Caligula Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 (edited) ... Yashica MAT u akciji:jutros skenirao neke filmove iz Rima&Zemuna (valjda ove nisam vec kacio?) stavljacu jos kada budem imao vremena.Ono sto me iznenadjuje kod ovog jednostavnog aparata je neverovatna ostrina.edit: fotografije su direkt sa skena, samo sam smanjio. Kada budem zategao kontraste bice vise krispi i ostro Edited July 9, 2012 by CowBoy
zorglub Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Poslednja bi bez ove dvojice bila savršena... dobar sken btw, staklenac?Malo pitanjce, da li štampate vaše fotografije, as za foto-album? Ako da, koliki procenat odštampanih je sa digitalnog, a koliki sa analognog aparata?
Caligula Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 (edited) Poslednja bi bez ove dvojice bila savršena... dobar sken btw, staklenac?Malo pitanjce, da li štampate vaše fotografije, as za foto-album? Ako da, koliki procenat odštampanih je sa digitalnog, a koliki sa analognog aparata?Hvala:) Jeste, staklenac. Ne isplati mi se da kupujem (dobar) skener zbog par desetina skenova godisnje:(btw. bas planirao da plotujem neke fotge sa srednjeg formata na veliki print, da isprobam (cene nikad manje). Edited July 10, 2012 by CowBoy
Аврам Гојић Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Slika sa spanskih stepenica (jel to to?) je bas onako dolce vita, jedva cekam da je vidim picnutu.
Indy Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 Malo pitanjce, da li štampate vaše fotografije, as za foto-album? Ako da, koliki procenat odštampanih je sa digitalnog, a koliki sa analognog aparata?Jok. To mi je bila dugo bolna tačka, a onda sam se opustio i naučio da volim bombu. Sad umesto priče o štampanju sam u postupku nabavke velikog displeja tj. monitora, da barem mogu k'o čovek da gledam u fotke, pošto inače 90% života ionako blenem u ekran.Sve nešto mislim da je to budućnost, jeftini (veliki) lcd paneli okačeni na zid kao "ram", sa fotkama koje se periodično vrte po izboru. (I dalje nisam odustao od izrade fotografija na tradicionalan način sa aparatom za povećavanje, itd, ali ne mogu da garantujem kad ću se konačno dići s pozadine i zamračiti neku prostoriju gde ću to da radim... ko za inat, u svakoj prostoriji imam po n+1 prozora).
kud u maglu Simoviću Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 KodakColorPlus 200ASA(negativ)FujiProvia 100ASA(slajd)
Caligula Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Kanonche i neka njegova deca:ovde ima jos, da ne davim
jms_uk Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Druga mi se bas svidja. Od koliko ASA je ovaj film?
Caligula Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 Bravo za ovo:) koji je ovo format i cime je slikano (ako se secas, mozda nisu sveze)
Indy Posted August 5, 2013 Author Posted August 5, 2013 Filmovi su mi stajali u ormaru celu godinu. A imao sam cak i (tada) sveze napravljene hemikalije. Medjutim, juce sam prosuo taj stari razvijac (bio je kao blato) I napravio novi. (Btw. ako nekog zanimaju detalji, ovaj put sam LC29 smuckao u omeru 1:29, inace sam ranije uvek koristio 1:19 - negde sam procitao da s ovako dobija finije zrno, uz nesto duze razvijanje, i cini se da je tako - tesko je reci bez aparata za povecavanje, koji mi je i dalje u zapecku). Slikano je nesto sa nikonom fe2 (ovo sto si ti quoteovao npr), a nesto sa olympusom mju-II (ova sto se svidja jmsu npr.)Juce sam uzeo fe2 da proverim da li je baterija jos uvek ziva i kao i uvek kad ga (da prostite) uzmem u ruku, pozeleo da zauvek fotkam samo s filmom. (Fotke su, ubr, direktno iz skenera, samo sam skinuo par peckica od prasine - doduse, promaklo mi je tu i tamo...)
Recommended Posts