Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted (edited)
Hintovao bi Maratonce, tada bi se resila. Inace meni je Hedina prica odlicnada probam ovo:Spajdermene je za anemicne strebere sa problemom sa ribama, Supermen je sterilan... Betmen?
Hedina prica je jedna od najjacih zenskih prica ikad - sex simbol + neverovatan um + zivot prepun interesantnih preokreta. Ne shvatam zasto vec nije snimljen blokbaster o njoj.A sto se tice odgovora, netacan je. Cini mi se da pogresno vidis vreme o kome pricam. Kao sto sada imamo cenzuru u filmu koja ne dozvoljava da se prodaju filmovi sa odredjenim rejtingom u odredjenim lancima maloprodaje, tako je nekad bilo i sa stripom. Samo sto filmski jezik postaje uvredljiv kad se isuce spolovilo, a stripski u to vreme je bio sokantan i kada se uopste pomene droga ili ubistvo (zlikovci se finansiraju kradjom kamiona, a heroji pucaju iz pusaka za omamljivanje). Nas junak je napravio istoriju upravo kada su autore (i to ljudi iz vladine organizacije) zamolili da se pozabave opasnoscu od droga, a CCA (Comics Code Authority) zabranio da se droge uopste pominju (cak i u negativnom svetlu).Inace, Betmen je mogao da se bavi mnogim stvarima, tek nakon sto mu je ovaj kolega otvorio put pomenutim incidentom, koji se pretvorio u pravilo.+ hint - Alter ego junaka je verovatno interesantniji od superherojskog dela i ta dva se preplicu daleko vise nego sto je uobicajeno. Edited by Kudravi Gaucos
  • Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Reziser filma o nasem junaku je pre njega imao (relativnog) uspeha u hororu i tokom cele karijere se pokusavao (sa manje ili vise uspeha) baviti strip junacima.

Posted
Sam Raimi?
Jeste. A junak je, naravno, Spajdermen. Blokbaster u bioskopima i visedecenijski prvak najjace izdavacke kuce u svetu stripa.
Posted

Ajde recimo da se nabroji 5 filmova gde su glumci glumeli parodije sebe ili svojih prethodnih uloga

Posted (edited)

Alex in WonderlandBeing John MalkovichKo to tamo pevaMidnight RunMullholand dr.edit - da objasnim Alex in Wonderland - Felini i žana Moro Being John Malkovich je jasnoDragan Nikolić parodira ulogu iz Kad Budem Mrtav i beoCharles Grodin parodira svoje policijske uloge u sceni "lakmus test"Rebeccah del Rio sama po sebi

Edited by kobni zelaya
Posted

Ima gomila parodija sebe iz ranijih uloga, cini mi se da je neko postavio pitanje slicno pitanje.Ono sto mi je dalo ideju za pitanje je Entourage gde stariji brat Mat Dilona igra starijeg brata mlade holivudske zvezde, na ciju slavu pokusava da se progura. A sve sto je sam uradio kako u seriji, tako i u zivotu je par mizernih uloga.

Posted

Hajde bar 5 glumačkih porodica sa više od 3 glumca.

Posted

Baldwin, Redgrave - Richardson, Carradine, Huston, Sheen (Estevez), Fonda...

Posted

šta (tačnije ko) povezuje šmrekovo i Međeđe?

Posted

Prvi domaci film na cijoj spici je pisalo ime glavnog glumca pre imena filma