kapetanm Posted December 30, 2011 Share Posted December 30, 2011 (edited) Ajde malo dajte nešto pred praznike Edited December 30, 2011 by kapetanm Link to comment
esdy_11192 Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 (edited) by esdyEvo jedna skenirana pre neki dan, a ufotkana pre koji mesec Minoltom AF-C.Srecni praznici svima! Sve najbolje. :) Edited January 4, 2012 by esdy_11192 Link to comment
zorglub Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 (edited) ... Edited January 4, 2012 by zorglub Link to comment
Caligula Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 Poslednja otkida. Smetaju mi ovi raznobojni flerovi, al ajd. Link to comment
Indy Posted January 10, 2012 Author Share Posted January 10, 2012 Kodak i dalje u nevoljama, mada se cini da ce preziveti (u nekoj formi). Filmovi su jos uvek na njihovom sajtu, premda ih nije lako naci sa naslovne stranice. (Malo je lakse na australijskom sajtu). Crno-beli film se, iz nekog razloga, vodi pod Professional.Juce gledam neke fascinantne skenove staklenih ploca, i evo sta vidim na ovoj iz Chicaga, iz 1901:To je majusni detalj iz ove fantasticne panorame (dodatna zanimljivost je da se panorama izgleda uklapa sa danasnjom mapom Chicaga prema Google maps; cak izgleda da ova ista adresa Kodak prodavnice jos uvek postoji, samo se sad zove South Wabash Av. Ne znam sta je tamo, istina.)Bilbord iz 1901. sa ove fotke je bio tu, dakle, godinu dana iza pojavljivanja prvog Brownie-a, koji je pocetak masovne popularnosti fotografije.Ukoliko Kodakovo "restrukturiranje" zavrsi gubitkom filma, nadajmo se barem da ce te kapacitete prodati nekom kao sto je Fuji. Za sad je sve jos neizvesno. Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 slikano sa 135mm objektivom, film Konica SR-G 3200 ASA, rok joj je istekao pocetkom ovoga veka, no sve vreme cuvana u frizideru. Prilikom slikanja tretirana kao 1600 ASA Link to comment
esdy_11192 Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 @Indy: Druga fotka (iz gorepostavljenih) me asocirala na Meksiko, a poslednja je bas lepo ispala sa direktnim suncem u aparat. Sto se tice Kodaka, verujem da ce da "autsorsuju" deo proizvodnje ili ce mozda (recimo) Kinezi da im otkupe proizvodnju filmova. Njihov problem nije u potraznji za filmom, vec za kapacitetima proizvodnje koji nisu mogli da se prilago smanjivanju traznje tj. znali su samo "na veliko" da proizvode. Steta bi bilo da nestanu Portre 160/400/800 i legendarni Tri-X. To sam do sad i najvise koristio kad je Kodak u pitanju. Panorama Chicaga je neverovatna, od te dve stalene ploce bi opusteno moglo da se odradi uvecanje visine bar 2m i da se okaci na zid. :D @Kud u maglu...: Ovo izgleda odlicno za "brz" film, poprilicno sam zapanjen. Zanima me cime je skenirano, jer zrna skoro da i nema. Ja sam odusevljem Konicom-Minoltom VX100 super (naravno samo dobro cuvane istekle nabavljam).Evo par sa ovogodisnjeg Exita koje sam tek skoro okacio na Flickr. Ovde ima 6 fotki po danu, sto mu dodje oko 24 komada (+1 na diptihu). Na FBu sam jos letos okacio oko 70, ima link na flickru za onoga koga zanima. Nisam preterano fotkao, gledao sam da ispucam jedan film po danu sa jednim finim Pentax idiotom. Ima dosta licnih snapshotova (pokusao da ih ne kacim na flickr) i pokusao sam da docaram detalje, atmosferu, ljude itd. Link to comment
esdy_11192 Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Sorry sto sam morao da posljem 4 razlicite poruke, smem maks 10 fokti po poruci. :| Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 (edited) `ebem li ga cime su ga skenirali skenirano u radnji Foto Trend kod Piramidevidis meni je bio cilj da ima vece zrno. Ostao mi jos jedan isti, pokusacu da ga pre sledeceg koriscenja drzim u zamrzivacu 12h do 24h, to bi trebalo da pomogne, valjda. Edited January 11, 2012 by kud u maglu Simovicu Link to comment
esdy_11192 Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Pa za vece zrno bolje da si uzeo neki jeftin kolor od 400 i pushovao ga na 800 ili cak 1600. (pushovanje odlicno radi Krle iz Zemuna, kao i obicna razvijanja). Pa ako je fotoradnja u pitanju mogu da predpostavim cime su skenirali, pomislio sam da nisi gajbi skenirao. Link to comment
Прслин Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 (edited) Кодак банкротирао. Примите моје саучешће, форумски фотографи. Edited January 19, 2012 by Праслин Link to comment
Indy Posted January 21, 2012 Author Share Posted January 21, 2012 Hours after Kodak announced it was seeking bankruptcy protection, the Rochester-based imaging company was quick to reaffirm that its film division will survive the company's restructuring as long as it remains profitable."Film (still and cinema) remains a profitable business for Kodak, and we have the broadest and most respected portfolio of films in both segments," Audrey Jonckheer, Kodak's worldwide director of marketing and public relations, tells BJP."We have taken steps to sustain the business as it has declined, and we know that there are hundreds of passionate fans of film for the artistic and quality reasons they cite." Link to comment
Recommended Posts