Caligula Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Useljavam se u stan kao podstanar, open space, sve super, rekao sam gazdi samo da napravi jednu sobu (odeljak) da bi dete tamo spavalo u tisini, zvucno izolovano. Cetir' dana pred useljenje svratim da vidim kako teku radovi i zateknem PVC pregradu u sred onog divnog prostora koji odjednom pocinje da lici na javni WC. E sad, cime tu pregradu da vizuelno prekrijem, kojim plocama? Sta je 100% bezbedno za dete (mislim na isparenja) ?
kud u maglu Simoviću Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 rigips ploče pa da okrešiš preko daj neku sliku te pvc pregrade
mire Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 rigips ploče pa da okrešiš preko daj neku sliku te pvc pregrade
Sestre Bronte Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Useljavam se u stan kao podstanar, open space, sve super, rekao sam gazdi samo da napravi jednu sobu (odeljak) da bi dete tamo spavalo u tisini, zvucno izolovano. Cetir' dana pred useljenje svratim da vidim kako teku radovi i zateknem PVC pregradu u sred onog divnog prostora koji odjednom pocinje da lici na javni WC. E sad, cime tu pregradu da vizuelno prekrijem, kojim plocama? Sta je 100% bezbedno za dete (mislim na isparenja) ? meti fotografiju pregrade
Caligula Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 (edited) ... nisam fotkao, pobegao sam glavom bez obzira, drzeci je (glavu) rukama i cupajuci kose. Sada sam izmozgao par resenja: ili rigips (videcu) ili one OSB ploce jer imaju sjajnu teksturu i mogu lepo da se farbaju Hvala ljudi svakako na sovjetima Edited April 11, 2016 by Caligula
Sestre Bronte Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 ako nemaš fotoaparat, slikaj telefonom (ako ima kameru)
kud u maglu Simoviću Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 tu sa gipsom može da dođe do problema sa zvučnom izolacijom samo. al ne vidim drugo rešenje, a da se ne skida ta pregrada i zida nešto drugo
namenski Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 ... nisam fotkao, pobegao sam glavom bez obzira, drzeci je (glavu) rukama i cupajuci kose. Sada sam izmozgao par resenja: ili rigips (videcu) ili one OSB ploce jer imaju sjajnu teksturu i mogu lepo da se farbaju Hvala ljudi svakako na sovjetima OSB ploce su neka hemija koja se oseca, narocito ako je malo toplije, mislim da nisu za unutra, na golo i za tamo gde je dete, mada izgledaju OK. Stavi bre gipsane, dodaj izmedju njih i tog PVC-a 3-5 cm stiropora, posle gips mackaj i cackaj, obaska sto se jednostavno postavljaju i lice na pravi zid.
Caligula Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 OSB ploce su neka hemija koja se oseca, narocito ako je malo toplije, mislim da nisu za unutra, na golo i za tamo gde je dete, mada izgledaju OK. Stavi bre gipsane, dodaj izmedju njih i tog PVC-a 3-5 cm stiropora, posle gips mackaj i cackaj, obaska sto se jednostavno postavljaju i lice na pravi zid. A kako se seku/kroje? @Strugacki: ma nisam pri tom prosrtoru trenutno, jos uvek sam u starom stanu
namenski Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Gipsane, one za unutra, jacim skalpelom bez problema: pretpostavljam da se ne radi o nekoj velikoj povrsini. Eventualno predvidis/dodas takozvani rostilj/ram od letava debljine 5 cm, izmedju ubacis stiropor i prakticno imas pravi zid.
Sestre Bronte Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 (edited) OSB ploce su neka hemija koja se oseca, narocito ako je malo toplije, mislim da nisu za unutra, na golo i za tamo gde je dete, mada izgledaju OK. Stavi bre gipsane, dodaj izmedju njih i tog PVC-a 3-5 cm stiropora, posle gips mackaj i cackaj, obaska sto se jednostavno postavljaju i lice na pravi zid. hemija je ista kao npr u proizvodima koje radi npr cronospan imaš drvo, sad da li je piljevina, iverje ili nešto treće drveno, manje važno to je povezano fenolformaldehidnim ili ureaformaldehidnim lepkom, melaminom, možda dodatno umreženo nekim izocijanatom ništa što već nema u stanu meni se to ništa ne sviđa, ja generalno u građevini volem mineralne podloge i ništa drugo Edited April 11, 2016 by Braća Strugacki
namenski Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 hemija je ista kao npr u proizvodima koje radi npr cronospan imaš drvo, sad da li je piljevina, iverje ili nešto treće drveno, manje važno to je povezano fenolformaldehidnim ili ureaformaldehidnim lepkom, melaminom, možda dodatno umreženo nekim izocijanatom ništa što već nema u stanu meni se to ništa ne sviđa, ja generalno u građevini volem mineralne podloge i ništa drugo Ma nije meni za drvo/komade drveta, ono u OSB plocama izgleda odlicno, nego za vezivo, a da se oseca - oseca se, cenim da coveku nece biti bas prijatno s njima u stanu sa sve detetom. Cenim da je gips ipak najprihvaljivije i najjednostavnije resenje, obaska sto se lako postavlja.
Caligula Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Gipsane, one za unutra, jacim skalpelom bez problema: pretpostavljam da se ne radi o nekoj velikoj povrsini. Eventualno predvidis/dodas takozvani rostilj/ram od letava debljine 5 cm, izmedju ubacis stiropor i prakticno imas pravi zid. ... taj rad? Supiska, onda sam odabrao rigips @Braca: uvazavam, odabrat je rigips
namenski Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Tih ploca ima za napolje i za unutra, povedi racuna, ne da je neka razlika, ali ipak. I odmah kupi vijke za rigips, vrede, a trosak je prakticno 0.
Caligula Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Tih ploca ima za napolje i za unutra, povedi racuna, ne da je neka razlika, ali ipak. I odmah kupi vijke za rigips, vrede, a trosak je prakticno 0. to ce i da bude, napravicu remek-delo pregradnog zida, nesto o cemu ce da se prica
Recommended Posts