Jump to content
IGNORED

Majstorski topik

Miralem

Recommended Posts

Posted
9 hours ago, brusli said:

Razumem motivaciju sa strane potraznje, ali ne i sa strane ponude.

To jedino neki penzosi koji znaju nesto sitno da majstorisu, pa im odgovaraju te male intervencije.

Ali i to je upitno, obicno oni rade po komsiluku, gde su se proculi.

E sad za ove dunstere, oni imaju motiv :)

Danas sam bas postavio pitanje u viber grupi gde su mi kolege o aplikacijama za majstore.U grupi nas ima 196 recimo da je nekih 60% upisan kao majstor u nekoj od aplikacija.

Do sada niko ni jedan posao nije dobio preko aplikacije.

• +1 1
  • 3 weeks later...
  • Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Frank Pembleton

678

• mire

564

• Блок_64

515

• kud u maglu Simoviću

420

Posted

Ima li neko preporuku za tapetara? Kad guglam uglavnom mi izađu ovi što presvlače nameštaj, ali meni zapravo treba da tapetama koje su za zidove oblepi frontove i maske jednog ormarića. Proverio sam da su tapete pogodne za ovo, samo mi treba majstor (i ne, neću pokušavati ovo sam da uradim :) ). 

Posted

Samo da kazem da los vodoinstalater moze napraviti stetu da ugasi celu firmu.

Kod mene u zgradi ovaj lik potopio doslovno 3 stana na istoj vertikali. Ljudi ziveli delom u novom stanu a delom u hotelu celu godinu dana.

• Tužno 1
Posted

Kod mene kad smo uselili došao lik da promeni sifone. Kad je bio u malom wc-u samo sam ga čuo "eee šta je ovo". Posle kad je izašao, pitam ga šta je bilo, kaže, ma nešto je bilo čudno ali uspeo je. Posle mesec dana dolazi komšinica da puta jel imamo neki problem s vodom, kao nešto im kao da kaplje, ja gledam mašinu za sudove ništa se nije otkačilo, wc nije zapušen i kažem nemam pojma. Ona ode, mi nešto čistili, svuda pustili vodu kad dolazi ona opet u panici "ŠTA GOD DA RADITE PRESTANITE, KOD NAS SE SLIVA VODA NIZ LUSTER"

Posle gledali šta je po celoj kući, prvo da nađeš šta je, onda kažem ovo za sifon, i drugi vodoinstalater pogleda i ustanovi da cev koja je išla od sifona uopšte nije bila u cevi u zidu. Tako da sve slivalo mesec-dva dana u zid i komšijama u plafon. Tako da smo uselili i onda imali mašinu za vlagu jedno dve nedelje. S detetom od isto par nedelja.

• Haha 1
Posted

Da to je bas ovo o cemu pricam...

• +1 1
Posted
2 hours ago, bags said:

Samo da kazem da los vodoinstalater moze napraviti stetu da ugasi celu firmu.

Kod mene u zgradi ovaj lik potopio doslovno 3 stana na istoj vertikali. Ljudi ziveli delom u novom stanu a delom u hotelu celu godinu dana.

Nadam se daj uspeo da prebaci na osiguranje majstora ilikako god stetu valsnik stana koji je poplavio druge.

Posted
9 minutes ago, Mel said:

Nadam se daj uspeo da prebaci na osiguranje majstora ilikako god stetu valsnik stana koji je poplavio druge.

Da, otprilike je 30% pokrilo osiguranje zgrade, 30% njegovo osiguranje i 40% je trebao on ali je zatvorio firmu i presao kod nekog drugog.

E sad problem je sto kad ljudi vide osiguranja odmah se svi troskovi naduvaju od majstora do stete tako da su i sa ovih 60% verovatno pokriveni neki realni troskovi. (ako iskljucimo stres seldibe i sl.)

Zanimljivo je da se to desilo u mojoj zgradi a da nisam imao pojma.

Posted
4 minutes ago, bags said:

Da, otprilike je 30% pokrilo osiguranje zgrade, 30% njegovo osiguranje i 40% je trebao on ali je zatvorio firmu i presao kod nekog drugog.

E sad problem je sto kad ljudi vide osiguranja odmah se svi troskovi naduvaju od majstora do stete tako da su i sa ovih 60% verovatno pokriveni neki realni troskovi. (ako iskljucimo stres seldibe i sl.)

tesko dati komentar, ajd makar su ta osiguranja isplatila svoje

Posted
7 hours ago, bags said:

Realno. Tako me bilo i kod mene, sjatilo se njih ne znam ni sam koliko da urade silan posao. Bio je i lik da okreči deo zida 2 metra širine i to je dolazio dva puta, prvo da dogovorimo koju boju :lolol:. Živ nisam koliko je naplatio to.

Mada na kraju to sve plaćamo mi, jer ni osiguranja nisu mutava pa samo uračunaju u premije osiguranja. Jbg.

Posted

Kako da najlakse isjecem siluete gradjevinskih masina (kamion, bager...)  okvirnih dimenzija 10 x 10 cm u stiroporu? Ili je bolje da koristim stirodur ili nesto drugo? Figurice su dekoracija za tortu od papira, a trebale bi imati i neku debljinu da se mogu koristiti i kao 2-3D igracke kad se skinu sa torte.

Posted

Za fino secenje stiropora se koriste sekaci sa zagrejanom zicom. Ima da se kupe u prodavnicama alata (woby haus). Ko zeli moze i sam da improvizuje, internet je pun saveta i resenja

Pricvrstis papirni crtez na stiropor i zatim zagrejanom zicom ides lagano po konturama.

I neka stiropor bude sto vece gustine da se ne bi ljuskao dok se deca igraju.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
On 11. 2. 2025. at 0:06, petaras said:

Ima li neko preporuku za tapetara? Kad guglam uglavnom mi izađu ovi što presvlače nameštaj, ali meni zapravo treba da tapetama koje su za zidove oblepi frontove i maske jednog ormarića. Proverio sam da su tapete pogodne za ovo, samo mi treba majstor (i ne, neću pokušavati ovo sam da uradim :) ). 

Imas i tapete koje su namenjene bas za te stvari.E sada ko ce ti nalepi,pa ako je to posao od sat dva tesko da ces naci nekoga iskreno.A ako je bas frka zovi mene.

• Hvala 2
Posted
10 hours ago, Блок_64 said:

Imas i tapete koje su namenjene bas za te stvari.E sada ko ce ti nalepi,pa ako je to posao od sat dva tesko da ces naci nekoga iskreno.A ako je bas frka zovi mene.

Zapravo čovek koga su preporučili u radnji hoće da odradi, i sam sam se iznenadio... Hvala svakako na ponudi! Zidne su tapete, nisu one samolepljive što su baš namenjene za to, samo je bitno da ne budu baš predebele. Javljam kako je ispalo. 

• +1 1
Posted
On 14. 2. 2025. at 9:33, petaras said:

Zapravo čovek koga su preporučili u radnji hoće da odradi, i sam sam se iznenadio... Hvala svakako na ponudi! Zidne su tapete, nisu one samolepljive što su baš namenjene za to, samo je bitno da ne budu baš predebele. Javljam kako je ispalo. 

Super.Mislim da je tu tajna u lepku da mora onaj italijanski da ide on kada se zamesa bude kao gel.

Salji sliku bas me zanima.

• +1 1
Posted

Sta moze biti razlog da se ljepljene podne keramicke plocice malog formata podignu kao parket kad se namoci? 
Plocice su u hodniku zgrade. Ispod ne prolaze instalacije.