Quizmaster Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 (edited) Po svemu sudeći, navodni lingvisti koji su dali preporuku za naziv mosta bili su nečija izmišljotina. Meni je neverovatno da novinari nisu zapitali nadležne koji su to lingvisti, gde i kad su oni doneli takvu preporuku, čime su tako nešto obrazložili? Evo šta mi je u mejlu napisao dr Ivan Klajn: "Nažalost, ne znam o kojim je to 'lingvistima' reč, ali ako mene pitate, Most na Adi je sasvim dobar naziv. Koliko znam (nisam još išao da ga vidim, malo mi je podaleko iz Zemuna gde ja stanujem), on jeste na Adi, to jest oslonjen je na Adu svojim glavnim stubom. 'Most preko Ade' je manje pogodno, prvo jer je duže, drugo jer se naziv mosta često upotrebljava s predlogom preko (kad dajete uputstva za vožnju, kad govorite o linijama autobusa i slično), a 'preko Mosta preko Ade' vrlo bi ružno zvučalo." Edited December 16, 2011 by Quizmaster
Kayser Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Ja sam sad zvao Dr Ivana Klajna i rekao mi je da ti nije poslao nikakav mail .
Аврам Гојић Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 ocete da vam kazem ko su ti lingvisti? to su redakcijski lektori. neko je pisao tekst o mostu, i lektorka (uglavnom su zene, sta ces) je garantovano rekla "Ali to nije pravilno, kako na Adi kad je preko Ade")... kvalifikacija za redakcijskog lektora je da si zavrsio knjizevnost i da nemas apsolutno nikakav osecaj za duh jezika. takodje, pozeljno je i da, nasuprot Egonu Feketeu za koga je infinitiv znak otmenosti govora, sistematski odbacujes infinitiv kao "hrvatstinu".
Quizmaster Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 (edited) Ja sam sad zvao Dr Ivana Klajna i rekao mi je da ti nije poslao nikakav mail .Zaboravio je samo da ti kaže da se doktorska titula piše malim početnim slovom. Edited December 16, 2011 by Quizmaster
kud u maglu Simoviću Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 osvetljen most izgleda do jaja, foto izivljavanje moze da pocne...jedva cekam
kud u maglu Simoviću Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 (edited) gledajuci osvetljen most koji se vidi iz veceg dela grada, bez sumnje smo dobili(platili) novi landmark gradalive link Edited December 16, 2011 by kud u maglu Simovicu
bergasa19 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Onda je sa suprotne strane nesto izmedju Zeleznika i Rakovice.
S.L. Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Meni deluju kao Žarkovo, mada, nikad nisam imao prilike da se popenjem a neki viši sprat da bacim pogled...
Tihajeza Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Meni deluju kao Žarkovo, mada, nikad nisam imao prilike da se popenjem a neki viši sprat da bacim pogled...sve hladno. +živim na 2.spratu
S.L. Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Kako opet hladno? :)Nije munZe, nije Žarkovo, sa koje si ti strane reke onda?
Tihajeza Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Kako opet hladno? :)Nije munZe, nije Žarkovo :D meni dve najdalje tačke u svemiru.
Recommended Posts