Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted

Koji Njujorški novinari su išli kod Trifoa da ih savetuje kako da napišu svoj prvi scenario, i tako debitovali sa čuvenim filmom?

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
Koji Njujorški novinari su išli kod Trifoa da ih savetuje kako da napišu svoj prvi scenario, i tako debitovali sa čuvenim filmom?
Benton/Newman za Bonnie & Clyde
Posted

Jedno pitanje za kobnog:Odakle ti ovo za Feldmana i školjke?Ja sam prvo na njega pomislio nakon hinta sa mozgom i ogledalom i rekoh da provjerim na imdb-u ili Wikipedia. Na Wikipedia piše da je umro u hotelskoj sobi, maltene, od straha, i to tako što ga je jedan od kolega u kostimu sa snimanja usred noći probudio i ovome je pozlilo.

Posted
Jedno pitanje za kobnog:Odakle ti ovo za Feldmana i školjke?Ja sam prvo na njega pomislio nakon hinta sa mozgom i ogledalom i rekoh da provjerim na imdb-u ili Wikipedia. Na Wikipedia piše da je umro u hotelskoj sobi, maltene, od straha, i to tako što ga je jedan od kolega u kostimu sa snimanja usred noći probudio i ovome je pozlilo.
Evo ti dva kvota sa imdb-a(trivia):Died in Mexico City of shellfish poisoning on the last day of filming a scene from Yellowbeard (1983), in which he was supposed to die. A double completed the death scene. His illness was discovered by filmmaker Michael Mileham who had also suffered from the same poisoning but survived.In his DVD commentary for Young Frankenstein (1974), director Mel Brooks provides a further explanation for his early death. According to Brooks, Feldman smoked about half a carton of cigarettes (four or five packs) a day and drank copious amounts of black coffee (the tannic acid in coffee, which can be partly neutralized by milk, increases the risk of heart attack). He was also vegetarian and compensated for the lack of meat in his diet by eating large amounts of eggs and dairy products, clogging his arteries. The high altitude of Mexico City (5,000 feet above sea level), where Feldman was filming most of Yellowbeard (1983), would have added still more stress by forcing his heart and lungs to work harder. The food poisoning would only have been the final straw, which would explain why Mileham survived, and Feldman didn't.
Posted

Znači neko laže - Wikipedia ili imdb!

Posted
Benton/Newman za Bonnie & Clyde
Da, naravno...
Posted

glumica, od muza joj ostao Pepsi

Posted

hinat: jedna je od najvecih holivudskih diva iz "zlatnog doba"...ima ih mozda 5-6 takvih...znaci, maximalno suzeno

Posted (edited)

austrijska glumica po kojoj se zove najpoznatija nagrada za zene u telekomunikacijama. osim sto je glumela, ova zena je nesto i smislila u tom polju, prvo je bilo korisceno za saveznicke podmornice, a sada zahvaljujuci tome imamo mobilne telefoneedit: imala je 6 muzeva

Edited by Hustler
Posted
austrijska glumica po kojoj se zove najpoznatija nagrada za zene u telekomunikacijama. osim sto je glumela, ova zena je nesto i smislila u tom polju, prvo je bilo korisceno za saveznicke podmornice, a sada zahvaljujuci tome imamo mobilne telefoneedit: imala je 6 muzeva
Hedi Lamar, legenda telekomunikacija. Izmislila kodiranje radio komunikacije tako da svakih par trenutaka i predajnik i prijemnik menjaju frekvenciju i tako napravila komunikaciju koju neprijatelj nije mogao prisluskivati. Americka vojska nije htela da otkupi patent, pa Hedi nije videla dinara od njega, mada je nakon isteka patentnih prava itekako nasao primenu u vojsci, a kasnije i mnogo sire. Hedi je inace, sve sto je znala o fizici i elektrotehnici naucila pored muza, strucnjaka u tom polju, ali je nakon razvoda (kazu da ga je napustila zbog politike) pokazala da je nadmasila ucitelja.
Posted

Haha, odlicno. Zacudio sam se otkud ti na kvizu, ali ovo je bez dodatnih hintova mogao da provali samo elektras. Bio sam na jednom seminaru i Austrijanci pocese da nam se hvale ko im sve radi na institutu i pomenuse profesorku koja je dobila Hedi Lamar nagradu, ja i drugar flipnuli od smeha :lol:Kasnije sam za ruckom cuo o frequency hoppingu, dok sam im za uzvrat prepricavao scenu Seke Sabljic.

Posted
Haha, odlicno. Zacudio sam se otkud ti na kvizu, ali ovo je bez dodatnih hintova mogao da provali samo elektras. Bio sam na jednom seminaru i Austrijanci pocese da nam se hvale ko im sve radi na institutu i pomenuse profesorku koja je dobila Hedi Lamar nagradu, ja i drugar flipnuli od smeha :lol:Kasnije sam za ruckom cuo o frequency hoppingu, dok sam im za uzvrat prepricavao scenu Seke Sabljic.
Da, ovo nije bas bilo pitanje za ljubitelje filma, ali sta da se radi... Nastavicu u slicnom tonu.Ako, po nekim misljenjima, strip i nije mnogo dao filmskoj umetnosti, svakako je mnogo para stavio u dzepove filmadzija. Makar je nesumnjivo da je imao veliki uticaj na pop kulturu 20. veka. Svega toga verovatno ne bi bilo, da se taj oblik umetnosti nije istrgao iz kandzi cenzure koja ga je drzala u obliku pogodnom samo za decu. Koji strip junak je zasluzan za veliko istorijsko "Ne" cenzuri, mnogo kasnije postavsi izuzetno uspesan filmski junak.
Posted

Hintovao bi Maratonce, tada bi se resila. Inace meni je Hedina prica odlicnada probam ovo:Spajdermene je za anemicne strebere sa problemom sa ribama, Supermen je sterilan... Betmen?