ljuttko Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 (edited) Molim savet tj najgrublju procenu od onih koji su skoro radili ili se bave majstorskim poslom, koliko može da košta renoviranje stana od 40 kvm, kompletno krečenje sa gletovanjem zidova , premeštanje jednog zida, farbanje stolaroje, hoblovanje i lakiranje parketa bez radova u kupatilu, znači sveukupno, i materijal i majstori Za koje vreme je ovo moguće uraditi ako su majstori ok Edited April 23, 2015 by ljuttko
Skyhighatrist Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 Rođeni i Bloče, kad krenete da radite računicu, dajte odmah sve isto, samo sa komplet kupatilom i ukupnom kvadraturom od 55m2. Missim, kad ste već u kancelariji ^_^
mire Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 (edited) Molim savet tj najgrublju procenu od onih koji su skoro radili ili se bave majstorskim poslom, koliko može da košta renoviranje stana od 40 kvm, kompletno krečenje sa gletovanjem zidova , premeštanje jednog zida, farbanje stolaroje, hoblovanje i lakiranje parketa bez radova u kupatilu, znači sveukupno, i materijal i majstori Za koje vreme je ovo moguće uraditi ako su majstori ok 800 12 dana Edited April 23, 2015 by rođeni
mire Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 Rođeni i Bloče, kad krenete da radite računicu, dajte odmah sve isto, samo sa komplet kupatilom i ukupnom kvadraturom od 55m2. Missim, kad ste već u kancelariji ^_^ 2000 bez sanitarija 20 dana
Skyhighatrist Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 2000 bez sanitarija 20 dana Ih, sad si me obradovao, manje je nego što sam mislio... Sad još samo da smislim 2 soma (u stvari pola imam, još samo pola) <_<
mire Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 ovo moje su novosadske cene za beogradske, ako si tamo, nisam sto posto siguran, verovatno su malo vise
ljuttko Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 Fala Rodjeni:) Korisne info za nekoga ko gleda stare stanove koje posle kupovine treba srediti. Ja isto moram da smislim kako da naberem kog soma više jer tek treba da se završi kupovina, ako vlasnici stana koji bi mi da renoviramo ne pristanu da smanje cenu za svoju ruševinu :D Nagledala sam se krševa po bgu i u tzv novogradnji i u staroj gradnji, da nije normalno . Plus sam stekla tik da idem gradom i gledam u raspale prozore iza kojih godinama nisam videla svetlo i pitam se zašto ljudi drže te neke stanove prazne da im propadaju, samo u 2 zgrade oko ove u kojoj živim su 4 takva stana, prazna punih 10 godina koliko ja znam.
Frank Pembleton Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 Fala Rodjeni:) Korisne info za nekoga ko gleda stare stanove koje posle kupovine treba srediti. Ja isto moram da smislim kako da naberem kog soma više jer tek treba da se završi kupovina, ako vlasnici stana koji bi mi da renoviramo ne pristanu da smanje cenu za svoju ruševinu :D Nagledala sam se krševa po bgu i u tzv novogradnji i u staroj gradnji, da nije normalno . Plus sam stekla tik da idem gradom i gledam u raspale prozore iza kojih godinama nisam videla svetlo i pitam se zašto ljudi drže te neke stanove prazne da im propadaju, samo u 2 zgrade oko ove u kojoj živim su 4 takva stana, prazna punih 10 godina koliko ja znam. Ja kad sam gledao dobio sam savet koji se ispostavio kao tacan: Ako ulazis u stan i radis PVC prozore, kupatilo i kuhinju i krecenje neka racuna 110-150 evra po kvadratu stana
Блок_64 Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 (edited) Javiće se Blok sa korekcijama za ovde Извињавам се што касним.У току је неки кошаркашки турнир у НС па тамо знојим гузицу до недеље. Па мање више то је то.Ништа човек није лоше рекао,вероватно цене могу да иду мало доле ако мајстору само платиш руке и искористиш мене да ти дам материјал по нижим ценама ,или може и још нешто мање ако ти препоручим ја мајсторе. Кречење са глетовањем зидова рачунај око два евра по квадрату сам материјалом (акрилна боја,глет..све улази у цену) у тих 40 квадрата стана има око 120 квадрата зида можда не мора све да се глетује па да нешто негде изађе и јефтиније.А и да мора све да се глетује је негде око 240 евра. Руке за столарију су по мени код мајсотра претерано скупе,е сада одокативно не могу да ти кажем цену јер не нам колико има врата прозора... За паркет ти не могу пуно помоћи у овом моменту мораћу да питам паркетара нисам се нешто скоро чуо са њим па не знам цене,али исти савет је као и за молере.Треба само видети цену за руке,а лак за паркет увек могу да ти одрадим нижу цену него у било којој продавници само је битно да знаш који лак за паркет хоћеш,дали на воденој бази,дали на бази полиуретана... Купатило остави за крај,по мени је одво што сам ти написао више него довољно и остаће ти кусур . Једини пробвлем што ипак мора стан да се види па да се каже баш тачна цена,јер наравно има ствари на којима може и да се прође и јефтиније и уштеди. Е да обрати пажњу на огласе јер ту можеш све и свашта да нађеш.Рецимо цена кречења од 75 динара по квадрату.Али тек касније сазнаш да је то само једна рука у без материјала па то после кошта ђаво ипо. Ако ти треба број телефона јави да ти пошаљем приватном порукум па седенмо и попричамо о свему. Edited April 24, 2015 by Блок_64
kud u maglu Simoviću Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 vrlo detaljno što se cena tiče. nego, kakav bi trebao da bude raspored radova, a da nema zidarskih, premeštanja zidova i sl. :)
Блок_64 Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 (edited) Прво би ваљало да се одради молерско-фарбарски део,па онда паркетар. Edited April 24, 2015 by Блок_64
Recommended Posts