Jump to content
Upgrade na v5

Majstorski topik

Featured Replies

4 hours ago, Valk said:

Bojler je, nakon nekoliko dana slabijeg zagrevanja vode i odugovlačenja sa zvanjem majstora da očisti kamenac, sinoć počeo da emituje miris paljevine i sad je ugašen.

Električar na kojeg sam računala me otkačio, ako imate proverenu preporuku javite.

Meni su ovi dolazili pre jedno 2 godine, samo su za bojlere, bili su brzi i nisu preskupi.

Kako je sada ne znam.

https://bojlerservis.com/index.html

Hvala, poslala mi je i @Boksi jedan kontakt a rođak mi je najavio svog prijatelja majstora za sutra ujutru. Sad bar imam opcije pa će se rešiti.

Do tad - kupanje iz šerpice :)

14 hours ago, Valk said:

Hvala, poslala mi je i @Boksi jedan kontakt a rođak mi je najavio svog prijatelja majstora za sutra ujutru. Sad bar imam opcije pa će se rešiti.

Do tad - kupanje iz šerpice :)

Budi spreman/na i za kupovinu novog bojlera i zamenu ako je stari vise ostecen sem probijenog grejaca usled kamenca i proboja na masu usled istog.

Da pojasnim:

Kada sam zidao svoj sadasnji dom, izmedju ostalog sam sam odradio elektricnu instalaciju po celoj kuci (4 stana u 2 etaze). To mi nije bio problem posto sam se skolovao i Tehnicara elektroenergetike gde sam, u okviru prakse imao i niskonaponsku mrezu i instalacije - praksa u I razredu srednje su mi bile zgrade izmedju ATS i Crvenog krsta kad su se gradile, pa ako neko ima neka pitanja neka posalje na PM. Ovi sa Nove Bezanije ispod groblja u onim zgradama kolorno kodiranim - mogu vam pojasniti neka pitanja oko trafostanice koja napaja vase zgrade (to smo radili u III razredu srednje skole - to vam je sto vam jeD)

LM, kad ispraznis vodu iz vodovodne instalacije, majstor ili ti raskaci zice na bojleru, isprazni ga od vode i kamenca.... OBAVEZNO pogledaj unutra sa sto boljim svetlom!

Ako ima i traga ostecenja iznutra (kamenac nece to prouzrokovati u kracem vec "struganjem" u duzem periodu) onda ti je bolje da zamenis bojler nego samo grejac.

Ako, u tom slucaju, zamenis samo grejac - za godnu, dve ces biti opet u istom problemu.

Zato, ako mozes, zameni bojler istim ili slicnim modelom (zbog zidnih nosaca - da ne busis rupe za nove) i resices problem za bar 15 godina.

Posle ce ga resavati drugi , a i mozda se pojavi nesto novo sem klasicnog grejaca ca termostatom i "magnezijumskom sipkom" za smanjenje kamenca.

Hvala kronose, pustiću tvoj post posle kroz neki simplifikator lolol

Evo ga majstor uveliko menja grejač, nadam se da je to to. Bojler nije mnogo mator, ima oko 5 godina da smo ga kupili, u redu mu je kazan.

Trebalo je da ga na vreme očistimo od kamenca, nešto sam tripovala da noviji bojleri ne smaraju previše oko toga ali eto, nauči se čovek na teži način.