Lrd Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Dajte, bre. Reditelj je svoj poslednji veliki film snimao delimično u Jugoslaviji. Kažu da je stalno bio pijan. A lik sa mog avatara u jednom velikom filmu glumi mladjeg brata glumca sa najimpresivnijom biografijom u vesternu.
kobni zelaya Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Ha, sad vidim da sam uredno prepoznao Warrena Oatesa. Reditelj je Peckinpah, a film može biti Wild Bunch, a može valjda i Bring me the Head of Alfredo Garcia.
Lrd Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 (edited) Jeste Bring me the Head...Divan film, inače. Što se tiče braće, glumio je Lajla Gorča (Lyle Gorch, kako je potpisan scenarista 80's hita Park je moj u kome glumi Tomi Li Džons (valjda se davao u Odeonu ili 20. oktobru). Dakle, zna li iko ko se krije iza ovog pseudonima? Raspitivao sam se na sve strane, ali nisam našao link, odnosno niko ne zna).edit: Starijeg Tektora glumio je legendarni Ben Džonson. Filmografija da ti se zavrti u glavi.edit2: Braća Gorč su iz Divlje horde, naravno. ffs, ne mogu post da napišem iz dva puta Edited November 12, 2008 by Lrd
kobni zelaya Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Da ostanemo kod Peckipaha. Ovo je svojevremeno ispričao Slavko štimac: Na snimanju filma "Cross of Iron", (koji je Lrd pomenuo u prethodnom pitanju), Peckinpah je uz časicu razgovarao sa jednim svojim, takođe slavnim kolegom (koji mu je ranije bio mentor). Pecknpah pokaza kolegi na štimca rekavši kolegi: "Vidiš ovo ti je jedna od najvećih mladih nada evropskog filma." Kolega pogleda štimca sa velikom dozom neverice "Ko? Ovaj mali? Aha..."Koji veliki reditelj je u pitanju?
Lrd Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Pardoniram, ali mislim da Don Zigel zaslužuje kreativno pitanje, a ovo je ekstremno guglabilno. :)Hajde još jedno.
kobni zelaya Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 E, pa ne može, ako hoćeš da pogađaš, onda i pitaš. Neće Don da se naljuti zato što si guglao....
Lrd Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 E, pa ne može, ako hoćeš da pogađaš, onda i pitaš. Neće Don da se naljuti zato što si guglao....Ja guglao Zigela?! Step outside!Evo nešto novije i vrlo lako:Kom liku je Rolo Tomazi bio motiv da postane pandur?
kobni zelaya Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Stvarno si preterao. LA Confidential, Ed Exley, Guy Pearce.
Lrd Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Stvarno si preterao. LA Confidential, Ed Exley, Guy Pearce.Čekamo sledeće. :)
kobni zelaya Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Kada je mladi beogradski pisac Slobodan Vujanović pisao svoj komad "Poslednja smrt Frenkija Suzice", u podsvest mu je verovatno ušao naslov filma koji trenutno ide na jednom kanalu ako imate KDS. Film?
colonelo Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 The Last Days of Frankie the Fly (Poslednji let Frenkija Muve)
colonelo Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 O kome se radi:Srpski glumac, crnogorskog porijekla, sa muslimanskim nadimkom, rođen u Makedoniji, a umro u Hrvatskoj.
Recommended Posts