Jump to content
IGNORED

Majstorski topik

Miralem

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, pbg12345 said:

ma i ja sam u pickovcu uzivam u kvalitenom i cistom vazduhu i blagodetima male oaze na opstini rakovica/cukarica/palilula/grocka/sopot :D 

kazem ti, nema sa tim veze kakav racun dobijamo, prva komsinka, a i ovaj "lazni racun" koji mi stize na nepostojecu adresu su direktno od vodovoda, dok je moj na objedinjenom od infostana

ahahaha na onim mapama zagađenja kod mene ubedljivo najjače, u mom delu grocke :lolol: blagodet da crkneš

a tek infostan mi je misterija, na njemu mi je obračunat samo otpad, odnošenje i prerada, a veći je račun nego mojoj majci koja je u centru grada i ima 15 usluga... otpad, voda, održavanje zgrade, čišćenje...

nek skupe sad šta imaju od nove godine ću da stupim u blokadu plaćanja :D 

• +1 1
  • Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Frank Pembleton

678

• mire

563

• Блок_64

504

• kud u maglu Simoviću

418

Posted

Premala soba za budućeg tinejdžera, ne stane krevet pošteno. Koliko može biti teško da se napravi krevet na sprat, plafon je dosta visok...

1000029039.thumb.jpg.a8f38a96790103d10e571b9ee0c27a9f.jpg

1000029127.thumb.jpg.2058b8bef63112d8a0ac62824c071080.jpg

• +1 3
Posted
1 hour ago, Venom said:

Premala soba za budućeg tinejdžera, ne stane krevet pošteno. Koliko može biti teško da se napravi krevet na sprat, plafon je dosta visok...

misliš da ti je jeftinije da praviš nego da kupiš? ima u ikeji ovakav

ili si već krenuo

Posted

proklinjaće vas svaki put kad grune glavom u plafon

• +1 1
  • Haha 4
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
41 minutes ago, slepa živana said:

misliš da ti je jeftinije da praviš nego da kupiš? ima u ikeji ovakav

ili si već krenuo

Već sam završio, to je to. Cena nije bila primarna motivacija, koliko fleksibilnost da sve stane i da ima mesta. Soba je mala i sva je u nekim ćoškićima i raznoraznim mini problemima, sa gotovim rešenjem bi stalno bili u nekim nemogućim kompromisima. Ovako sve može da se iseče kako želiš i da bude na visini koju želiš. Ima i mini platformu gore. Mogu dvometraši ispod da prolaze i ima dovoljno mesta gore. Ako mu ikad kasnije bude trebalo više mesta mogu da rastavim i skratim noge.

Druga motivacija je bila da sam bio motivisan da to uradim :-). Ispalo je ok, mada je bilo zeznuto, između ostalog ni soba nije baš sva u pravim uglovima. Cena je u rangu nekog jeftinijeg rešenja tipa IKEA. Komšije su isto planirale, pa su ja kraju kupili nešto super™ za 2k evra - doduše danas sam čuo da je to nešto baš fensi, krevet + maltene dodatnih pet kvadrata lol.

Radio sam to preko praznika i uz slobodne dane, i danas sam bio prvi put na poslu i nekako sam čeznuo za testerama :lolol:.

• +1 3
  • Wub 1
  • Haha 1
Posted
9 minutes ago, Venom said:

Radio sam to preko praznika i uz slobodne dane, i danas sam bio prvi put na poslu i nekako sam čeznuo za testerama :lolol:.

svaka ti čast!

tražila sam sliku na netu, bilo je u jugoslaviji onih kreveta-polica. moj brat je imao takav, pa sam ga ja posle kao odrasla nasledila. a imala sam identični i u nekom podstanarskom stanu, kao rezervni u hodniku. u njega je išao klasični jogi dušek za jednu osobu 90x200. a lako se sklapao i rasklapao.

prave se i sad, još lepši

ovaj fazon

kreveti-038.jpeg

• +1 2
  • Wub 1
Posted
16 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

proklinjaće vas svaki put kad grune glavom u plafon

Imala sam takav svojevremeno, nekoliko puta sam na alarm za posao kretala niz stepenice i masila precagu ali nekako se uvek docekam na noge. Jednom se nisam bas najlepse docekala. Od tad sam svukla dusek na pod, jeste da je jedva stao al jbg bukvalno mi je takav krevet bio nekompatibilan sa prezivljavanjem. Zacudo ne secam se da sam razbijala glavu o plafon.

