garcia Posted November 19, 2024 Posted November 19, 2024 On 17. 11. 2024. at 17:31, ragasto said: Tako je bilo i kod mene, isto je rekao majstor. Pomenuo je i da je moguće kapanje i da će i to da sredi dihtung kad legne. Sve se samo sredilo posle nekoliko dana bez ponovnog zvanja majstora setih se vica. Šta je poslednje što su čuli nemački mornari u podmornici? - Achtung, dichtung! 2
pbg12345 Posted November 19, 2024 Posted November 19, 2024 postojao a postojao i ahtung dihtung kurslus Spoiler
slepa živana Posted December 20, 2024 Posted December 20, 2024 majstori, jedno pitanje, možda neko zna šta mi je činiti, nisam našla odgovarajuću temu, od skoro živim u kući u kojoj skoro 2 godine niko nije živeo. ima šaht za vodu u dvorištu. računi za vodu mi stižu od jkp vodovod i kanalizacija i zadnje dve godine su uglavnom oko 400-500 dinara. 29. novembra mi je ujutro kucao službenik jkp i rekao mi je da imam veliki kvar i da treba da prijavim. ja sam odmah prijavila mejlom, stigo mi odgovor da je primljeno i posle 10 dana stiglo mi je obaveštenje da je kvar otkonjen. sad mi je stigao račun za novembar 21000 dinara, potrošnja 286 kubika vode. do sad su računi bili u proseku za 5-7 kubika mesečno. jel moguće da jkp 2 godine nije mogao da uđe u dvorište jer je kapija bila zaključana i nisu mogli da pročitaju vodomer pa su slali račune za prosek pre kvara, a da je ovo sve ostalo iscurelo zbog kvara za to vreme?
Frank Pembleton Posted December 20, 2024 Posted December 20, 2024 3 minutes ago, slepa živana said: majstori, jedno pitanje, možda neko zna šta mi je činiti, nisam našla odgovarajuću temu, od skoro živim u kući u kojoj skoro 2 godine niko nije živeo. ima šaht za vodu u dvorištu. računi za vodu mi stižu od jkp vodovod i kanalizacija i zadnje dve godine su uglavnom oko 400-500 dinara. 29. novembra mi je ujutro kucao službenik jkp i rekao mi je da imam veliki kvar i da treba da prijavim. ja sam odmah prijavila mejlom, stigo mi odgovor da je primljeno i posle 10 dana stiglo mi je obaveštenje da je kvar otkonjen. sad mi je stigao račun za novembar 21000 dinara, potrošnja 286 kubika vode. do sad su računi bili u proseku za 5-7 kubika mesečno. jel moguće da jkp 2 godine nije mogao da uđe u dvorište jer je kapija bila zaključana i nisu mogli da pročitaju vodomer pa su slali račune za prosek pre kvara, a da je ovo sve ostalo iscurelo zbog kvara za to vreme? Moguće je i dešava se često... Na korisniku je da obezbedi pristup čitača vodomeru. E sad da su i oni hoštapleri jesu... 1 1
ivy Posted December 21, 2024 Posted December 21, 2024 to je moglo da ti iscuri za par nedelja... kako je otklonjen kvar?jesu bili kod tebe da zakrpe? jer ako ti je curilo posle sata,sto je ocitavano, to je negde u dvoristu ili u kuci... mi smo imali puklu cev i za mesec dana dok smo otkrili gde curi je isteklo oko 30.000din to je moj tata prespojio tj. ugasio taj krak cevi ..nemam pojma,samo on zna semu cevi..mozda... ...a dug smo platili na rate jer NS vodovod je ok za saradnju 1
x500 Posted December 21, 2024 Posted December 21, 2024 16 hours ago, slepa živana said: 29. novembra mi je ujutro kucao službenik jkp i rekao mi je da imam veliki kvar i da treba da prijavim. ja sam odmah prijavila mejlom, stigo mi odgovor da je primljeno i posle 10 dana stiglo mi je obaveštenje da je kvar otkonjen Sve je moguce. Niko nije ziveo u kuci i nisu ocitavali brojilo/vodomer, pa su naplacibali samo prikljucak. Mozda je negde "pukla" cev, od brojila prema kuci i onda je voda nekotrolidano isticala, ali se merilo kao potrosnja. Mada popravke od sata su u tvojoj (vlasnik) kuce, nadleznosti. Do sata je briga JKP. Da li si videla gde je bio taj navodni kvar, odnosno sta/gde su popravljali? 1
