goofs Posted November 13 Posted November 13 Probacu, hvala. Ne pise nista na sijalici ni na grlu lampe, cenim da je ovo neko samomajstorisao, nema cak ni na aliekspresima, a tamo uvek imaju ovakve gluposti. Mislim, lampa ima jako malu upotrbnu vrednost, ali mi znaci iz sentimentalnih razloga. @Frile cenis da ovo grlo mogu da zamenim sa nekim drugim i tu onda ubacim moderniju sijalicu? Vidim da samo dve tanke zice idu u to grlo
petaras Posted November 13 Posted November 13 (edited) Mislim da koje god grlo ubacis tu (samo da fizicki moze da stane), da ce raditi. Braon zica je faza (L), plava je nula (N), i to je sve. Edit: verovatno je pametno da nadjes sijalicu prvo, imace neka sa E14 grlom verovatno tako duguljasta, i onda kupis grlo odgovarajuce. Bolje da bude LED cisto da se ne topi plastika. Edited November 13 by petaras 1
Frile Posted November 13 Posted November 13 13 minutes ago, goofs said: cenis da ovo grlo mogu da zamenim sa nekim drugim i tu onda ubacim moderniju sijalicu? Vidim da samo dve tanke zice idu u to grlo da, može, bila koja sijalica koja sa svojim grlom može da se uglavi u postojeću lampu, najbolje led što reče @petaras (ali pazi da bude na 220) postojeća lampa nije samomajstorisanje, ali male neonske lampe u raznim oblicima kratko trajale, brzo su ih zamenile led lampe pretpostavljam da na nekoj od UV lampi koje ti je google nudio možda piše i o kom grlu se radi... 1
Filozof manijak Posted November 13 Posted November 13 Koliko je programera potrebno da zameni sijalicu? 2
Frile Posted November 13 Posted November 13 @goofs izgleda da se radi o GX23 grlu... ovakva lampa https://www.amazon.com/Lidesheng-Replacement-GX23-2-100-277V-Ballast/dp/B0CTGZVZ1T?sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGY bi vrlo verovatno bila dobra zamena, ali treba da premostiš elektroniku (balast) od stare CFL (neonske) lampe. Ta elektronika se verovatno krije u telu lampe. Na poslednjem slajdu je skica šta treba prevezati. Ako naručuješ ovakvu led lampu, potraži neku sa manjom temperaturom svetla (sa prijatnijim, toplijim svetlom). 1
goofs Posted November 13 Posted November 13 Svaka cast @Frile deluje da jeste. To bi onda bilo ovo znaci - https://www.aliexpress.com/item/4000056084616.html Jesi siguran da nije G23? Vidim ovde na dijagramu da su iste, samo GX23 ima ova dva sokocjala u bazi, a G23 samo jedno. Na sijalici ima samo jedno.
Frile Posted November 13 Posted November 13 6 minutes ago, goofs said: Jesi siguran da nije G23? U pravu si, jeste G23 ! U tom slučaju još bolje, zato što google pretraga "g23 led sijalica" daje i neke domaće prodavce. Možda ih imaju i oni prodavci koje je Eleniko preproučio. Uz malo sreće možda nađeš i originalnu cfl (fluo) sijalicu ako neko još uvek ima na lageru, mada ja preporučujem prebacivanje na led, zato što se dešava da cfl sijalica ispravna, ali je crkao balast (elektronika). 1
Eleniko Posted November 13 Posted November 13 Just now, goofs said: To je to kod Kalenica? Zahvaljujem! Tako je tačno prekoputa ulaza na parking. Prekoputa je i stanica 25/26.
notenoughreasonsforclaire Posted Sunday at 14:34 Posted Sunday at 14:34 Očistio se kamenac u bojleru starom petnaestak godina, i nakon toga je zamenjen i grejač. Sada povremeno čujem šuštanje protoka vode u cevi koja vodi hladnu vodu u bojler: Naravno, kada zavrnem vodu, to se ne čuje. Da li ima potrebe nešto da radim, i da se raspitujem ili je to sve OK?
Frank Pembleton Posted Sunday at 15:41 Posted Sunday at 15:41 1 hour ago, notenoughreasonsforclaire said: Očistio se kamenac u bojleru starom petnaestak godina, i nakon toga je zamenjen i grejač. Sada povremeno čujem šuštanje protoka vode u cevi koja vodi hladnu vodu u bojler: Naravno, kada zavrnem vodu, to se ne čuje. Da li ima potrebe nešto da radim, i da se raspitujem ili je to sve OK? Meni je to bilo jednom majstor menjao grejač. Zvao ga on mi rekao: "Ako ne prestane za 2 nedelje zovi me, ali verovatno će da "legne" sav dihtung i biće ok" Ne znam da li je u pravu, ali posle nedelju dana je prestalo. 🤔 2
ragasto Posted Sunday at 16:31 Posted Sunday at 16:31 45 minutes ago, Frank Pembleton said: "Ako ne prestane za 2 nedelje zovi me, ali verovatno će da "legne" sav dihtung i biće ok" Ne znam da li je u pravu, ali posle nedelju dana je prestalo. 🤔 Tako je bilo i kod mene, isto je rekao majstor. Pomenuo je i da je moguće kapanje i da će i to da sredi dihtung kad legne. Sve se samo sredilo posle nekoliko dana bez ponovnog zvanja majstora. 1
notenoughreasonsforclaire Posted Sunday at 16:37 Posted Sunday at 16:37 Hvala, momci, pratim situaciju, pa javljam.
Recommended Posts