Jump to content
IGNORED

Majstorski topik

Miralem

Recommended Posts

Posted (edited)

Možda bi bilo zgodno da uzmeš jednu jaku vibracionu na struju, zavisi ako očekuješ zahtevnije stvari, ako nešto manje, onda aku, a najbolje obe. Ionako sad ima noname modela koji su jeftini, a subotom na Bubanj potoku je dobra ponuda i cene ispravnih koje su ispale iz kamionaedit:Ajd da dodam pitanje, ne mogu da nađem onaj deo gde smo pisali o struji i EDB-u. Elem, planiram da izvedem neko razdvajanje instalacija. I sad, tamo u Jevremovoj imaju ponudu da li želiš 16 ampera, 20, 25, 32, itd. Sad, pošto ja gledam sve sa aspekta potrošnje i snage mojih potrošača interesuje me koji mi treba za CG na struju u futuru (120 kvm) + luft od 10 kw u vršnom opterećenju? Kakav je to odnos? Moje znanje u toj oblasti je skromno, a znam da je ovde dosta znalaca

Edited by kapetanm
  • Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Frank Pembleton

673

• mire

563

• Блок_64

502

• kud u maglu Simoviću

413

Posted
Možda bi bilo zgodno da uzmeš jednu jaku vibracionu na struju, zavisi ako očekuješ zahtevnije stvari, ako nešto manje, onda aku, a najbolje obe.
+1. imam boshovu akumulatorsku a onda je dosla selidba i busenje zidova pa sam kupio neku dobru na struju za 6500 dinara, jaka kao zemlja, prezadovoljan sam.A boshovu koristim redovno za sitnije poslove.btw, stolar u Zemunu, zna li neko?
Posted
+1. imam boshovu akumulatorsku a onda je dosla selidba i busenje zidova pa sam kupio neku dobru na struju za 6500 dinara, jaka kao zemlja, prezadovoljan sam.A boshovu koristim redovno za sitnije poslove.btw, stolar u Zemunu, zna li neko?
+1Za busenje iole ozbiljnijih rupa u betonu nista bez "zicane" tj. sa kablom.A ovo za stolara jedino da ti neko od "starih zemunaca " preporuci to ti najsigurnije.Ja generalno trazim nekog od kada mi se ortak koji se time bavio odselio u ameriku :(
Posted (edited)
btw, stolar u Zemunu, zna li neko?
ima u bezanijskoj odlichan, al moramo chekat da svane da pitam cacu dal josh radi, to je neki njegov ortak.ako ti nije kasno da sutra saznam stanje i koordinate, rado cu... pa da dejstvujesh od ponedeljka. Edited by thermal bug
Posted

Ma kakvi hitno, ovo mi je za domacinstvo a te obaveze umem da rastezem godinama. Moja zena bice ti zahvalna :(

Posted

Mislim da ne treba da uzima akumulatorsku. Kod akumulatorskih baterija ne može dugo da drži napon i ako se ne koristi mnogo (kao što Alphons verovatno neće koristiti) onda će praktično pred svako korišćenje morati da je dopunjava. A i baterije brzo oslabe tipa za dve-tri godine.Zato je obična bolji izbor.Mislim da bi ovako nešto vršilo posao http://www.alatiimasine.com/proizvod/vibraciona-busilica-bosch-psb-50/A ja sam jutros krenuo sa renoviranjem kupatila. Nas dvojica sa dve hilti bušilice smo skinuli pločice iz kupatila površine 6kv/m za dva sata.Kad završmo sve okačiću neke fotke.

Posted
Možda bi bilo zgodno da uzmeš jednu jaku vibracionu na struju, zavisi ako očekuješ zahtevnije stvari, ako nešto manje, onda aku, a najbolje obe. Ionako sad ima noname modela koji su jeftini, a subotom na Bubanj potoku je dobra ponuda i cene ispravnih koje su ispale iz kamiona
Jel to ono kad sofer slusa Mile Kitica?
Posted
Mislim da ne treba da uzima akumulatorsku. Kod akumulatorskih baterija ne može dugo da drži napon i ako se ne koristi mnogo (kao što Alphons verovatno neće koristiti) onda će praktično pred svako korišćenje morati da je dopunjava. A i baterije brzo oslabe tipa za dve-tri godine.Zato je obična bolji izbor.Mislim da bi ovako nešto vršilo posao http://www.alatiimas...a-bosch-psb-50/
To mu je prejako, a vjerovatno i preskupo, Neku manju Makita i komplet burgija za malter i bog da ga vidi.
Posted

Pre neko vreme bilo je u Uradi Sam neka Bosch za oko 1.500 din. Meni je to nekako prejeftino za Bosch pa ne znam da li bi mogla biti kopija. Sa druge strane da li bi Uradi Sam smeli da prodaju kopije?Biram slavine za kupatilo ovih dana. Jel' ima neko neku preporuku? Kakva su vaša iskustva?

Posted

Za kuću Bosch hobi (dakle, nije teška kao ona za razbijanje betona).Ako uzimaš aku-odvijač, OBAVEZNO gledaj da ima dve baterije. Veruj mi, to je keva. Dok šrafiš i radiš, druga se puni, pa menjaš. Ja otkako sam dobio moju Einhell 18V sa dve baterije - nov sam čovek. Ne može da buši zid, ali sam pravio rupe u stolu sa glodalicama i sl.Gledaj da uzmeš kvalitetnije nastavke za aku-odvijač (tzv. bitovi) i da ih pravilno koristiš.

Posted
Ako uzimaš aku-odvijač, OBAVEZNO gledaj da ima dve baterije. Veruj mi, to je keva.
+1
Posted
Ma kakvi hitno, ovo mi je za domacinstvo a te obaveze umem da rastezem godinama. Moja zena bice ti zahvalna :(
a pa dobro, poshto vidish kako sam i ja efikasna :lolol:upit je poslat drugu dedi, nadamo se (nekom) odgovoru, u vezi s tim njegovim pajtosom, ili nekom alternativnom, pa kako nam padne ^_^(chim dodje jesen, ja pochinjem da pravim kujnu, kako bih novu godinu i sve pripadajuce bozice umesila u novoj kujni. otad je proshlo 5 godina <_<)
Posted
Biram slavine za kupatilo ovih dana. Jel' ima neko neku preporuku? Kakva su vaša iskustva?
Daj zeni da bira, inace si najebo. Barem je moje iskustvo takvo :-(
Posted

Ona je birala pločice :)Žalila se na pločice u kuhinji što nismo stavili neke bordure koje je ona htela tako da sam joj potpuno prepustio da bira pločice za kupatilo.Ali zato sada ja imam pravo da biram slavine! :)Dobro, biramo zajedno.Bio sam u Enmonu juče i oni imaju neke slavine svoje robne marke. Kažu da ih prave u Kini, ali se kunu u kvalitet. Napisali su neki tekst gde kažu da imaju veliki procenat bakra u slavinama, nizak procenat olova, da su dobili atest Zavoda za zaštitu zdravlja (valjda se tako zove). I videli smo neke lepe koje bi zajedno izašle oko 13.000.Sa druge strane, videli smo u drugoj prodavnici neki komplet Grohe koje izgledaju baš kvalitetno, jako su teške u ruci, Grohe se pravi samo u Nemačkoj i koštaju 20.000.I Enmon i Grohe imaju 5 godina garancije na telo slavine i godinu dana garancije na mešač vode.I sada se dvoumim oko tih.

Posted

Grohe.BTW, mozda se i prave u Njemackoj, ali od kineskih kompenenti :-)