jms_uk Posted June 30, 2012 Share Posted June 30, 2012 Ja sam čuo™(rek'o mi jedan čoek™) da se srednjeformatni film i dalje koristi u za snimanje u modnoj industriji, za plakate i takve stvari, i u high-end sektoru.Moguce, ali imas sada i digitalna ledja™ za srednji format, npr. Hassy od 60mpx. Link to comment
Indy Posted June 30, 2012 Author Share Posted June 30, 2012 Možemo pričati o aparatima kojima se cena kreće od 20k do 40k dolara, nemam ništa protiv. Pošto to neću imati nikad, da se ipak zabavljamo s ovim našim igračkicama :) ... još par komada iz Fujifilm Instax Mini.Napravljen je da se hipsterska omladina međusobno fotka po žurkama & kači na Fejs, međutim uz sva ograničenja (od kojih je najveće to što je gotovo nemoguće nabosti ispravnu ekspoziciju), može da proizvede izvesni artsy efekt. Mislim da ću se još sigrati sa njim, pre nego što ga predam na milost i nemilost eBay-u. Link to comment
jms_uk Posted June 30, 2012 Share Posted June 30, 2012 da se ipak zabavljamo s ovim našim igračkicama :) ... još par komada iz Fujifilm Instax Mini.Moze :)Evo i od mene jedan film/papir [Polaroid 636 closeup], od danas.Za razliku od ovog tvog filma koji moze da se regularno nabavi po ceni od £15 za 20 komada, ovaj moj Polaroid vise ne pravi [ostalo mi je jos dva snimka i mislim da je taj film od pre najmanje 5-6 godina] - ima samo Impossible Project po ceni od £25 za 8 komada :(£3 po fotki je malo skupo za moj [trenutni] budzet... Link to comment
Indy Posted June 30, 2012 Author Share Posted June 30, 2012 E sad taj tvoj biciklić da lepo uramimo i prodamo za 5 miliona dolara, kao onaj Eggleston. Treba nam marketing menadžer. Link to comment
jms_uk Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 Cek' da se potpisem, za svaki slucaj :DEvo jos jedna, ocigledan uticaj sunca na razvoj fotke... Link to comment
Indy Posted July 1, 2012 Author Share Posted July 1, 2012 Odlične su ove, živijo polaroid. Link to comment
jms_uk Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 Gde su se nekada 'krile' podmornice na otoku Vis: Link to comment
Sludge Factory Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 Gde su se nekada 'krile' podmornice na otoku Vis: Uuuu, opasna fotka! Kak'a dubina :D Link to comment
Indy Posted July 9, 2012 Author Share Posted July 9, 2012 Nešto iz istorije blokova. (1983) Link to comment
Frank Pembleton Posted July 9, 2012 Share Posted July 9, 2012 Još iz filmske arhive... Lepo... Link to comment
Mostly harmless Posted July 9, 2012 Share Posted July 9, 2012 (edited) Indyd lepo. Neverovatna mellow atmosfera.Nego, da se pohvalim svojim novim ljubimcem: na prvi pogled/dodir. Prvi film već unutra, već na 24 okidanja. Ustvari, to je tek trećina :D Edited July 9, 2012 by Mostly harmless Link to comment
zorglub Posted July 9, 2012 Share Posted July 9, 2012 Qute. Jel' to 1/2 frame, dok mu tako stoji tražilo? Javi kako radi svetlomer, s obzirom na selenijumske ćelije koje riknjavaju vremenom. Link to comment
jms_uk Posted July 9, 2012 Share Posted July 9, 2012 Nego, da se pohvalim svojim novim ljubimcem: na prvi pogled/dodir. Prvi film već unutra, već na 24 okidanja. Ustvari, to je tek trećina :DBravo!Pozdravljamo vas ja i moja agfa :) Link to comment
Mostly harmless Posted July 9, 2012 Share Posted July 9, 2012 Qute. Jel' to 1/2 frame, dok mu tako stoji tražilo? Javi kako radi svetlomer, s obzirom na selenijumske ćelije koje riknjavaju vremenom.Jeste half frame kamera. Malo je uvrnuto što je scena flipnuta, tj. da držeći horizontalno aparat u stvari nišaniš vertikalno, ali ništa strašno. Aparat je predobro očuvan, a star je cca 30 godina. Za selenijum ne znam, ali ne mogu dočekati razvijanje "prvih mačića", zbog potvrde ispravnosti aparata.Bravo!Pozdravljamo vas ja i moja agfa :)Ih, odlična je!Elem, imam dobru ponudu za ovo:U pitanju je takodje half frame, ali Yashica, sa F1.7 staklom. Model "Half 17 Rapid".Jedini zajeb je ovo Rapid u nazivu. Koristi neku vrstu posebnih kaseta za film, te mu se standardne rolne ne mogu umetnuti. Šteta, iako me baš intrigira kako crta mala :) Link to comment
Recommended Posts