Ajant23 Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Dobro <_< Hajmo odozdo...Je l Dali imao zavist prema Bunjuelu?
ockham Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 ako nisam lose protumavio hintove, rekao bih da je reditelj zak demi
MocaVukotic Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Oui.pa ja sam preko deneuve i stigao do polanskog. a ako je zaista demy u pitanju, onda je film možda Lola, producent Carlo Ponti?
Lrd Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Pa ne. Malo ste pomešali glavno pitanje i sporedne hintove. Dakle, jesu Šerburski kišobrani, ali oni su samo most. Dakle, glavnu temu iz filma je pod nazivom I Will Wait for You pevao jedan pevač koji je glumio u jednom od naj filmova svih vremena. Taj pevač je ove godine umro, ali su mediji više isticali ulogu u tom filmu nego pevačku karijeru, koja je bila jako bogata. Najveći hit mu je bila jedna pesma koja u naslovu ima boju, geografski pojam i deo tela.E, sad. U njegovoj diskografiji postoji i pesma koja je bila najpoznatija zbog društvenih okolnosti, da se tako izrazim. Mada je najpreciznije reći da je bila ozloglašena zbog okolnosti.(ovde dolaze hintovi za glavno pitanje)Tu pesmu je pevala jedna plava neevropska glumica, koja je glumila u najpoznatijem filmu reditelja iz glavnog pitanja. Film koji se traži je danas nemoguće pogledati. Inače, Hičkok je zavideo Bunjuelu na veštačkoj nozi u Tristani. Cmizdr iz Šerburskih:
Ajant23 Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Znaš kako... Mnogo si ti ovo iskomplikovao... Prva pomisao mi je bila vezano za Beograd - Lili Marlen... Ovaj pevač je verovatno glumio Džonija Fontejna u Kumu... No, bez obzira što sam pretpostavio da je zavist prema Bunjuelu... Bez obzira što je ono verovatno Marlen Ditrih, što bi vodilo na Plavog Anđela, što bi vodilo na Džozefa fon Šterberga...Verovatno je neki fon Šterbergov film u pitanju, ali tri blage veze nemam koji... Znam da sam u nekom dokumentarcu video da se pominje neki megalomanski projekat, gde je Šternberg lično insistirao na svakom detalju pozadine (neke gigantske "skulpture", neka "praistorija")... Možda je to radio sa oSelznikom... Nemam pojma, niti bih mogao da sve ono povezujem u celinu, a još manje da proveravam na IMDB-u...Lrd, ne shvatam kompoziciju tvog pitanja (sve skupa sa hintovima)...
Lrd Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Znaš kako... Mnogo si ti ovo iskomplikovao... Prva pomisao mi je bila vezano za Beograd - Lili Marlen... Ovaj pevač je verovatno glumio Džonija Fontejna u Kumu... No, bez obzira što sam pretpostavio da je zavist prema Bunjuelu... Bez obzira što je ono verovatno Marlen Ditrih, što bi vodilo na Plavog Anđela, što bi vodilo na Džozefa fon Šterberga...Verovatno je neki fon Šterbergov film u pitanju, ali tri blage veze nemam koji... Znam da sam u nekom dokumentarcu video da se pominje neki megalomanski projekat, gde je Šternberg lično insistirao na svakom detalju pozadine (neke gigantske "skulpture", neka "praistorija")... Možda je to radio sa oSelznikom... Nemam pojma, niti bih mogao da sve ono povezujem u celinu, a još manje da proveravam na IMDB-u...Lrd, ne shvatam kompoziciju tvog pitanja (sve skupa sa hintovima)...E, bravo! To je sve to, a i priznajem da sam zakomplikovao, ali u svoju odbranu da kažem da sam u pasuse razdvojio glavno pitanje i sporedne hintove koji su izazvali najveću zabunu. Ostalo si sve tačno pogodio: pevač je Al Martino koji je glumio Fontena u Kumu i pevao Lili Marlen, koju svi povezuju sa Ditrih, koja je glumila u Šternbergovom Plavom andjelu. Dakle, vrlo si blizu, samo se seti da je producent jedan od najznačajnijih likova u istoriji kinematografije. Dakle, naj, naj. A kao poslednji i konačni hint da kažem da je taj lik ne samo jedan od najznačajnijih, nego i najpopularnijih. Prava ikona i prepoznatljivo zaštitno lice.A što se tiče kompozicije pitanja - priznajem, kriv sam. :)
Ajant23 Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Nemam pojma više ništa... Na prvu loptu, Čaplin i UA?
MocaVukotic Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 (edited) ...greška Edited December 25, 2009 by MocaVukotic
Lrd Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Da! U pitanju je izgubljeni Šternbergov film koji je producirao Čaplin. Dakle, film u kome glumi Čaplinova bivša riba je ?Moco, ako si ga gledao, onda ja odavno nisam pratio vesti. Legenda kaže da je Una uništila poslednju kopiju početkom devedesetih.
MocaVukotic Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Da! U pitanju je izgubljeni Šternbergov film koji je producirao Čaplin. Dakle, film u kome glumi Čaplinova bivša riba je ?Moco, ako si ga gledao, onda ja odavno nisam pratio vesti. Legenda kaže da je Una uništila poslednju kopiju početkom devedesetih.ma zajebo sam se, istripovao sam da je konačni odgovor Plavi Anđeo. sad izguglah koji je film, nisam uopšte znao za chaplin-von sternberg saradnju.
Lrd Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 ma zajebo sam se, istripovao sam da je konačni odgovor Plavi Anđeo. sad izguglah koji je film, nisam uopšte znao za chaplin-von sternberg saradnju.Pa zato je valjda pitanje "intrigantno". :) Čekamo onda džentlmenski Ajanta sa odgovorom.
Ajant23 Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Ovo si mi valjda rekao da idem na "joint ventures" na IMDB-u, jer sam za taj film čuo još manje od Moce koji nije čuo za njega. Evo, ispoštovao sam: A Woman of the Sea (1926)A, ono da je u filmu glumila bivša Čaplinova žena je kao da si mi rekao "negde u Arizoni"...U čijem scenariju je bila replika "negde u Arizoni" u kontekstu sličnom ovom u kome sam je ovde upotrebio?Tom scenaristi je u drugom filmu jedan junak zatvoren u Bostonu, u trećem filmu mu je junakinja umrla od tuberkuloze u Kaliforniji, a u četvrtom filmu ljubavni trougao srećno se završio zagrljajem na obali... (U nekim od ovih filmova samo je radio scenario, a neke je i režirao. Jači je u dijalogu nego u celini, kako to nekad neko primeti u nekom tekstu iz nekog Sineasta.)
MocaVukotic Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Opet propade kviz...misliš svi znaju samo neće da odgovore? daj neki hint, ja nemam ni fejntest ideju.
Recommended Posts