ograde da ce ga dici i bas razmisljam reko sad Japanci kad ga sklone za minut, nema sanse da bude SC. Ocigledno u toj krivini nisu imali drugu opciju od tog traktora. Jbg sa ovog stanovista bolje da su ostavili Saubera i drzali zutu zastavu ili odma SC. Uzas.
simetrije Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 Očekuje se još jedno zvanično saopštenje, pretpostavlja se najkasnije do ponoći po lokalnom vremenu (do 17h po našem). Procurele su neke delimično ohrabrujuće informacije, poput one da je Žil sve vreme sam disao i da tokom operacije nije došlo ni do kakvih dodatnih komplikacija.
assignment Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 Strasno kad se u zivotu tako podese trei slucajnosti koje dovedu do teskog sranja...
simetrije Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 Opet uznemirujuće informacije - izgleda da nema novog zvaničnog saopštenja, što je loš znak. U međuvremenu su se pojavile neproverene glasine o pogoršanju Žilovog stanja
borris_ Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 Fr radio kaze da opet krvari i da je na vjestackom disanju.
Radoye Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 Jos jedna losa vest danas, pored ovog sa Bjankijem - bivsi F1 vozac Andrea de Cezaris poginuo u saobracajnoj nesreci.
Behemoth Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Ima snimak na SK sajtu. Ovde je vrlo lako moglo da bude jos povredjenih, da ne kazem stradalih. Jbte redari nisu ni gledali ka stazi dok su sklanjali Zutilov bolid. Jezivo. Samo se nadam da ce Bjanki da se izvuce, procitao sam negde da ipak ne moze samostalno da dise :(
burekdzija Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 (edited) Taj rizik postoji uvek kada su redari pored staze, a trka je jos uvek u toku -- da jos neko prosto izleti na istom mestu. Jedno je kada je u pitanu greska vozaca (npr. kasno kocenje), ali kad su uslovi ovakvi, ocigledno je verovatnoca mnogo veca da ce jos neko izleteti na istom mestu. Samo mahanje zutom zastavom ocigledno nije bilo dovoljno. Bilo je u f1 izletanja i u krugu za zagrevanje i pod safety carom, mislim da je Coulthard izmedju ostalih to uspeo jednom da uradi. Resenje u Suzuki je bilo ili da se odmah posle udesa Sutila posalje safety car, a najbolje je bilo da su posle 3/4 trke prekinuli, svi su posle pricali da je vidljivost bila ocajna a slabiji automobili su imali velike probleme sa akvaplaningom. edit: zao mi je i de Cesarisa, secam ga se jos, jedan od vecitih sofera koji nikad nista nije uradio :( Edited October 6, 2014 by burekdzija
Recommended Posts