Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

šta se događa u sceni, u filmu koji se smatra prvim u kome se kamera pomerila?

Posted
ima neke veze sa pljackom voza?
nema...
Posted

da nije shibanje u 'birth of nations' iz devetstopetnajste?

Posted
da nije shibanje u 'birth of nations' iz devetstopetnajste?
a ne, o ovom filmu nismo stigli da popričamo <_< Snimljen je skoro čitavu deceniju nakon Rođenja nacije... daleko od Amerike - Universum Film AG
Posted

pa onda to nije 1. sa pomerivom kamerom...

Posted

jesi siguran!pomeranje kamere tokom trajanja jednog kadra, podrazumevam...

Posted

jea, na to mislim, al nebitno, da ne kvarim...

Posted

hm... sad ste me pokolebali.moji udžbenici tvrde da se ovaj 'moj' film u kinematografiji uzima za prvi. doduše pominju se i 'raniji pokušaji' da se kamera pomeri...evo trule preformulacije:šta se događa u sceni, u filmu koji se smatra prvim (nemačkim filmom) u kome se kamera pomerila?

• 3 weeks later...
Posted

mogao bi biti murnau i last laugh, al da me ubijes ako znam na koju konkretno scenu mislis..

Posted
mogao bi biti murnau i last laugh, al da me ubijes ako znam na koju konkretno scenu mislis..
bravo! to je taj film. postoji scena u kojoj vrataru otpadne dugme sa uniforme... kamera štuca i grca ali ipak nekako proprati pad. ta je prva, ostalo je istorija... :)i što bi reko milarem - živi, topiku, živimarkomane, izvolite pitajte.
Posted

volis, teske? evo ti prilike, posto je odgovor ime i prezime majstora da ga takvim napravi.junak, u momentu u kojem ga ona napusta, saznaje da mu se zena iza ledja intenzivno krese s rodjenim bratom. umesto da bar malo popizdi, hvata se za novcanik i daje joj dzeparac, da se snadje na putu do svoje majke.ona odlazi, a on citav problem resava tako sto - promeni posteljinu. ;)..sve to, jer je u mnogo vecim govnima..ko je, to, rezirao?

Posted

..isti onaj koji je 50 godina ranije rezirao film koji se, kad zanemaris sudnicu, desava u jednoj jedinoj prostoriji - sobi za porotnike.. majstor da izvuce psiholoski maksimum iz glumaca s kojima radi.