Caligula Posted September 11, 2019 Posted September 11, 2019 Staklenac. Ovo je film sa isteklim rokom jbg
hoffnung Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 odlicne fotke na predhodnoj strani! jel pratite nekoga na youtube vezano za film? meni su fascinantni ovi mladi ljudi, i znanje koje imaju je fascinantno. vidim da je sada medju njima jako popularan 'medium format' tipa: '6x7; 6x4.5', itd. meni je ovaj decko vrlo inspirativan, iako se ne bavim filmom: willem verbeeck + corey wolfenbarger ima ih dosta na yt, ali meni su ova dvojica dovoljni.
zorglub Posted October 5, 2020 Posted October 5, 2020 Guglao Superiju i naiđem na ovo. https://i0.wp.com/jonasraskphotography.com/wp-content/uploads/2019/06/fujifilmtx1-2019-01-06-015.jpg https://i2.wp.com/jonasraskphotography.com/wp-content/uploads/2019/06/fujifilmtx1-2019-01-06-001.jpg
jms_uk Posted October 5, 2020 Posted October 5, 2020 Ovde na ebay-u samo telo bez objektiva kosta £2.5k
Caligula Posted October 6, 2020 Posted October 6, 2020 17 hours ago, zorglub said: Guglao Superiju i naiđem na ovo. https://i0.wp.com/jonasraskphotography.com/wp-content/uploads/2019/06/fujifilmtx1-2019-01-06-015.jpg https://i2.wp.com/jonasraskphotography.com/wp-content/uploads/2019/06/fujifilmtx1-2019-01-06-001.jpg ... uh.
zorglub Posted October 6, 2020 Posted October 6, 2020 15 hours ago, jms_uk said: Ovde na ebay-u samo telo bez objektiva kosta £2.5k Pa dobro, nije ni čudo s obzirom na to da Contax-i T3 i G2 postižu tu cenu. Više me je film zanimao. 4 hours ago, Caligula said: ... uh. Baš uh. Ovo sve izgleda kao sa ozbiljnog movie setupa. Kao Chungking Express. Dobro, i do objektiva je, ali opet.
Indy Posted May 17, 2023 Author Posted May 17, 2023 Još malo novobeogradskih stariteta sa undead filma... 5
Indy Posted May 17, 2023 Author Posted May 17, 2023 Pentax's first 'Film Camera Project' release to be a fixed lens compact, hints film SLR may be next Quote Pentax's first film body will be a compact fixed-lens camera, according to Pentax product planning/design team member Takeo Suzuki. Quote What's more, in our clearest sign that there will be multiple film cameras from Pentax, Suzuki goes on suggest they may also use the mechanical film mechanism in a future SLR film body. 'This will be the first film camera to be born from this project,' Pentax hints. It isn't known what these future film cameras will be called. Suzuki name drops the Pentax LX, Pentax 67 or a whole new mechanical SLR as the most requested options. 'I'd love to have such cameras , too,' he says, but for now the compact camera is all they've committed to publicly.
Indy Posted August 5, 2023 Author Posted August 5, 2023 (edited) Lepo se kotiraju eksocijalisti na ebayu... Edited August 5, 2023 by Indy
zorglub Posted June 18 Posted June 18 Ukratko, razočarenje. Half-frame je interesantan pristup u doba preskupog filma, njegovog razvijanja i skeniranja negativa, ali $500 za f3.5, 1/350 i fokin zonski fokus?
zorglub Posted August 23 Posted August 23 Ovo već izgleda mnogo ozbiljnije. Ima i mana naravno (zašto CR2, zašto?) ali su zanemarljive u odnosu na Pentax-ovu igračku. Mada su mi primeri ovog lika malo... mnjah, valjda nisu uzzrali objektiv. Takođe, najavljena cena od 800$ i nije strašna ako Pentax za onu half-frame Smenu-8 XXI veka traži 500 apoena. Što se mene tiče, samo nek' ih prave, možda jednog dana savladaju ono što su umeli pre 30 godina. Dobra je priča iz one Pentax najave gore, kada su mladi inženjeri seli i gledali nacrt špulne i svi zajedno zaključili kako je jedan deo potpuno nepotreban. Onda su za svaki slučaj iz penzije iščupali inženjersku starinu, a on im rekao otprilike - somovi, pa to je najvažniji deo mehanizma! Da li je moguće da se znanje izgubilo za ovih 20ak godina koliko je digitalija prevladala?
Recommended Posts