slepa živana Posted December 21, 2024 Posted December 21, 2024 55 minutes ago, x500 said: Sve je moguce. Niko nije ziveo u kuci i nisu ocitavali brojilo/vodomer, pa su naplacibali samo prikljucak. Mozda je negde "pukla" cev, od brojila prema kuci i onda je voda nekotrolidano isticala, ali se merilo kao potrosnja. Mada popravke od sata su u tvojoj (vlasnik) kuce, nadleznosti. Do sata je briga JKP. Da li si videla gde je bio taj navodni kvar, odnosno sta/gde su popravljali? pa ja se ne razumem. jedino što sam videla je da je šaht bio pun vode. samo mi se ne uklapa s ovim što kažeš, zbog čega je onda jkp otklonio kvar, ako je curelo na mom delu a očigledno je bilo na mojoj strani curenje čim je izmerena ova silna kubikaža. jasno mi je da ću ovo najverovatnije morati da platim, nego me zanima kako to da sprečim za ubuduće. kako da znam da li curi negde? koliko često oni to čitaju?
Frank Pembleton Posted December 21, 2024 Posted December 21, 2024 Pa nominalno oni čitaju stalno. A u realnosti na 2-3 meseca ako i tad. Jedino što možeš da tražiš očitane vrednosti na vodomeru. Pa ako su dovoljno glupi i bahati da su dali ofrlje cifre pa da su cifre na vodomeru SADA manje nego što su naveli. Ali sumnjam da je to slučaj. Ubuduće ako te to sa vodom brine ti sama prati. Mislim možeš da vidiš ako zatvoriš glavni ventil u kući i onda proveriš da li se "kazaljka" pomera... 1 1
x500 Posted December 21, 2024 Posted December 21, 2024 Na Tresnji citaju jednom godisnje, ili pred promenu cene vode. Placa se pausal na osnovu potrosnje u prethodnom periodu. Sto se racuna, proveri na statim racunima broj vodomera i stanje, odnosno sadasnji broj uredjaja i stanje. Generalno, mozes povremeno (jedmom meseccno) da otvoris saht i pogledas da li se merac protoka na vodomeru vrti, ako ti nista u kuci ne trosi vodu u tom momentu. 1
pbg12345 Posted December 21, 2024 Posted December 21, 2024 1 hour ago, slepa živana said: pa ja se ne razumem. jedino što sam videla je da je šaht bio pun vode. samo mi se ne uklapa s ovim što kažeš, zbog čega je onda jkp otklonio kvar, ako je curelo na mom delu a očigledno je bilo na mojoj strani curenje čim je izmerena ova silna kubikaža. jasno mi je da ću ovo najverovatnije morati da platim, nego me zanima kako to da sprečim za ubuduće. kako da znam da li curi negde? koliko često oni to čitaju? ufff gle, najmanje zelim da ti dajem nekakve lazne info, al moj ti je savet, maksimalni oprez i ako mozes da se zalis na to evo moj slucaj, cisto kao uvid kako ja vidim njihovo polovanje kao prvo, na teritoriji beograda postoje najmanje dva (u praksi i vise) nacina ocitavanja glavna razlika je u tome jel obracun za njihove usluge dolazi na zasebnom il na objedinjenom racunu infostana i to nema veze sa mestom stanovanja i slicno, vec koliko se secam zavisi od toga kako si ubelezen kod njih u sistemu mi smo imali slican problem, vodomer ne radi, odnosno star je najmanje 30-40 godina i jedna cifra se ne vidi dobro lik koji ocitava dolazi dva puta godisnje, upise neke nasumicne cifre i naplacivali 1000-2000 mesecno i onda odjednom isto, kao kvar ludilo, potrosnja neka suluda i treba da se plati npr 10 000 ali i dosta vise u narednim mesecima jer je prosecna potrosnja povecana onda ih ja zvao, gnjavio trazio na onim sumanutim sajtovima nacin da dobijam direktno od njih obracun, ane preko infostana, jer se na tom vidi pocetno stanje i zavrsno stanje vodomera itd usput po ko zna koji put