Jump to content

Filmski kviz

Featured Replies

Vrtoglavica?

Jeste.

šta se događa u sceni, u filmu koji se smatra prvim u kome se kamera pomerila?

ima neke veze sa pljackom voza?

ima neke veze sa pljackom voza?
nema...

da nije shibanje u 'birth of nations' iz devetstopetnajste?

da nije shibanje u 'birth of nations' iz devetstopetnajste?
a ne, o ovom filmu nismo stigli da popričamo <_< Snimljen je skoro čitavu deceniju nakon Rođenja nacije... daleko od Amerike - Universum Film AG

pa onda to nije 1. sa pomerivom kamerom...

jesi siguran!pomeranje kamere tokom trajanja jednog kadra, podrazumevam...

jea, na to mislim, al nebitno, da ne kvarim...

hm... sad ste me pokolebali.moji udžbenici tvrde da se ovaj 'moj' film u kinematografiji uzima za prvi. doduše pominju se i 'raniji pokušaji' da se kamera pomeri...evo trule preformulacije:šta se događa u sceni, u filmu koji se smatra prvim (nemačkim filmom) u kome se kamera pomerila?

• 3 weeks later...

mogao bi biti murnau i last laugh, al da me ubijes ako znam na koju konkretno scenu mislis..

mogao bi biti murnau i last laugh, al da me ubijes ako znam na koju konkretno scenu mislis..
bravo! to je taj film. postoji scena u kojoj vrataru otpadne dugme sa uniforme... kamera štuca i grca ali ipak nekako proprati pad. ta je prva, ostalo je istorija... :)i što bi reko milarem - živi, topiku, živimarkomane, izvolite pitajte.

volis, teske? evo ti prilike, posto je odgovor ime i prezime majstora da ga takvim napravi.junak, u momentu u kojem ga ona napusta, saznaje da mu se zena iza ledja intenzivno krese s rodjenim bratom. umesto da bar malo popizdi, hvata se za novcanik i daje joj dzeparac, da se snadje na putu do svoje majke.ona odlazi, a on citav problem resava tako sto - promeni posteljinu. ;)..sve to, jer je u mnogo vecim govnima..ko je, to, rezirao?

..isti onaj koji je 50 godina ranije rezirao film koji se, kad zanemaris sudnicu, desava u jednoj jedinoj prostoriji - sobi za porotnike.. majstor da izvuce psiholoski maksimum iz glumaca s kojima radi.