Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted

ne. taj film se pominje i u ed woodu, kada se reziser tog filma, koji i glumi u filmu i iznosi tu teoriju, zali da je dobio da rezira film gde ce charlton heston glumeti meksikanca.kazu u da je reziser uvek lutao sa filma na film u svom kreativnom umu i da je bio potpuno posvecen samo na dva filma. ovo je jedan od ta dva

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
ne. taj film se pominje i u ed woodu, kada se reziser tog filma, koji i glumi u filmu i iznosi tu teoriju, zali da je dobio da rezira film gde ce charlton heston glumeti meksikanca.kazu u da je reziser uvek lutao sa filma na film u svom kreativnom umu i da je bio potpuno posvecen samo na dva filma. ovo je jedan od ta dva
Orson Vels, Dodir zla. Drugi je Građanin Kejn
Posted (edited)

jeste. svrati do i do 'pogodi film' :)

Edited by Hustler
Posted (edited)
jeste. svrati do i do 'pogodi film' :)
pojma nemam šta je. Čekaj da smislim pitanje :Dedit:1. Koji je najtragičniji lik u istoriji filma?2. Jedan veliki reditelj, ljut na jednog velikog glumca, nije hteo da snima kadrove sa njim u jednom antologijskom filmu. Prepustio je to svom asistentu.3. Za koga je jedan naš glumac bio najbolji na svetu?...ovo znam da znaš :) Edited by Ulis
Posted

1. Zavoleo je predstavu jedne žene. Bilo ih je četiri. Kada je zavoleo stvarnu osobu, izgubio je i nju.2. To se da videti u dokumentarcu koji je snimila rediteljova žena.3. Obojica su odigrala uloge četnika. Doduše ovaj naš mnogo uspešnije.

Posted

uf, ovo izmedju kopole i branda nisam zapamtio iz heart of darkness1 i 3 ne znam

Posted
uf, ovo izmedju kopole i branda nisam zapamtio iz heart of darkness1 i 3 ne znam
Da, scene sa Brandom u Apokalipsi nije snimao Kopola, već njegov asistent. Razlog je bio u tome što je Brando došao potpuno nespreman na tih nekoliko dana snimanja, ugojen, tako da mu je Kopola čitao scenario, čitao Konradovu knjigu, oblačio ga u široku odeću da bi sakrio kilograme itd....Znaš i ova dva.1. Reditelj je svoje zabave radi, ponavljao scenu pada u reku glavne glumice više puta mada je znao da je prvi snimak bio uspešan i iskorišćen u filmu.3.Ovaj naš "četnik" u jednom od svojih filmova izgovara rečenicu, jednom slavnom glumcu ex Yu pošto ga ovaj pljune u lice "Jel'to zato što sam te držao na rukama kad sam te krstio?"
Posted

1. Skoti Ferguson iz Vrtoglavice. 2. Orson Vels je u jednoj emisiji Dik Kavet šoua izjavio da je za njega najveći glumac Pavle Vuisić. Vels je igrao četničkog senatora? u Neretvi a Vuisić vojvodu u izvanrednoj Pavlovićevoj Hajci (po motivima Lalićevih romana) odakle je dijalog sa Radetom šerbedžijom.nastavite

Posted

pre citizen kane, orson je hteo da napravi film po jednoj knjizi. u preproduction, studio je stavio sapu zbog mogucnosti da ce biti veliki troskovi snimanja. koja je knjiga u pitanju?

Posted
jeste. izvoli dalje
? kad pre odgovori?Koje veliko književno delo Vels i pored svoje želje nije uspeo da prenese na fima?