atajlo Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Ja lično poznajem osobu koja se preziva Kitanović-Šević Da mi ovo nije jedan od omiljenih topika, napisala bih otrcano: "Užasi promiskuiteta".
расејан Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Већ било, ал' сад видим да је фалило међу страним презименима
mammy two shoes Posted March 8, 2014 Posted March 8, 2014 prezime metlar nisam proveravala da li je već bilo, jer mi se spisak negde zaturio.
Amelija Posted March 8, 2014 Posted March 8, 2014 ne vidim na stranoj listi nemačka prezimena Dreieck (trougao) i Viereck (četvorougao)
zoezoe Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 Примера ради, Гаћо, Дроњо, Капетина — презимена која потичу од апелатива (заједничких именица).
расејан Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Примера ради, Гаћо, Дроњо, Капетина — презимена која потичу од апелатива (заједничких именица). Део одговара нашим почетним условима (дакле, да има значење и кад није презиме), а видим да смо неке већ имали. Хвала!
le petit nicolas Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Lakomica. Omer Lakomica, prevodilac. poz
Krošek Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 jel bio limun? cuo sam za jednog Dosta rano javlja se i lično ime Limun (Limun trgovac, Limun hajduk), i to i kod hrišćana i kod muslimana (kao da ga rado uzimaju preobraćenici na islam). Postojao je, takođe rano, i ženski oblik Limunka (Limonka), uz Naranču, Narandžu odnosno Nerandžu. Otuda i prezimena: Ne(a)randžić, Naranđić, Naranđa, Naranča (narandža se zove i jedna gorka tikvica u Baranji, a ovo ime davalo se i stoci).
Recommended Posts