Jump to content
IGNORED

Majstorski topik

Miralem

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, Paul Gompitz said:

Sta moze biti razlog da se ljepljene podne keramicke plocice malog formata podignu kao parket kad se namoci? 
Plocice su u hodniku zgrade. Ispod ne prolaze instalacije.

I kada se osuse vrate se na mesto ili ostanu tako.

Tesko da neko moze da ti kaze na osnovu opisa,ali po logici povrsina plocice (okrenuta ka podu) treba  celom svojom povrsinom da ima lepak na sebi ako se podize onda ga nema.

Postoje i dan danas plocice koje se pre postavljanja kvase tj potapaju u vodu sto obicno pise na samoj kutiji tj deklaraciji,ali za ovaj tvoj slucaj iskreno prvi put cujem.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Frank Pembleton

678

• mire

564

• Блок_64

515

• kud u maglu Simoviću

420

Posted
9 hours ago, Блок_64 said:

I kada se osuse vrate se na mesto ili ostanu tako.

Tesko da neko moze da ti kaze na osnovu opisa,ali po logici povrsina plocice (okrenuta ka podu) treba  celom svojom povrsinom da ima lepak na sebi ako se podize onda ga nema.

Postoje i dan danas plocice koje se pre postavljanja kvase tj potapaju u vodu sto obicno pise na samoj kutiji tj deklaraciji,ali za ovaj tvoj slucaj iskreno prvi put cujem.

Nisu se plocice namocile, samo su se podigle u talasu kao mokar parket. Imaju sve ljepak na sebi sa donje strane. Stajale su 90+ godina i odjednom se podigle. 

Posted
1 hour ago, Paul Gompitz said:

Nisu se plocice namocile, samo su se podigle u talasu kao mokar parket. Imaju sve ljepak na sebi sa donje strane. Stajale su 90+ godina i odjednom se podigle. 

U bre.Pa pre 90 godina su se postavljale na malter,jednostavno rok trajanja to je to.

Predpostavljam nemoj biti siguran.To ako ce te raditi obavezno nova kosuljica,ili makar olmo masa da se izlije.

• Hvala 1
Posted (edited)

Koju obostrano lepljivu traku preporučujete? One Tesa, ili da tražim neku drugu?

Pričvrstio bih policu za slike ( JYSK ili Ikea ) bez tiplova, pri tom bi opterećenje bilo zaista minimalno.

Edited by Ras
Posted

Tesa drzi lepo, ona je valjda namenjena za ogledala, tako da cenim da joj ova polica nece predstavljati nikakav problem. Ali stavi na dosta mesta, nemoj da stedis. I nije bas dobra kad ima vlage, iz iskustva pricam.

To sve na stranu, ja bih ipak utiplao. Ima nesto u tome da znas da dva tipla drze, sta god da je u pitanju. :D Ako se brines zbog rupa koje ce kasnije ostati, ima danas sredstava (gletolin) koja jako lepo beli zid opravljaju, a i posle dvostrano lepljive trake bi svakako trebala neka obrada jer je nju prakticno nemoguce odlepiti sa zida bez struganja.

• Hvala 1
Posted

Postaviću traku čitavom dužinom i ne ide na zid, inače ne bih imao problem sa bušenjem.

Posted

Jel mogu tom dvostranom trakom da se okače i slike, da ne bušim zid bezveze? Običan ekser mi se pokazao kao loš izbor...

Kapiram ako mogu ogledala koja su teža, valjda mogu i slike, jel...

Ali nisam koristila, ne bih baš da kasnije stružem zid. : D

Volim ove police koje ima Ras, drug je na njih ređao ploče. Jutros sam ih videla i u Formi ideale, ali Ikea je bolja, ima žleb za ram. : )

• +1 1
Posted

jel može klasična, plastična garnišna?

Posted

Jao, i to mi treba! Jeste, samo mi ti Živka davaj ideje, da bankrotiram. Jednog dana ću tom trakom i decu da zalepim za plafon ako me ne budu slušali. 🤘🏼

• Haha 1
Posted
1 hour ago, Klara said:

da se okače i slike, da ne bušim zid bezveze

image.jpeg.dff3e92441b9bde71d1599a458287d7a.jpeg

Ukoliko nisu neka platna u ulju, opremljena u najboljoj tradiciji kasnog sfrjot rokokokoa "emilija pl. popadich".

• Haha 1
  • Hvala 1
Posted

Platna u ulju, biće, biće, kad postanem bunda Emilije Popadić! :cool:

Znaš na šta me je asocirao tvoj predlog, hahahah, oprosti!

iron-maiden-history.jpeg

Posted

Btw, DA NE BUŠIM zid, a ovo tvoje pravi čak 4 rupice, malo li je. :lolol:

Posted
37 minutes ago, Klara said:

Jao, i to mi treba! Jeste, samo mi ti Živka davaj ideje, da bankrotiram. Jednog dana ću tom trakom i decu da zalepim za plafon ako me ne budu slušali. 🤘🏼

skoro sat vremena gledam na jutjubu magiju nano trake

moraću da prelistam udžbenik iz fizike za osnovnu

• Wub 1
Posted
8 minutes ago, Klara said:

Btw, DA NE BUŠIM zid, a ovo tvoje pravi čak 4 rupice, malo li je. :lolol:

Četri rupe, ne deblje od mm, prekrije obično sledeće krečenje. 

Spoiler

Madame znaznanje u oblasti alternativnih tehnika erotske masaže i širenja svesti, aferim.

• +1 1
Posted
3 hours ago, Ras said:

Koju obostrano lepljivu traku preporučujete? One Tesa, ili da tražim neku drugu?

Pričvrstio bih policu za slike ( JYSK ili Ikea ) bez tiplova, pri tom bi opterećenje bilo zaista minimalno.

Nijedna traka ti nece drzati policu.To zaboravi.

• +1 3
  • Hvala 1