Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted
i da neko navede proporcije onoga iz onog filma o godini koja je nastupila 666 dana posle smrti
kao i to odakle proistice ta proporcija (koji broj je osnova sto se nekako slaze sa teorijom brace Bogunov) i koja postojeca, veoma poznata zgrada, je ima
  • Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ajd posto je 3orge u naletu nostalgije splitovao hint da ponovim:crm114 je Stanleyev , a dalja pitanja su vezana za njegov film i jedan bitan objekat u njemu.

Posted
Ajd posto je 3orge u naletu nostalgije splitovao hint da ponovim:crm114 je Stanleyev , a dalja pitanja su vezana za njegov film i jedan bitan objekat u njemu.
Da objasnim do kraja:Stenli KjubrikCRM114 je oznaka koja se pojavljuje u najmanje tri njegova filma: Strangelove, 2001 i CO;Proporcije monolita su kvadrati prva tri prirodna broja 1:4:9 a sve proizilazi iz nule,koja stepenovana samom sobom daje broj jedan (otud povezivanje sa teorijom Bogdanova)Zgrada koja ima te proporcije je zgrada UN u NjujorkuMalteze, nastavi
Posted

Koji film pocinje tako sto covek ulazi u policijsku stanicu kako bi prijavio sopstveno ubistvo?

Posted

DOA - Mrtav po dolasku.Bilo koja verzija (mislim da imaju 3)

Posted (edited)

Jeste :)edit: cini mi se da bi prevod trebao biti 'na dolasku' ili 'pri', jer 'po' znaci da je umro kasnije, a ne vec dosao mrtav

Edited by Maltese
Posted

U pravu si u sintaksičkom smislu. Mislim da su ove filmove kod nas prevodili kao Mrtav po dolasku. Gledao sam samo verziju sa Kvejdom, ali sam čuo da je ona crno-bijela sa O Brajenom mnogo bolja.Novo pitanje: Koji film je u svakodnevni jezik uveo dva nova termina, prvi se odnosi na jednu profesiju, a drugi na jedan odjevni predmet?Napomena: tek sutra ujutro ću odgovoriti.

Posted (edited)
U pravu si u sintaksičkom smislu. Mislim da su ove filmove kod nas prevodili kao Mrtav po dolasku. Gledao sam samo verziju sa Kvejdom, ali sam čuo da je ona crno-bijela sa O Brajenom mnogo bolja.Novo pitanje: Koji film je u svakodnevni jezik uveo dva nova termina, prvi se odnosi na jednu profesiju, a drugi na jedan odjevni predmet?Napomena: tek sutra ujutro ću odgovoriti.
Prvi je verovatno paparazzo i La Dolce VitabtwImam matoriju verziju, pati od nekih zajebancija rezisera (dodavao neke zvizduke pri prolasku zena i malo pokvario atmosferu koju bi film trebalo da ima), al svakako dobar film. Edited by Maltese
Posted

Malteze je rekao sve. Zato sada on postavlja.

Posted

cisto da dodam da je odevni predmet - dolčevita a.k.a. uska rolka

Posted

Reditelj je trazio od glumca da u jednoj sceni otpeva bilo koju pesmu, a ovaj je otpevao jedinu koju je znao. Ta scena je postala cuvena, kao uostalom i sve iz tog filma, a u pitanju scena silovanja. Film je....

cisto da dodam da je odevni predmet - dolčevita a.k.a. uska rolka
:lol: Ovo sam pretpostavio da ces ti znati
Posted

Da, u ptianju je naravno Singin' in the Rain, sto je bila jedina pesma koje je Malcom McDowell znao

Posted

Koji termin iz istog filma je iskorišćen za naziv potpuno zaboravljene novotalasne SFRJ grupe sa početka osamdesetih?

Posted

Znam, pitanje je preteško, u pitanju je neka hrvatska provincija, grupa je postojala negde u isto vreme kada i grupa Stidljiva ljubičica.