Jump to content

Majstorski topik

Featured Replies

radi! raadiii! :thumbsup:
služimo narodu!a sada udri po prljavom vešu. noćas, u vreme jeftinije struje.

e sad mi srce na mestunego, đorđe, što me pita ono, orijentacije radi?

da, treba ćera da radi, ostalo joj je to, pregradna vrata i parket. i da joj ja povežem utičnice i prekidače.

Mire (ili ostali), kako stojiš sa unutrašnjom izolacijom potkrovlja? Kroz stan nam duva košava pa bi da uradimo neko krpljenje dok se ne skupe pare za renoviranje, npr. za jedno 2-3 godine."Krovni zidovi" su nam lamperija.Razmišljamo o postavljanju nekih folija preko toga, a onda gips ploča. Ili možda samo neki deblji najlon pa gips ploča? Ili tanji stiropor pa gips ploča?Meni deluje najpametnije folije + gips ploča jer ima raznoraznih folija koje su izdržljivije od najlona, a dodaju i na termoizolaciji.

čekaj, treba obložiti lamperiju (zidove)?edit: mogu ti reci par varijanti, ovde ili pm, kako hoces, kao i okvirno poredjenje cenaala je ovo sporo, majke mu ga steram

Edited by mire

Lamperiju. Da.Postaviti neke obloge da bi se zaustavilo produvavanje.Stara izloacija je popustila i sada duva na sve strane. Kada je neki veliki pljusak onda i prokišnjava.Meni treba neko privremeno rešenje koje će mi pomoći kada zaduva košava kao što je to bilo ovih dana. A ako pomogne i da tokom leta ne bude skapavanje od vrućine to je plus.

pa ako je iole solidna drvena konstrukcija za nosenje lamperije, najbolje i najjeftinije je da na nju "nasviras" stiropor, preko toga pvc mrezica, dva sloja lepka, gletovanje i krecenje i bila stvarto ti je do 7 evra "kljuc u ruke"sve ostalo je komplikovanija investicija, a ti rece da ti treba privremenoedit: moze i gradjevinska folija pre stiropora, cisto da umiris savest ;)

Edited by mire

Ima li neke sanse da mi u Beogradu (centar) neko dotera dasku od nekih 5 metara duzine (ne mora da bude debela)?Viline vode su mi relativno blizu ali pojma nemam kako bih doterao tu dascurinu bez kola. Cak u principu i ne mora da bude daska nego bilo koje parce drveta dugacko 5 metara i siroko bar desetak santimetara.Macor mi je ostao zarobljen u susednom dvoristu i vec dve nedelje ne moze da se vrati. Pokusavam da mu omogucim da se nekako popenje na neki zid. U principu bih mogao da uzmem dve daske od po 3 metra pa da ih zakucam jednu na drugu al bi i to bila muka doneti

Edited by katamaran

Kupio sam neku zidarsku mrezicu pa cu prvo probati tako.

Ima li neke sanse da mi u Beogradu (centar) neko dotera dasku od nekih 5 metara duzine (ne mora da bude debela)?Viline vode su mi relativno blizu ali pojma nemam kako bih doterao tu dascurinu bez kola. Cak u principu i ne mora da bude daska nego bilo koje parce drveta dugacko 5 metara i siroko bar desetak santimetara.Macor mi je ostao zarobljen u susednom dvoristu i vec dve nedelje ne moze da se vrati. Pokusavam da mu omogucim da se nekako popenje na neki zid. U principu bih mogao da uzmem dve daske od po 3 metra pa da ih zakucam jednu na drugu al bi i to bila muka doneti
То дебело 5цм је фосна.Друже да ти кажем искрено по писању мислим да ниси свестан колико је то тешко.Узми обичну даску 2,5 цм дебелу.Она је доста лака а и неће пући под тежином мачора.

Nisam mislio na tu dimenziju.g05506art01.jpgMislio sam na width a ne na thickness. Thickness bi mi bio dovoljan od par milimetara najverovatnije dok mi kod width treba sirina macora :) Mada bi se verovatno lako uspeo i ako bi bila uza. Pentra se redovno na neku tresnju i tuju kod mene pa se nadam da bi ukapirao da moze i ovako na krov.Za pocetak cu probati sa ovom zidarskom mrezom ili eventulano da pozajmim od nekih ljudi u komsiluku neki mostic za macke koji su napravili. Ljudi su na prvom spratu i ladno su sa terase koja gleda na ovo dvoriste spustili nesto kao onaj mostic za kolica sto se vidja po gradilistima da njihove macke mogu da silaze u dvoriste.

Edited by katamaran

То дебело 5цм је фосна.
Pazi kad Kat nije ni jednim slovom spomenuo debljinu :lolol:
Pazi kad Kat nije ni jednim slovom spomenuo debljinu :lolol:
:lolol: Богами си управу.Још ми човек и нацртао и објаснио о чему се ради.Изгледа да сам зрео за очног evilsmile.gif
pa ako je iole solidna drvena konstrukcija za nosenje lamperije, najbolje i najjeftinije je da na nju "nasviras" stiropor, preko toga pvc mrezica, dva sloja lepka, gletovanje i krecenje i bila stvar
Kako se lepi stiropor na lamperiju?

ne treba da lepis, srafovi za drvo, bilo kakav fazon podloske, npr komadici perforiranog lima, i udri ;)