Jump to content
IGNORED

Film is not dead

Indy

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 1 month later...

Kodak continues to streamline its range of professional films with the discontinuation of the Portra 160VC and 160NC, which will be replaced, from March, by a single emulsion - the Portra 160.kodakportra160web.jpgBJP

• 1 month later...

Hvala Indy, učitelju ! Poslušao sam tvoje ranije savete u vezi aparata i objektiva.Skenirale mi neke zanatlije, ne znam kako, ali je i film preosetljiv, pa je malo i do toga. Više sam testirao objektiv, u jednoj šetnji Kalemegdanom (sa ženom). Inače, ja sam samo filmadžija, još nisam ovladao digitalijom.Još malo:153b3b542b.jpgKlupe

Pa super, nema veze za malo pogresne ekspozicije. Filmovi su dosta fleksibilni u tom smislu. Mozda je najbitnije dobro se upoznati sa svojim skenerom (i sa softverom za skeniranje, i/ili Photoshopom, sta vec ko koristi).

Fino. Steta samo za te maramice dole... i sto nije neka cura na klupi. Ili barem pijanac. (EDIT. Ovo poslednje vazi i za sve moje fotke)

Edited by Indy

Maramice primetih tek na skenu :D Nemam svetlomer pa se lomim sa podesavanjima tako da mi to glavna zanimacija trenutno. Od nekih 25 frejmova uspelo cirka 6-7 komada a i to djene djene, trebace meni tu jos dosta rolni :)