panta rhei Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 izgleda da mi je riknuo frizider. u svakom slucaju ne hladi vise. istorija: rikunula lampa pre jedno mesec dana (ona sto svetli kad se otvori frizider). uzmem novu, zamenim, nista - ne svetli. medjutim, frizider hladi normalno. ostavim ja to tako, bitno da radi normalno, bez svetla cu preziveti, pa cu vec videti nesto. pre dan dva me napala zena kako ona ne moze vise bez svetla i kako ja moram nesto da uradim ili da zovemo majstora. elem, uzmem glinericu da vidim da li uopste ima struje tamo gde ide lampa. ima, ja onda nesto kao cackao, racunam da priblizim to nesto jer nema kontakta sa lampom, varnicilo to malo, ja i dalje ceprkao glinericom, probam lampu, nista i ostavim ja to. danas primetim da je frizider prestao da hladi. da li je moguce da sam ja u tom cackanju nesto sjebo? sta bi moglo da bude? to je potuno ugradjen frizider koji je sastavni deo kuhinje. i da li ja mogu da uradim nesto dok ne zovem majstora?
gospa buba Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 (edited) za pochetak, moguce je da si ga mnogo ljuljao dok si se baktao oko lampe. u mom sluchaju (razdesile se nogice, a otvarali ga nemilosrdno nekoliko dana) pomoglo je temeljno iskljuchivanje, odledjivanje i onda je misteriozno proradio.mada, ups, teshko je ljuljati ugradjeni firizider. mada bih ja nashla kako <_< Edited February 17, 2013 by thermal bug
Frile Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 izgleda da mi je riknuo frizider. u svakom slucaju ne hladi vise. istorija: rikunula lampa pre jedno mesec dana (ona sto svetli kad se otvori frizider). uzmem novu, zamenim, nista - ne svetli. medjutim, frizider hladi normalno. ostavim ja to tako, bitno da radi normalno, bez svetla cu preziveti, pa cu vec videti nesto. pre dan dva me napala zena kako ona ne moze vise bez svetla i kako ja moram nesto da uradim ili da zovemo majstora. elem, uzmem glinericu da vidim da li uopste ima struje tamo gde ide lampa. ima, ja onda nesto kao cackao, racunam da priblizim to nesto jer nema kontakta sa lampom, varnicilo to malo, ja i dalje ceprkao glinericom, probam lampu, nista i ostavim ja to. danas primetim da je frizider prestao da hladi. da li je moguce da sam ja u tom cackanju nesto sjebo? sta bi moglo da bude? to je potuno ugradjen frizider koji je sastavni deo kuhinje. i da li ja mogu da uradim nesto dok ne zovem majstora?Jesi li proverio da li je izbio osigurač u razvodnoj tabli?
panta rhei Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 da, potpuno je ugradjeno, ne znam cak ni gde se ukljucuje u struju, onaj tip gotovih, kompletno ugradjenih kuhinja gde ja samo radnim povrsima mogu da pristupim.nije izbio osigurac, kompletna el. instalacija je ok.
Čutura Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 cuje li se kompresor? ako se ne cuje ondak je verovatno riknuo..
panta rhei Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 ne cuje se nista, prosto je prestao da radi.mozda ima, ali gde, na tabli gde su svi, nema poseban za frizider. ima sporet, masina, ali frizider nema.
ivy Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 zovi elektricara da ga pogleda ili neki servis..misim mozda..
panta rhei Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 mislio sam u samom frižiderua gde bi on mogao da bude i kako izgleda? ja koliko vidim, unutra ima samo deo za sijalicu i taj poklopac moze da se otvori kako bi se doslo do sijalice. u nastavku ima za regulaciju temperature i to ne moze da se otvori/skine poklopac. da nije negde skriven, kako izgleda i kako da dodjem do njega?ma zvacu majstora sutra, zivim u zemlji gde nedeljom ni na samrti neces dobiti pomoc, nego rekoh mozda mogu da uradim nesto dok majstor ne dodje i pitam se sta mu je odjednom.
ivy Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 joj izvini,ja sam zaboravila da je danas nedelja . .
kud u maglu Simoviću Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 jel se ko bavio staklarijanjem tj. zastakljivanjem terase ili kakvih velikih površina ko valja ko ne, koliko košta, na šta treba obratiti pažnju itd.
sumil Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 zašto mi žmirkaju sijalice i zašto mi se gasi televizor? šta je to napon?šta od spolja može to da uzrokuje?Prekid nule
slepa živana Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Prekid nule:D hvala lepo! svi upućeniji su mi rekli da je problem u nuli... a pošto ja ne znam šta je to, zanimalo me šta može da uzrokuje. pošto mi se ta treperenja javljaju otprilike svakog petka od 19 i 30... u međuvremenu sve radi normalno.
Recommended Posts