Budja Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Ne razumem o kakvoj se kupovini vremena radi. Kupovini vremena za sta tacno?
Tribun_Populi Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 u, ja uopšte ne mislim da će tajkuni dobiti an easy ride But the empire will strike back. Nisu ni oni bezveze. Kupovini vremena za sta tacno? Neki pokušaj da se spasi kapitalizam u Grčkoj?
Budja Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Neki pokušaj da se spasi kapitalizam u Grčkoj? Ne razumem.
MancMellow Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 But the empire will strike back. Nisu ni oni bezveze. Uhm, nisu oni bez veze, ali držeći se okvira ovih mera, Syriza će morati da da nešto i levom krilu stranke i to će verovatno biti napad poreznika na sve imučnije. Pri tom, to je tačno ono na šta se obavezuju i u 1 predlogu i, na kraju krajeva, i treba jer tu ima ko zna koliko kriminalno stečenog bogatstva. E sad, šta će time iscediti je drugo pitanje.
Tribun_Populi Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Ne razumem. Mislim na ono što mora da se desi da bi Grčka postala održiva ekonomski. Bolja naplata i kontrola poreza, uvođenje katastra nepokretnosti (ej, katastra!), razbijanje klijentelizma, reforma administracije, restruktuiranje banaka, smanjenje vojske i sl.
aram Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 (edited) dakle, korupcija je kul kad je na visokom nivou i tako je svuda usvijet i to je sve ok. a korupcija kod sitne boranije je kaznjiva svuda, a gde nije, treba da bude i obavezno ima da se iskorenjava, jer nije u redu da se primitivci i otomani korumpiraju. dakle nepravda ^_^gospo, moje postovanje minijatura, bitan post i td. i sl. @host jeste siemens platio neke silne kazne. samo sto su uz to svi optuzeni oslobodjeni sa obrazlozenjem da su "postupali u interesu nemacke drzave" Edited July 10, 2015 by aram
MancMellow Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 obrazlozenjem da su "postupali u interesu nemacke drzave" :0.6: btw EADS-UP. Greece’s lenders have kicked the tires of the new austerity programme, and they’re not unimpressed. AFP has the story: Greece’s international creditors believe its latest debt proposals are positive enough to be the basis for a new bailout worth 74 billion euros, an EU source said Friday. “There has been positive evaluation of the Greek programme,” the source said, with the EU’s bailout fund, the European Stability Mechanism ready to consider putting up €58bn plus €16 bn from the International Monetary Fund for a new debt rescue. That suggests that tomorrow’s Eurogroup meeting could pave the way towards a third aid programme, rather than Grexit.... Ima li neko ideju koliko iznose njihova dospeća u naredne tri godine?
Dagmar Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 @host jeste siemens platio neke silne kazne. samo sto su uz to svi optuzeni oslobodjeni sa obrazlozenjem da su "postupali u interesu nemacke drzave" Zezas? Jel im sudija srbin pisao presudu? Ustvari ocigledno nije, kod nas bi to bila otezavajuca okolnost.
aram Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 sasvim sam ozbiljan, samo na moru sam pa me mrzi da s mobilnog trazim linkove
Sestre Bronte Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 (edited) mali misaoni eksperiment za jednu firmu od 20k ljudi, recimo da sam pročitao nekad negde dok je centrala bila u nemačkoj, sistem je bio sledeći kupci koji preterano zakasne su dobijali nov broj računa za uplatu, realno su ta potraživanja otpisivana sa tog računa su finansirana mita firma pravi grešku, pogrešna investicija u neku farma firmu, odjednom fali nekoliko milijardi chf zbog nemačkog poreza se svi direktori sele u švajcarsku, ali proizvodnje ostaju gde jesu dolazi do dramatičnog obrta - odjednom je sve zabranjeno, u toku jedne kalendarske godine se obustavljaju koverte, međutim račun se i dalje puni više para viši nivoi, valjda to tako ide i dan danas kada vidim da u isto vreme idu da plaknu ruke ili napuderišu nos, benigno opsujem Edited July 10, 2015 by Braća Strugacki
Sestre Bronte Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Nema tajni i nisam uvek pisao o istoj firmi, mada su sve to delovi raskomadanog Hoechst-a.
MancMellow Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 (edited) Prošao predlog u grčkom parlamentu, 251 od 300 glasalo ZA Od Od 162 poslanika koalicije, 8 uzdržano, 2 protiv, a 7 nije bilo prisutno, tako da zbog ovih 7 odsutnih vlada nije ujedno i tehnički izgubila većinu. Biće rekonstrukcije da bi prošli bail-out zakoni (ukoliko bude dogovora) Veselje... Edited July 11, 2015 by MancMellow
Muwan Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 Ništa, odlaže se spektakl za još par godina. Toliko će otprilike trebati da kod birača izbledi argument: "Jesmo uradili suprotno od onoga što ste nam rekli da uradimo ali vidite i sami šta je bila alternativa i kakvi su ono ludaci".
Prospero Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 (edited) :0.6: btw EADS-UP. Greece’s lenders have kicked the tires of the new austerity programme, and they’re not unimpressed. AFP has the story: Greece’s international creditors believe its latest debt proposals are positive enough to be the basis for a new bailout worth 74 billion euros, an EU source said Friday. “There has been positive evaluation of the Greek programme,” the source said, with the EU’s bailout fund, the European Stability Mechanism ready to consider putting up €58bn plus €16 bn from the International Monetary Fund for a new debt rescue. That suggests that tomorrow’s Eurogroup meeting could pave the way towards a third aid programme, rather than Grexit.... Ima li neko ideju koliko iznose njihova dospeća u naredne tri godine? Čekaj, sad će MMF da doda još 16B€ svojih para na ono što već smatra neodrživim dugom? No way -_- Kačio je Eras odličnu grafiku sa dospećima do 205x godine, ali ne znam gde je sad. Edit: evo je http://graphics.wsj.com/greece-debt-timeline/ Edited July 11, 2015 by Prospero
Recommended Posts