Posted (edited)
On 28.12.2024. at 1:29, Venom said:

1000029039.thumb.jpg.a8f38a96790103d10e571b9ee0c27a9f.jpg

1000029127.thumb.jpg.2058b8bef63112d8a0ac62824c071080.jpg

Od kog su materijala zidovi u sobi? Mislis da je bila potrebna vertikalna noseca? 

Edit

Znam da je sve gotovo i da njamke, ovo sam pokupio na pinterestu kad sam pravio svoje planove. 

Screenshot_2024-12-31-00-21-10-130-edit_com.android.chrome.thumb.jpg.1a2fc2a9ba6196c1ec16e1282eace76f.jpg

Edited by barba
Posted (edited)
23 minutes ago, barba said:

Od kog su materijala zidovi u sobi? Mislis da je bila potrebna vertikalna noseca? 

Edit

Znam da je sve gotovo i da njamke, ovo sam pokupio na pinterestu kad sam pravio svoje planove. 

Screenshot_2024-12-31-00-21-10-130-edit_com.android.chrome.thumb.jpg.1a2fc2a9ba6196c1ec16e1282eace76f.jpg

,

Zid je gips karton, pa nije moglo drugačije. Tj. možda i mogu da izdrže, ne bi me čudilo, ali nije mi se testiralo. Pogotovo jer i ako može, moraju one metalne tiple za gips koje opet moraju ispravno da se stave, što kod mene nikad nije garantovano. Više mi se eksperimentisalo s drvetom. Nosači su na kraju pričvršćeni za zid čisto da ne mrdaju levo desno.

Edited by Venom
Posted (edited)

jednom davno sam u gepratovoj uradio krevet za ćeru. ne umem da postavim slike, valjda će ipak nekako moći.

soba je 4x2,25 visine 3 metra. na zidu na kome je krevet postoji prozor tako da je krevet morao da bude prilično podignut. nešto poput trećeg kreveta u spavaćim kolima voza. sa jedne starne oslanjao se na, u zid pričvrćene grede 5x8, na drugoj strani na ručno pravljen ormar dimenzije 50x100 u osnovi. u ormanu je bio garderobni deo, deo sa policama, ispod toga 4 fioke. napravljen  je spajanjem letvi brodskog poda i kupljenim, po meri, vratima sa letvicama. u produžetku ležaja, iznad ormana bila je polica za lampu i knjige i spremište za ćebe, jastuk, čaršaf.......

Edited by đorđe geprat
  • +1 1
  • Hvala 1
Posted

da dodam. imao sam stari krevetski ram i njega sam iskoristio. na one dve grede učvršćene u zid ušrafio sam na gornju stranu one šrafove gde je jedna strana sa navojem za drvo na drugoj M10. oni su fiksirali krevet. na drugoj strani, kreve je bio pričvršćen za gornju stranu ormana "L" profilima. dušek je ležao na letvama a između njega iletvi postavio sam tablu lesonita kao zaštitu dušeka a i vizuelno lepše je izgledalo kada se baci pogled na gore. može da se ispazari i ona tabla koja obično ide kao zadnja na plakarima. eto.

Posted
On 28. 12. 2024. at 2:03, slepa živana said:

tražila sam sliku na netu, bilo je u jugoslaviji onih kreveta-polica. moj brat je imao takav, pa sam ga ja posle kao odrasla nasledila. a imala sam identični i u nekom podstanarskom stanu, kao rezervni u hodniku. u njega je išao klasični jogi dušek za jednu osobu 90x200. a lako se sklapao i rasklapao.

tzv lički ležaj

• 2 weeks later...
Posted

napravljena aplikacija za majstore mostapp. deluje zanimljivo, majstori po kategorijama, cena po satu, ocene, recenzije

deluje i da može da se plaća karticama, no na sreću nisam probao

IMG_0377.thumb.jpeg.335480165523eb885c6d162db1c89b2a.jpeg

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

napravljena aplikacija za majstore mostapp. deluje zanimljivo, majstori po kategorijama, cena po satu, ocene, recenzije

Ja video u busu reklamu za neku Znam majstora

Instalirao nije mi se svidelo i ćao.

https://apps.apple.com/rs/app/znam-majstora/id6476107762

Posted
5 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

Igrom slučaja poznajem vlasnika, super lik.

• Haha 1
  • Vojvodo,serdare 1