February 7, 200817 yr da nije shibanje u 'birth of nations' iz devetstopetnajste?a ne, o ovom filmu nismo stigli da popričamo <_< Snimljen je skoro čitavu deceniju nakon Rođenja nacije... daleko od Amerike - Universum Film AG
February 7, 200817 yr hm... sad ste me pokolebali.moji udžbenici tvrde da se ovaj 'moj' film u kinematografiji uzima za prvi. doduše pominju se i 'raniji pokušaji' da se kamera pomeri...evo trule preformulacije:šta se događa u sceni, u filmu koji se smatra prvim (nemačkim filmom) u kome se kamera pomerila?
February 24, 200817 yr mogao bi biti murnau i last laugh, al da me ubijes ako znam na koju konkretno scenu mislis..
February 24, 200817 yr mogao bi biti murnau i last laugh, al da me ubijes ako znam na koju konkretno scenu mislis..bravo! to je taj film. postoji scena u kojoj vrataru otpadne dugme sa uniforme... kamera štuca i grca ali ipak nekako proprati pad. ta je prva, ostalo je istorija... :)i što bi reko milarem - živi, topiku, živimarkomane, izvolite pitajte.
February 24, 200817 yr volis, teske? evo ti prilike, posto je odgovor ime i prezime majstora da ga takvim napravi.junak, u momentu u kojem ga ona napusta, saznaje da mu se zena iza ledja intenzivno krese s rodjenim bratom. umesto da bar malo popizdi, hvata se za novcanik i daje joj dzeparac, da se snadje na putu do svoje majke.ona odlazi, a on citav problem resava tako sto - promeni posteljinu. ;)..sve to, jer je u mnogo vecim govnima..ko je, to, rezirao?
February 25, 200817 yr ..isti onaj koji je 50 godina ranije rezirao film koji se, kad zanemaris sudnicu, desava u jednoj jedinoj prostoriji - sobi za porotnike.. majstor da izvuce psiholoski maksimum iz glumaca s kojima radi.