Ulis Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Imena dva rezisera koja su se nekada bavili reziranjem reklama, a sada rade filmovealternativno (ovo sam prvo napisao, nije nesto narocito, a zao mi tolikog texta):Dete od nekoliko godina stoji na ramenima majke koja se poradja u pecini koju ispunjava voda. Beba je rodjena u vodi, majka ga izdize iznad vode, da se ne bi udavio. Rupa se puni vodom, dolazi do zeninog vrata, jedno dete joj je na ramenima, drugo drzi sa pupcanom pupcanom vrpcom u stomaku iznad vode, dok se nad rupom pojavljuje otac sa ranom u stomaku.Koji je reziser smislio ovako bolesnu scenu?Režiser? misliš glumac koji se bavi i režijom?
korindjar Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Hehe da, Mel Gibson.Bay i Fincher su ljudi koje sam imao na umu za prvo pitanje, mada je veovatno da je lista duga.
MaRkOMaN Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 (edited) gore pomenuti finceredit: izbrisah blam u vezi s tim spotom; drugi put Edited June 21, 2008 by MaRkOMaN
MaRkOMaN Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 jedan od retkih rezisera u cijim hororima ce uzivati i oni koji taj zanr ne vole je snimao kratke filmove strave i pre nego sto je krenuo u srednju skolu. za razliku od fincera nije imao basnoslovno mnogo para za svoj filmski debi, a ni za prilican broj potonjih ranih radova, al, iako radjeni s niskim budzetom, postase klasik do klasika.pitanje je krajnje naivno, samo takva me rade u toku ispitnog roka: who's the daddy?
MaRkOMaN Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 ma kaki, ovaj je tata za obojicuna brzaka sam postavio, u pravu ste, evo korekcije bas spram pomenutih-pristup zanru im je drugaciji- ves i piter ti vise daju specijalne efekte/ciste scene nasilja, ovaj je atmosferican, snima sporije, insistira na saspensu i fura tu specificnu dozu humora.. a i sara, zanrovski, no bas nije preterivanje udeliti mu master of horror etiketu; inspiris'o je taj mnoge, a ljubiteljima filmova ulepso dane i dane.. bukvalno od samog komicnog es ef pocetkaizdvaja se i po tome sto je- odlican kompozitor!
Ulis Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 ma kaki, ovaj je tata za obojicuna brzaka sam postavio, u pravu ste, evo korekcije bas spram pomenutih-pristup zanru im je drugaciji- ves i piter ti vise daju specijalne efekte/ciste scene nasilja, ovaj je atmosferican, snima sporije, insistira na saspensu i fura tu specificnu dozu humora.. a i sara, zanrovski, no bas nije preterivanje udeliti mu master of horror etiketu; inspiris'o je taj mnoge, a ljubiteljima filmova ulepso dane i dane.. bukvalno od samog komicnog es ef pocetkaizdvaja se i po tome sto je- odlican kompozitor!Karpenter?
Ulis Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 ulise, moj karpenter je brzi od tvog. :) jeste, nema spora
MaRkOMaN Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 (edited) a ni greske Edited June 21, 2008 by MaRkOMaN
Recommended Posts