JozoMujica Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Potenciometri hoće da prave problem i ako usled vremena dođe do hladnog lema samog potenciometra za ploču, pa i to može da se proveri.
nbg4ever Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Koliko kosta da se zameni zicano jezgro na kaucu (mislim da su dimenzije 180x90, i da se uradi kvalitetno?Sta znaci kvalitetno, neam pojma. Cuo sam da postoji nesto sto se zove "zima" i da se to stavlja uz federe, da kao bude dugotrajnije i tako to.Sent from my Nexus 4
bigvlada Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Ovako će ti verovatno izgledati fotelja kada se otvori. Žima (tj u ovom slučaju ostaci iste - ono braon u fazi raspada ispod federa) je ono što se stavlja između federa kako bi ublažio pritisak nečije guze. :) Pravi se od morske trave i lepka mada može da se koristi i svinjska dlaka. Ako ceo taj deo za sedenje porediš sa armiranim betonom, žima je beton, a federi daju cvrstinu celoj konstrukciji. Kod nekih fotelja metal federa je jako debeo (obično onih starijih) tako da su federi ok i posle više decenija. Ima i fotelja/troseda gde su federi mnogo tanji i nisu međusobno uvezani kanapom već je cela ta konstrukcija od žice. Tu može da se desi da je više žica polomljeno i da mora da se menja cela gvožđurija. Tapetar mora da ogoli sve do drveta, zameni žimu (obavezno, ne želiš višedecenijsku prašinu i ko zna kakav okot sitnih organizama koji se u međuvremenu tu zapatio), eventualno federe, sunđer koji ide preko federa (ako postoji u originalnoj verziji), donju tkaninu koja mora biti dovoljno čvrsta da izdrži pritisak federa i osobe i gornju tkaninu. A kako da nađeš kvalitetnog tapetara, nemam pojma, nažalost.
kud u maglu Simoviću Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Koliko kosta da se zameni zicano jezgro na kaucu (mislim da su dimenzije 180x90, i da se uradi kvalitetno?Sta znaci kvalitetno, neam pojma. Cuo sam da postoji nesto sto se zove "zima" i da se to stavlja uz federe, da kao bude dugotrajnije i tako to.Sent from my Nexus 4imaš dobrog tapetara u jurija gagarina 141, meni radio xy puta uvek dobro i kvalitetno. radio i nekim mojim poznanicima na moju preporuku i oni su bili zadovoljni.idi vidi, raspitaj seoko 20 godina ima radnju i ima posla što verovatno govori o kvalitetuza pregovore se raspitaj kod mire vlasnice
Frank Pembleton Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 imaš dobrog tapetara u jurija gagarina 141, meni radio xy puta uvek dobro i kvalitetno. radio i nekim mojim poznanicima na moju preporuku i oni su bili zadovoljni.idi vidi, raspitaj seoko 20 godina ima radnju i ima posla što verovatno govori o kvalitetuza pregovore se raspitaj kod mire vlasniceUh onaj u soliteru pored ulaza?Njemu moras da pokazes da znas ponesto o tome sta hoces.Moja keva ga "pustila da radi" i on je realno zajebao.Fotelje koje je trebalo da "otvori" je samo presvukao jakom platnom preko postojeceg materijala.Drazalo je to ali prosto nije trebalo tako.Kasnije kad sam mu odneo 3 tolice za trpezarijski sto da promeni sedeci deo i rekao konkretno da necu samo da presvuce odradio odlicno...
Tale Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Čuo sam za dve pohvale na račun nekog tapetara iz Rušnja. Deluje da je poznato ime jer je vazda u gužvi.
kud u maglu Simoviću Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Uh onaj u soliteru pored ulaza?Njemu moras da pokazes da znas ponesto o tome sta hoces.Moja keva ga "pustila da radi" i on je realno zajebao.Fotelje koje je trebalo da "otvori" je samo presvukao jakom platnom preko postojeceg materijala.Drazalo je to ali prosto nije trebalo tako.Kasnije kad sam mu odneo 3 tolice za trpezarijski sto da promeni sedeci deo i rekao konkretno da necu samo da presvuce odradio odlicno...da taj, mora malo da se smara sa podpitanjima i dodatnim zahtevima ali je meni svaki put uradio odličnoa i sestri je radio neku restauraciju i to je bilo odlično
Frank Pembleton Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Keramička ili metalna tuš kada?Keramička, mada te majstori neće voleti.Zajebanija za montiranje mada su ovi moji imali inovaciju po tom pitanju ;-) Poslato sa WC šolje by BVK
ordi Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 usisivacu sam oprala filtere i crevo, dva dana susila i sad kad ga ukljucim smrdi ko truo nokat. zasto je to tako?
kapetanm Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Kad bih dograđivao nekih 15 kvm jednostavnu prostoriju, na nepouzdanom tlu (sleganje) da li bi bilo bolje gasbetonom ili klasično? I pošto košta po kvm?
mire Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 `ajde da nalupam grubo- zidanje cca 30 kvm 750 (ytong)- krov cca 17 kvm 750 (tegola inkludid)- nazovitemelj cca 15kvm 180 (armirana ploca)- malter unutra cca 45 kvm 225- demit spolja cca 30 kvm 400 (sa zavrsnom fasadom)- kosuljica unutra 150 (stirodur 2cm inkludid)-gletovanje i krecenje cca 45 kvm 100 (pastelna boja- poludisperzija)- pod cca 15 kvm 150 (solidan laminat)vrata, prozor, `bem li ga sta si naumioto je to, otprilike
Caligula Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Znal' neko jeftinog (jeftinog!!!) stolara u Zemunu ili na NBG (prednost Zemun)Potrebno mi je da mi abrihtuje i skrati na meru cetiri camove fosne, po mogucstvu da fosne vec ima u radionici.
Alphons Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Dobro jutro, dobri ljudi!Jel imamo zaseban topik za alate ? Shvatio sam da nemam bušilicu u kući, a potom i da nemam pojma šta da tražim, u smislu marke, snage, i tako to.Ništa posebno mi ne treba, povremene kućne popravke i DIY glupiranja, povremeno kačenje slike.
Recommended Posts