Ulis Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 i da neko navede proporcije onoga iz onog filma o godini koja je nastupila 666 dana posle smrtikao i to odakle proistice ta proporcija (koji broj je osnova sto se nekako slaze sa teorijom brace Bogunov) i koja postojeca, veoma poznata zgrada, je ima
korindjar Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Ajd posto je 3orge u naletu nostalgije splitovao hint da ponovim:crm114 je Stanleyev , a dalja pitanja su vezana za njegov film i jedan bitan objekat u njemu.
Ulis Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Ajd posto je 3orge u naletu nostalgije splitovao hint da ponovim:crm114 je Stanleyev , a dalja pitanja su vezana za njegov film i jedan bitan objekat u njemu.Da objasnim do kraja:Stenli KjubrikCRM114 je oznaka koja se pojavljuje u najmanje tri njegova filma: Strangelove, 2001 i CO;Proporcije monolita su kvadrati prva tri prirodna broja 1:4:9 a sve proizilazi iz nule,koja stepenovana samom sobom daje broj jedan (otud povezivanje sa teorijom Bogdanova)Zgrada koja ima te proporcije je zgrada UN u NjujorkuMalteze, nastavi
korindjar Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Koji film pocinje tako sto covek ulazi u policijsku stanicu kako bi prijavio sopstveno ubistvo?
colonelo Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 DOA - Mrtav po dolasku.Bilo koja verzija (mislim da imaju 3)
korindjar Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 (edited) Jeste :)edit: cini mi se da bi prevod trebao biti 'na dolasku' ili 'pri', jer 'po' znaci da je umro kasnije, a ne vec dosao mrtav Edited November 29, 2007 by Maltese
colonelo Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 U pravu si u sintaksičkom smislu. Mislim da su ove filmove kod nas prevodili kao Mrtav po dolasku. Gledao sam samo verziju sa Kvejdom, ali sam čuo da je ona crno-bijela sa O Brajenom mnogo bolja.Novo pitanje: Koji film je u svakodnevni jezik uveo dva nova termina, prvi se odnosi na jednu profesiju, a drugi na jedan odjevni predmet?Napomena: tek sutra ujutro ću odgovoriti.
korindjar Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 (edited) U pravu si u sintaksičkom smislu. Mislim da su ove filmove kod nas prevodili kao Mrtav po dolasku. Gledao sam samo verziju sa Kvejdom, ali sam čuo da je ona crno-bijela sa O Brajenom mnogo bolja.Novo pitanje: Koji film je u svakodnevni jezik uveo dva nova termina, prvi se odnosi na jednu profesiju, a drugi na jedan odjevni predmet?Napomena: tek sutra ujutro ću odgovoriti.Prvi je verovatno paparazzo i La Dolce VitabtwImam matoriju verziju, pati od nekih zajebancija rezisera (dodavao neke zvizduke pri prolasku zena i malo pokvario atmosferu koju bi film trebalo da ima), al svakako dobar film. Edited November 29, 2007 by Maltese
colonelo Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Malteze je rekao sve. Zato sada on postavlja.
apotekarica Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 cisto da dodam da je odevni predmet - dolčevita a.k.a. uska rolka
korindjar Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Reditelj je trazio od glumca da u jednoj sceni otpeva bilo koju pesmu, a ovaj je otpevao jedinu koju je znao. Ta scena je postala cuvena, kao uostalom i sve iz tog filma, a u pitanju scena silovanja. Film je.... cisto da dodam da je odevni predmet - dolčevita a.k.a. uska rolka Ovo sam pretpostavio da ces ti znati
korindjar Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Da, u ptianju je naravno Singin' in the Rain, sto je bila jedina pesma koje je Malcom McDowell znao
kobni zelaya Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Koji termin iz istog filma je iskorišćen za naziv potpuno zaboravljene novotalasne SFRJ grupe sa početka osamdesetih?
kobni zelaya Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Znam, pitanje je preteško, u pitanju je neka hrvatska provincija, grupa je postojala negde u isto vreme kada i grupa Stidljiva ljubičica.
Recommended Posts