Jump to content
IGNORED

Majstorski topik

Miralem

Recommended Posts

Posted

UPS koji je udaljen od sobe u kojoj se živi.

• Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Frank Pembleton

673

• mire

563

• Блок_64

502

• kud u maglu Simoviću

413

Posted

@Eleniko ja koristim sve uredjaje na kabal. Meni je tako lakse zato sto se razumem u SUS motore kao "Marica".

Mislim da je bateriska opcija jednako dobra, ali moras da imas vise uredjaja od istog proizvodjaca. 

@Mel ja imam vise UPS uredjaja, vecinom APC i jedan Mustek. Generalno, svi su ok.

Sto se tice prenosnog racunara (bez baterije), mozda je bolje da kupis drugi racunar ;)

• Vojvodo,serdare 2
Posted
Just now, x500 said:

@Eleniko ja koristim sve uredjaje na kabal. Meni je tako lakse zato sto se razumem u SUS motore kao "Marica".

Mislim da je bateriska opcija jednako dobra, ali moras da imas vise uredjaja od istog proizvodjaca. 

@Mel ja imam vise UPS uredjaja, vecinom APC i jedan Mustek. Generalno, svi su ok.

Sto se tice prenosnog racunara (bez baterije), mozda je bolje da kupis drugi racunar ;)

Imam drugi racunar, ali treba ga podesiti a ja to ne umem. Cekam brata da odvoji malo vremena za mene...

• +1 1
Posted (edited)
19 minutes ago, zmanic said:

Bacio sam dva el trimera.

Od bezinaca preporučujem AGM520. Provereno dobar već 5-6 god.

imam taj AGM. stvarno je dobar no, pretežak mi je. za električne trimere rečeno mi je da uzimam one sa motorom iznad, da su oni mali osetljivi na vlagu u motoru. A za 3 do 5 hiljada i ne očekuje se mnogo. Ja imam jedan takav mali vilidžer sa teleskopskom drškom, koristi se retko, tamo gde veći ne može da priđe (cveće, zasad...). za akumulatorske, nemam pojma. mislim da je ključno da se opredeli za jedan brend, zbog baterije i punjača.

Edited by đorđe geprat
  • +1 2
Posted
1 hour ago, đorđe geprat said:

imam taj AGM. stvarno je dobar no, pretežak mi je. za električne trimere rečeno mi je da uzimam one sa motorom iznad, da su oni mali osetljivi na vlagu u motoru. A za 3 do 5 hiljada i ne očekuje se mnogo. Ja imam jedan takav mali vilidžer sa teleskopskom drškom, koristi se retko, tamo gde veći ne može da priđe (cveće, zasad...). za akumulatorske, nemam pojma. mislim da je ključno da se opredeli za jedan brend, zbog baterije i punjača.

Ja koristim lidlov električni trimer, na kabl, za minijaturni "plac" sa manje od 2 ara vegetacie. Ovo mi je drugi trimer, prvi mi je crkao zato što sam se zaneo u visokoj travi i nisam čistio ono što se uplelo oko osovine... Treba čistiti (otpetljavati) bukvalno na svakih par minuta, time se ujedno pomaže motoru da se ohladi. Čak i tako mislim da vredi para ako je plac mali i prohtevi nisu veliki.

• +1 2
Posted (edited)

Imam neki boschov elektricni trimer, jednom ga koristio.

Kupio nakon toga neku malu eletricnu kosacicu i mnogo brza, udobnija i bolja za kosenje.

Jedino ako je dvoriste neravno, onda mora trimer.

Edited by brusli
  • +1 3
Posted
45 minutes ago, El Guapo said:

Kupio bih ovaj visak za drvo, da premažem parket i drveni nameštaj.

Kakva su iskustva?

https://share.temu.com/DmzgQeAjr3A

Visak za drvo? Šta je to?

• Haha 1
Posted

sve zavisi šta posle nameravaš

ako će da bude samo vosak i posle njega opet vosak, onda ok

u svakom slučaju ne bih kupovao više od minimalno, prvo proba, pa tek onda dalje, ima voskova i voskova, prirodnih stotine, pe, pa, metaloceni kurci palci

Posted

Da li neko slučajno zna gde da nadjem ovu sijalicu? Gugl mi izbacuje UV lampe (?!) i kozmetičke salone (?!?!). Ovo je od noćne lampe inače, probao sam u ovim velikim radnjama Okov i slično, ali nema.

IMG_3642.jpeg

Posted

Je l pise na njoj jos nesto osim napona i snage? 

Posted

ne znam gde živiš ali ako ti je logistički prihvatljivo

probaj super battery shop, maksima gorkog 1a prekoputa ulaza na parking kod kalenic pijace

sve probleme sa svim sijalicama i lampama u zivotu sam resio tamo

takodje ako odes u taj kraj mozes da pitas i na pijaci u delu gde prodaju tehnicke stvari na tezgama, te batice isto znaju sve.

• Hvala 1
Posted
9 hours ago, goofs said:

Da li neko slučajno zna gde da nadjem ovu sijalicu? Gugl mi izbacuje UV lampe (?!) i kozmetičke salone (?!?!). Ovo je od noćne lampe inače, probao sam u ovim velikim radnjama Okov i slično, ali nema.

UV lampe koje se koriste u kozmetičkim salonima (neki tretmani noktiju) imaju isto grlo i slično izgledaju.

Nađi koja je oznaka grla od ove tvoje lampe, pa po tom kriterijumu traži dalje. Pretpostavljam da je minimalna šansa da nađeš ovakvu istu neonku, to je odavno zastarela tehnologija. Ako kojim slučajem nađeš led sijalicu sa ovakvim grlom, na 220V, možeš je koristiti u noćnoj lampi uz minimalnu prepravku lampe.