u x godina trazio zamenu vodomera (to i mogu samo oni) posle nekog vremena su dosli napokon zamenili vodomer e, a sve vreme na kucnu adresu nam dolazi racun direktno od vodovoda za nama nepoznatu osobu prijavljenu na adresi koja je ista kao nasa razlikuje se samo sto sam ja 100 a, a taj racun je na ista ulica 100, a ta adresa uopste ne postoji jos mi kaze covek kad je menjao vodomer, posto je racun valjda vezan za broj vodomera da za taj drugi psotoji neki problem ja se plasim da npr ne dodje do toga da dodju da seku taj vodomer i iseku moj posto fizicki ne postoji drugi na adresi ne verujem da sam ti ista pomogao sa svim ovim ponesto sam sigurno i zaboravio ali, zapravo poenta je da znas da imas posla sa bolidima koji ce pokusati da te pokradu na svaki nacin i da to uzmes u obzir 1
slepa živana Posted December 21, 2024 Posted December 21, 2024 3 minutes ago, pbg12345 said: ne verujem da sam ti ista pomogao sa svim ovim ponesto sam sigurno i zaboravio ali, zapravo poenta je da znas da imas posla sa bolidima koji ce pokusati da te pokradu na svaki nacin i da to uzmes u obzir jesi jesi hvala! možda ću ja malo lakše proći jer imam taj zaseban račun samo za vodu pošto sam u pičkovcu. a na mejl odgovaraju relativno brzo, pa ću nekako da se organizujem da mi se ne ponovi. jedino mi nije bilo logično što su relativno brzo potrčali da poprave kvar, a ako je izmereno curenje na mojoj strani očekivala bih da me oduvaju i napišu da popravim sama.
pbg12345 Posted December 21, 2024 Posted December 21, 2024 da, setih se sad, kad se desila ta enormna potrosnja ja sam hteo zbog tog tad sjebanog vodomera i njihovih laznih ocitavnaja da predjem na sistem gde im sam telefonom javljas stanje (cini mi se jednom mesecno), ima i ta opcija, prva komsinka tako radi ispostavilo se da iako racuni stizu na ocevo ime, sam vodomer se valjda vodi na ime osobe od koje smo pre 20 godina kupili plac i da bi morao on licno ici tamo u njihovu direkciju kod beogradjanke nije mi padalo na pamet da vucem njega matorog invalida zbog toga tamo i tako smo ostali na tom starom sistemu, ubrzo je napokon i promenjen vodomer, pa je sad makar ova nova potrosnja ispravno zavedena
pbg12345 Posted December 21, 2024 Posted December 21, 2024 Just now, slepa živana said: jesi jesi hvala! možda ću ja malo lakše proći jer imam taj zaseban račun samo za vodu pošto sam u pičkovcu. a na mejl odgovaraju relativno brzo, pa ću nekako da se organizujem da mi se ne ponovi. jedino mi nije bilo logično što su relativno brzo potrčali da poprave kvar, a ako je izmereno curenje na mojoj strani očekivala bih da me oduvaju i napišu da popravim sama. ma i ja sam u pickovcu uzivam u kvalitenom i cistom vazduhu i blagodetima male oaze na opstini rakovica/cukarica/palilula/grocka/sopot kazem ti, nema sa tim veze kakav racun dobijamo, prva komsinka, a i ovaj "lazni racun" koji mi stize na nepostojecu adresu su direktno od vodovoda, dok je moj na objedinjenom od infostana 1
Frank Pembleton Posted December 21, 2024 Posted December 21, 2024 2 minutes ago, slepa živana said: jesi jesi hvala! možda ću ja malo lakše proći jer imam taj zaseban račun samo za vodu pošto sam u pičkovcu. a na mejl odgovaraju relativno brzo, pa ću nekako da se organizujem da mi se ne ponovi. jedino mi nije bilo logično što su relativno brzo potrčali da poprave kvar, a ako je izmereno curenje na mojoj strani očekivala bih da me oduvaju i napišu da popravim sama. Pa požurili su jer su imali izgovor da te klepe. Ti šta god kažeš, biće: "jeste sami rekli da ste imali kvar, e to vam je to..." 1
Recommended Posts