May 13May 13 Da li bi prilikom betoniranja bilo potrebno odvojiti kanalizacionu (keramička) i vodovodnu (pocinkovana) cev da ne budu u dodiru sa betonom?
May 13May 13 43 minutes ago, Ras said:Da li bi prilikom betoniranja bilo potrebno odvojiti kanalizacionu (keramička) i vodovodnu (pocinkovana) cev da ne budu u dodiru sa betonom?Pa to ti u svakomm slucaju ne gine: pre betona ide tampontm, pesak, sitniji sljunak...Onako, par cm...Edit: i ne bio ti душман, kad vec imas cevi ispod, postavi par diskretnih markera kojima ces da obelezis pravce prostiranja cevi...Djavo ne spava...
May 13May 13 4 hours ago, namenski said:Pa to ti u svakomm slucaju ne gine: pre betona ide tampontm, pesak, sitniji sljunak...Onako, par cm...Edit: i ne bio ti душман, kad vec imas cevi ispod, postavi par diskretnih markera kojima ces da obelezis pravce prostiranja cevi...Djavo ne spava...Nisu cevi u podu, već u zidu.Možda je nejasno bilo pitanje.
May 13May 13 Ja bih rekao da trebaju, stavis malo kartona oko njih pre betoniranja.Tako sam radio za cev od plina.Uzgred, ako imas nesto ispod betona (cevi, kablove) slikaj pre betoniranja, u stvari sve sto radis slikaj, za 10 godina neces moci da se setis gde je sta bilo.
May 14May 14 6 hours ago, Ras said:Fotografisanje sam već uradio.A, pa to ti je vec pola posla...Jos da postavis na instagram, tvitujes i nema glava da te boli...
May 19May 19 Deluje mi da postoji inflacija "nadji majstora" aplikacija ( most, znam majatora, ...). Ina li neko iskustva ?
June 17Jun 17 Je l zna neko kako se rastura ova slavina? Odšrafio sam šraf (1), odvio delove 2 i 3 i ni da mrdne.Kaplje pomalo, a nisam siguran da ovde uopšte i ima gumice, ne deluje mi tako kada se zatvara.
June 17Jun 17 33 minutes ago, kronostime said:Kupis novu slavinu i zamenis - najlakse i najbolje.Eh, pa lako je tako...
June 19Jun 19 On 17. 6. 2025. at 18:47, JozoMujica said:Je l zna neko kako se rastura ova slavina? Odšrafio sam šraf (1), odvio delove 2 i 3 i ni da mrdne.Kaplje pomalo, a nisam siguran da ovde uopšte i ima gumice, ne deluje mi tako kada se zatvara.(2) ti je ručica nasađena na ventil (virblu).Ako kaplje voda onda verovatno treba da promeniš virblu.Zatvoriš dovod vode na glavnom ventilu, otvoriš ventile na slavini da isteče voda koja je zaostala.Odvrneš (1), ukloniš ručicu (2) i odvrneš rozetnu (3).Rozetna je oko ventila (virble) koja je ušrafljena u telo slavine. Izgleda otprilike ovako:Ključem odvrneš i izvučeš ovaj ventil i pravo sa tim u prodavnicu da kupiš isti takav po dimenzijama. Kupiš 2 ili 3, zameniš oba i jedan ostaviš za svaki slučaj. Edited June 19Jun 19 by Tale
June 20Jun 20 Nije za majstorski, ali mislim da će ovde pitanje biti vidljivije: ima li neko sa Šumarskog ovde ili zna li neko nekog ko se bavi drvećem? Imam bor, borinu u dvorištu, viši od kuće. Već je ispomerao teren i korenje se približilo kući. Hoćemo da izravnamo jedan delić ispod drveta, ali pre toga da se konsultujemo sa nekim i u krajnjoj nuždi da se poseče, ako baš mora.
June 20Jun 20 @Boksi Ima na halo oglasima dosta tih koji se bave baštom. Ima svega: od onih koji se bave čistom silom tipa krčenje zaparloženog placa, preko onih koji na gradskim placevima seku drveće velike visine (liči na tvoj slučaj) do inženjera koji se bave savetodavnim ili konceptualnim stvarima.Nemam nekog konkretnog, jer mi tako nešto treba na svakih par godina i onda krećem proces kopanja po halo oglasima od početka 🙈 Zovem, pa ko zvuči ok. E da, može i kupujem prodajem.Ovo sve kao plan B alo ne nađeš nekog preko direktne preporuke. Edited June 20Jun 20 by Pixisis