Jump to content

Filmski kviz

Featured Replies

pri kraju jednog filma prve reci koje jedan junak izgovara su:'"U pocetku bese rec.", zasto to, tata?'film, karakter?

Aleksandrov sin, "Mali čovek" u žrtvovanju Tarkovskog. Onda počinje Muke po Mati Baha...(znači li ovo da si, posle onog gledanja na Festu, ipak ponovo pogledao film?)Legenda kaže da je jedna od scena u jednom filmu snimana sa 15-ak kamera istovremeno.Film, scena, pesma koja se peva?

Kusturica uz Herdelezi blago kopira Tarkovskog?

Kusturica uz Herdelezi blago kopira Tarkovskog?
nope

Ajde da lupim - Kabare, Tomorrow belongs to me?

U kadrovima te scene pojavljuju se šest glumaca...prvi je jedan od najvećih glumaca (po mom mišljenju ovo mu je jedna od najboljih uloga), drugog samgledao samo u ovom filmu (kažu da mu je to bila prva uloga za koju je kastingovan odmah posle glavnog glumca)treći je umro odmah po snimanju filma, četvrtog i petog vidim tu i tamo, šesti ima kultni status, mada mislim da mu je ulogau ovom filmu najznačajniji posao u životu...Reditelju je ovaj film, takođe, najvažniji koji je uradio..

Ajde da lupim - Kabare, Tomorrow belongs to me?
Ne
U kadrovima te scene pojavljuju se šest glumaca...prvi je jedan od najvećih glumaca (po mom mišljenju ovo mu je jedna od najboljih uloga), drugog samgledao samo u ovom filmu (kažu da mu je to bila prva uloga za koju je kastingovan odmah posle glavnog glumca)treći je umro odmah po snimanju filma, četvrtog i petog vidim tu i tamo, šesti ima kultni status, mada mislim da mu je ulogau ovom filmu najznačajniji posao u životu...Reditelju je ovaj film, takođe, najvažniji koji je uradio..
Lovac na jelene - Cant take my eyes of you?
Lovac na jelene - Cant take my eyes of you?
:) Naravno

Navesti bar dva filma u kojima John Savage odlazi u Vijetnam.Navesti bar jedan film u kojem ne odlazi, a trebalo je.

Navesti bar dva filma u kojima John Savage odlazi u Vijetnam.Navesti bar jedan film u kojem ne odlazi, a trebalo je.
Pa ne mogu da verujem, ovo je toliko lako. Hajde, samo drugi deo pitanja je dovoljan. Dakle - U kom filmu John Savage ne odlazi u Vijetnam, a trebalo je? I šta se u toj sceni peva?

Nije problem u Kosi (gde ne odlazi u Vijetnam) nego u drugom/drugim filmovima, pored Lovca.... gde ide tamo.U Marijinim ljubavnicima vraća se iz Drugog svetskog rata

Ups, izvinjavam se, prebacio sam se, davno sam gledao Marias Lovers. Pitaj.

Koji glumac i u kojem filmu nije trepnuo ni u jednoj sceni?

Nije problem u Kosi (gde ne odlazi u Vijetnam) nego u drugom/drugim filmovima, pored Lovca.... gde ide tamo.U Marijinim ljubavnicima vraća se iz Drugog svetskog rata
samo da dopunim, ima ga i u little boy blue, gde, gle slucajnosti, igra impotentnog vijetnamskog veterana.ne znam ko ne trepce.