esdy_11192 Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Kacio sam srednji format iz iste serije, evo sad nekoliko sa 35mm. :) Klik za vece. :) Link to comment
esdy_11192 Posted February 19, 2012 Share Posted February 19, 2012 Fotka li neko filmom ovih dana?? :| Dajte nesto... Link to comment
Indy Posted February 19, 2012 Author Share Posted February 19, 2012 Mislim da ove nisam ranije kačio, a poslužiće dok ne uslikam nešto novo. Link to comment
esdy_11192 Posted February 20, 2012 Share Posted February 20, 2012 Fina serija. Zanimljivi urbani coskovi, bez ljudi. jos fine boje (grafiti itd) Link to comment
Indy Posted February 21, 2012 Author Share Posted February 21, 2012 Hvala... mada moram da priznam da me film u boji nikad naročito ne inspiriše. Nisam to ja. (Ali, nešto mi je mrsko da ono usnimljeno na kolor-filmu digitalno konvertujem u crno-belo). Link to comment
esdy_11192 Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Pa ja mislim da nikad nisam okacio neku kolor fotku sa filma konvertovanu u CB. Nije to TO. Jer kad vec pucam kolor, ne zelim da ga kasnije konvertujem vec mu samo radim ono sto je moguce u crnoj komori. :) Evo par CB od mene.Companion VIIStreet Dog VIKlik za vece. Link to comment
Indy Posted February 22, 2012 Author Share Posted February 22, 2012 (edited) vec mu samo radim ono sto je moguce u crnoj komori.Ja sam nekad iz zajebancije pravio c/b fotke (u tamnoj komori) sa kolor negativa. Izgledale su čudno. Mada je ovo što radim digitalno sada pogrešno u istom smislu (JPEG digitalni snimak u Photoshop --> crno-beli finalni produkt). To je zato što imam neku prepotopsku veziju PS-a koji ne prepoznaje NEF/RAW format. EDIT. Dobri su psići, posebno prvi. Edited February 22, 2012 by Indy Link to comment
esdy_11192 Posted February 23, 2012 Share Posted February 23, 2012 Hahah, strava. :D Kapiram da ima nacina da se to odradi, ali verovatno cim veci. :)Nemam digitalac ali kapiram da bih slabo radio bez tog RAWa i razvijanja istog. Link to comment
Indy Posted March 17, 2012 Author Share Posted March 17, 2012 Pomalo neobicno, ali okacicu ovde esdyjevu fotku sa flickra. Toliko mi se svidja! Nadam se da se nece ljuti, a i zasto bi.(Kliknite na fotku za vecu na crnoj pozadini) Link to comment
esdy_11192 Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Naprotiv, veoma sam polaskan. Kakva ljutnja. Taman sam sad dosao da je postavim. :D I da, HVALA. Link to comment
Indy Posted April 25, 2012 Author Share Posted April 25, 2012 Film is not dead, ali mu i dalje rade o glavi. Less than two months after Kodak announced a price increase on all of its photographic films, Fujifilm has followed suit, warning users that the increase will be "substantial."In a statement released late yesterday, Fujifilm says that "it will implement a worldwide price increase for its photographic films. The price increases are substantial and it would be double digit, but will vary depending on products, markets and regions." Link to comment
Indy Posted June 14, 2012 Author Share Posted June 14, 2012 Kome je palo na pamet (kao meni) da sam razvija svoje kolor filmove, ispostavlja se da nije neki problem. (Ja sam mislio da je komplikovanije, a ovo je za mrvicak drugacije od regularnog c/b razvijanja.) Evo ispod dosta jasan video. http://www.youtube.com/watch?v=aB8qXU7dkNkPakovanje Tetenal-a (komplet koji sadrzi sve sto treba da razvije 12 filmova po C41 procesu) kod mene ovde kosta 38 dolara, verujem da ima drugde i jeftinije.Ako neko jos kupuje filmove, pre nego sto platite xyz po komadu, proverite eBay (ako isti koristite), ima vrlo povoljnih cena. Npr. fuji superia 400 (od 36 snimaka, ne onaj kratez od 24) dodje oko 3.9 dol. po komadu kad se kupi 10 (dolari su americki/australijski, trenutno je to prakticno isto). (Naravno, isto vazi i za c/b film.) Drugi dobar sajt za porudzbe filma je http://www.bhphotovideo.com - cene su bolje kad se kupuje vise, ili kad se kupuje u rolnama (bulk). Imaju i legendarni efke, Made in Croatia. ;) (Mora da se ceka, tolika je potraznja). Link to comment
Indy Posted June 20, 2012 Author Share Posted June 20, 2012 JMS, jel' tebi ovo blizu? Ne da bih ja išao... Čuo sam da je kvalitet instruktora odličan. Link to comment
Indy Posted June 30, 2012 Author Share Posted June 30, 2012 Hajd, ovo spada na ovu temu... Fujifilm Instax Mini ("polaroid"), slikano danas u mom malom mistu (koje se ponosi avijaticarskom tradicijom). Link to comment
Utvara Posted June 30, 2012 Share Posted June 30, 2012 Jedno pitanje: kolika bi bila rezolucija 35 mm u megapixelima, u nekom digitalnom ekvavilentu?Ja sam čuo(rek'o mi jedan čoek) da se srednjeformatni film i dalje koristi u za snimanje u modnoj industriji, za plakate i takve stvari, i u high-end sektoru. Link to comment
Recommended Posts