June 20Jun 20 7 minutes ago, brusli said:Ovo plavo sranjce kosta 600 din, ko bi bio zaludan da se zaebava sa tim.Toliko kosta i virbla pa opet ljudi hoce da se zajebavaju sa tim.Volim da majstorisem po kuci ali ne i po svaku cenu - pre bih zamenio celu slavinu nego je rastavljao pa sastavljao.
June 20Jun 20 Pa to, ovde nije samo poenta ocistiti od kamenca, ovi pokretni delovi se trose, pa je onda ne samo brze, vec i bolje zameniti celu.
June 20Jun 20 6 minutes ago, brusli said:Pa to, ovde nije samo poenta ocistiti od kamenca, ovi pokretni delovi se trose, pa je onda ne samo brze, vec i bolje zameniti celu.On 17. 6. 2025. at 19:52, kronostime said:Kupis novu slavinu i zamenis - najlakse i najbolje.To rekoh na pocetku price o slavinama.
June 20Jun 20 3 hours ago, Boksi said:Nije za majstorski, ali mislim da će ovde pitanje biti vidljivije: ima li neko sa Šumarskog ovde ili zna li neko nekog ko se bavi drvećem? Imam bor, borinu u dvorištu, viši od kuće. Već je ispomerao teren i korenje se približilo kući. Hoćemo da izravnamo jedan delić ispod drveta, ali pre toga da se konsultujemo sa nekim i u krajnjoj nuždi da se poseče, ako baš mora.mozda da se konsultujes sa njima..moj jedan prijatelj koji ima baste i dvorista ih je hvaliohttps://www.instagram.com/bracaarboristi/
June 22Jun 22 Na terasi imamo celicnu ogradu koja u okviru sebe ima konstrukciju za zardinjere i saksije za cvece tako sto je kostur od istog materijala kao ograda (zamislite kao latinicno slovo U gde je strana izlozena ka napolje niza) koji sa donje strane duz cele ograde ima dva zljeba na koje se stavljaju izrezane ploce duzine 1.2m, sirine 30tak cm duz cele terase jedne pored drugih (prakticno to predstavlja ravni donji deo tog slova U) na kojima u stvari drzimo saksije sa cvecem. Te ploce su debljine 6-7mm i lice mi na azbestne. Kako cemo uskoro sredjivati terasu hteo sam da u okviru te akcije (krecenje fasadnog dela i bojenje ograde) zamenim i te ploce. Sta predlazete kao najbolji materijal za zamenu imajuci u vidu izlozenost vremenskim (ne)prilikama i to da ce te nove ploce morati da izdrzavaju konstantnu veliku tezinu saksija. Da li neki celicni ili aluminijumski lim dolaze u obzir i koje debljine? Alternativa su neke daske ali verujem da je to losije resenje cak i ako bih ih tretirao specijalnim premazima?
June 25Jun 25 Sta znam... 15tak kg, neka bude da je na toj na kojoj je najvece opterecenje 20kg, nije vise od toga.
5 hours ago5 hr 23 minutes ago, notenoughreasonsforclaire said:Potrebna mi je preporuka za majstora za bojler, Beograd je u pitanju.Koliko star bojler, sa li je redovno ciscen od kamenca, da li je procureo na kazanu ili na grejacu....?U zavisnosti od toga zavisi preporuka da li da popravljas ili da menjas.
4 hours ago4 hr Petnaestak godina star, grejač menjan prošle godine od strane oca, samoukog majstora :). Dakle, krenulo je da curka kroz onaj otvor na plastičnom delu. Kada sam njega skinuo, video sam da je vode bilo, ali ne puno, i to samo na ovim crvenim delovima. Mislim, to je neko manje curkanje, ali ne znam da li je to posledica tog menjanja grejača prošle godine. Za par sati ću videti koliko je u međuvremenu curilo, ali mislim da ne bi trebalo puno da bude.
4 hours ago4 hr Ovo na sredini moze da bude od grejaca ali ovo sa strane, jos ako je gore pri samom kazanu - tesko.Opet, grejac ne bi smeo da procuri posle godinu dana.Razmisli o zameni celog bojlera zato sto novi, ipak, ima neku visegodisnju garanciju.Sto je sigurno, sigurno je - narocito ako je bojler stariji.Nekad to dodje i najjeftinije resenje zato sto posle jedne popravke po nekom pravilu dolazi i druga, treca.... popravka.