Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted
Pa jesu, ali su ti novinari iz Cahiers du cinema bili upravo reziseri koji su definisali pravac. Mislim da je nemoguce tacno reci ko je izbacio naziv pravca, trebalo bi da se to desilo posle premijere Trufaultovog prvenca, pa se on uzima kao kum.
verovatno su svi pomalo bili kumovi, medjutim u Thomson-u je jasno izdvojen Melville, kao neko ko je tu prvi prepoznao nesto novo, i kao neko ko je bio prethodnica, ko je rascistio teren za nadolazece snage
  • Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
Ostri kadrovi su jedna. Druga slobodna kamera?tj. ostri rezovi. Do poslednjeg daha je valjda premontiran na Melvilovu sugestiju.
da jedno je skokovita montaza, a drugo je zaparavo tehnicko resenje vezano za kemru
Posted
da jedno je skokovita montaza, a drugo je zaparavo tehnicko resenje vezano za kemru
Kamera je u kolicima koja su ručno gurali?
Posted

cek, evo ti sanse za tvoje mega pitanje. hint su pare, odnosno nemanje istih.

Posted

jebiga, tek sad videh da je ulis dao odgovor. kod god neka pita

Posted

Dok čekamo BGhostovo pitanje jedno međupitanje:)-osim (približnog) godišta postoji samo još jedna sličnost između Finčera i Ulisa. Koja?:)

Posted
Dok čekamo BGhostovo pitanje jedno međupitanje:)-osim (približnog) godišta postoji samo još jedna sličnost između Finčera i Ulisa. Koja?:)
i jednom i drugom to je bio prvo odgledani film u bioskopu.....
Posted

Ko je ovo rekao i o kom filmu:'It's the kind of movie that made me want to get into movies - in league with Dr Strangelove, A Clockwork Orange, Taxi Driver or Raging Bull. All of which were, in some ways, too intense and too pointed in terms of analysis of things that were dysfunctional in the culture of the time, for people to take in at the moment. None of those films were commercially successful and all got a certain reactionary response from narrow minded people. But all became hallmarks of Zeitgeist, and I can feel that happening already for people of my generation with ********'

Posted
šest godina ranije
I dan-danas verujem da ih nisu ubili zbog onog "zaleđenog" kadra na kraju filma...
Posted (edited)

onda butch cassidy and sundance kiddobar ti je bio prvi film. moja prva tri filmska iskustva u bioskopu su bila tesna koza 4(vodila mene i drugara komsinica, penzionerka iz vranja), hajde da se volimo i rambo 3 (od ovoga nisam spavao). znao sam da mora da postoji jos nesto osim toga.

Edited by Hustler
Posted

Ne mogu da propustim ovu vrstu otvaranja. Moj je prvi bio Hillov Driver. A može i ovaj leksikonski split: Koji ste prvi film pogledali i ko vam se svidja sa filmskog foruma?

Posted
onda butch cassidy and sundance kid
Da. "Prvi put sa ocem na jutrenje"