kud u maglu Simoviću Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 @indykada film probije rok značajno, a bio je u frizu, da li osetljivost opada ili raste?hvalaoštrim se da ponesem jedan ilford 400 asa na more
Indy Posted August 7, 2013 Author Posted August 7, 2013 (edited) Ne bih znao (bez da guglam). Meni je Orwo NP22 bio u frizideru (ne zamrzivacu) oko 20 godina, ako ne i malo duze. I kad sam ga razvijao koristio sam tacne (tablicne) vrednosti za 22 DIN-a (= 125 ASA/ISO) i dobio OK rezultate. Ja racunam na to da je film sirokogrud, da oprasta (donekle) greske u ekspoziciji, razvijanju i slicno. Ta "oprostivost" zavisi od vrste filma, to je jedan od razloga zasto koristim Ilford HP5 Plus.("goli" skenirani negativ, bez pipanja bilo kojim programom za editovanje slika EDIT - ovo je taj prastari Orwo). Edited August 7, 2013 by Indy
kud u maglu Simoviću Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 ovo što imam je Ilford Pan 400 ASA, tretiraću ga kao 320 + žuti i žutozeleni filteronu doznu za razvijanje sam poklonio pa sam prinuđen da koristim usluge foto laboratorija
Indy Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 Koga zanima C41-tip kolor filma, ima novi vlog Ted Forbesa... (gledam da nabavim Kodak Portra, svidja mi se ovo sto mogu da vidim da je radjeno s njim.)
kapetanm Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 Meni se sviđa udar ovog zaobljenja u odnosu na sve uglate stvari u pozadini i kocke na tlu
kapetanm Posted June 17, 2014 Posted June 17, 2014 Ух, шта све извире из ових слика..Плус племенитост филма као бонус. Браво друже Калигуло.
расејан Posted June 17, 2014 Posted June 17, 2014 Не знам да ли се ово рачуна у филм или не... ово је негатив преснимљен каноном, на који сам накачио адаптер на м42, прстен за одстојање и совјетски објектив гељиос 44-2, Мало сам у Светлокомори просветлио талпу... сад је дигиталан.
Recommended Posts