February 13, 201411 yr Ja lično poznajem osobu koja se preziva Kitanović-Šević Da mi ovo nije jedan od omiljenih topika, napisala bih otrcano: "Užasi promiskuiteta".
March 8, 201411 yr prezime metlar nisam proveravala da li je već bilo, jer mi se spisak negde zaturio.
March 8, 201411 yr ne vidim na stranoj listi nemačka prezimena Dreieck (trougao) i Viereck (četvorougao)
July 12, 201410 yr Примера ради, Гаћо, Дроњо, Капетина — презимена која потичу од апелатива (заједничких именица).
July 13, 201410 yr Примера ради, Гаћо, Дроњо, Капетина — презимена која потичу од апелатива (заједничких именица). Део одговара нашим почетним условима (дакле, да има значење и кад није презиме), а видим да смо неке већ имали. Хвала!
February 26, 20169 yr jel bio limun? cuo sam za jednog Dosta rano javlja se i lično ime Limun (Limun trgovac, Limun hajduk), i to i kod hrišćana i kod muslimana (kao da ga rado uzimaju preobraćenici na islam). Postojao je, takođe rano, i ženski oblik Limunka (Limonka), uz Naranču, Narandžu odnosno Nerandžu. Otuda i prezimena: Ne(a)randžić, Naranđić, Naranđa, Naranča (narandža se zove i jedna gorka tikvica u Baranji, a ovo ime davalo se i stoci).