MocaVukotic Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 ne. pussy, pevači su zaista pevači i glume sami sebe. mada, ženska polovina dueta je isto glumica koliko i pevačica, podjednako uspešna na oba polja.ne znam otkud vam schlesinger, njegov debi je a kind of loving, nema tu nikakvih pevača.ovaj reditelj je jedan od onih nesrećnika koji su na vrhuncu (u njegovom slučaju to je top 5 u holivudu) dobili ludu ideju da rimejkuju francuski klasik, koji je sniman predugo, na teškim lokacijama, sa puno personalnih problema, sa enormnim probijanjem budžeta, i kako to obično biva, sa totalnom propašću na blagajnama i kod kritike.a on je i dalje ubeđen da mu je to najbolji film u karijeri.reditelj originalnog filma je bio posle WWII sumnjičen za kolaboraciju sa nacistima u okupiranoj francuskoj, bio mu je zabranjen rad na neko vreme, kasnije se vratio režiji. režirao je još jedan klasik koji su kasnije rimejkovali ameri, sa najvećom američkom seks-bombom 90-ih u glavnoj ulozi.dakle, traži se američki reditelj.
transcending Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 ne. pussy, pevači su zaista pevači i glume sami sebe. mada, ženska polovina dueta je isto glumica koliko i pevačica, podjednako uspešna na oba polja.ne znam otkud vam schlesinger, njegov debi je a kind of loving, nema tu nikakvih pevača.ovaj reditelj je jedan od onih nesrećnika koji su na vrhuncu (u njegovom slučaju to je top 5 u holivudu) dobili ludu ideju da rimejkuju francuski klasik, koji je sniman predugo, na teškim lokacijama, sa puno personalnih problema, sa enormnim probijanjem budžeta, i kako to obično biva, sa totalnom propašću na blagajnama i kod kritike.a on je i dalje ubeđen da mu je to najbolji film u karijeri.reditelj originalnog filma je bio posle WWII sumnjičen za kolaboraciju sa nacistima u okupiranoj francuskoj, bio mu je zabranjen rad na neko vreme, kasnije se vratio režiji. režirao je još jedan klasik koji su kasnije rimejkovali ameri, sa najvećom američkom seks-bombom 90-ih u glavnoj ulozi.dakle, traži se američki reditelj.je l' blue chips beše inspiracija za pitanje? :)
MocaVukotic Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 da. napiši odgovor reda radi i nastavi dalje.
Ajant23 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 A, što je Fridkinu karijera krenula nizbrdo?Mislim, Živeti i umreti u LA, Pravila službe, da ne govorim o Gluvarenju...Prva pomisao mi je juče bila on zbog excorcista, ali ostalo... Šer i Bono sam pretpostavio, ali nisam znao za Fridkinov film.Ali, što je njemu karijera krenula nizbrdo?
transcending Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 da. napiši odgovor reda radi i nastavi dalje.evo, napisao ajant.prosjaci su na poslednjoj večeri.film, reditelj?
MocaVukotic Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 (edited) A, što je Fridkinu karijera krenula nizbrdo?Ali, što je njemu karijera krenula nizbrdo?e pa kad dva puta pitaš, evo da ti kažem :D posle french connection i exorcist bio je natraženiji reditelj u holivudu, sa još dvojicom, trojicom u vrh glave. i onda je zasrao. nije bitno sad kakav je film sorcerer. pukao je na blagajnama kao cleopatra i heaven's gate. to je nizbrdo, zar ne? eto, kao i ćimino, imao je dobrih filmova i posle heaven's gate, ali nije ostvario pun potencijal...i izgubio se. bilo je kod friedkina i posle dobrih filmova, ali nije to "to". Cruising je više bio kontraverzan nego što je bio dobar. Ne zaboravi, govorimo o reditelju koji je danas trebao da bude u klasi scorsesea, de palme, spielberga i te ekipe, a on je skoro pa zaboravljen.edit: forum žešće zajebava Edited September 9, 2009 by MocaVukotic
Ajant23 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Ne zaboravi, govorimo o reditelju koji je danas trebao da bude u klasi scorsesea, de palme, spielberga i te ekipe, a on je skoro pa zaboravljen.Stvarno, Moco, pa šta su ovi bolji od Fridkina, a jedva da su filmski gledano njegova generacija.Vrlo je moguće da je Fridkin posle Sorcera bolji od Kopole posle Apokalipse. Mnoge zveri sedamdesetih pale su kasnije. Fridkin radi Vezu i Isterivača u jeku sedamdesetih, a ovi mahom dolaze na ruševinama tog perioda, pogotovo Scorsese i Spilberg.Kada mislim o propadanju, pomislim na Šacberga. Gde je čovek kod koga je Paćino odigrao svoju prvu glavnu ulogu u sjajnoj Panici, pa onda još Paćino i Hekman u fenomenalnom Strašilu... To je propadanje, a ima još takvih.Fridkin je sa Gluvarenjem i LA-om dao neke od beočuga osamdesetih, a na kraju prošle decenije upravo je on ekranizovao prvi veliki Gaghanov scenario i najavio Trafic i Sirianu. Brate, ja stvarno ne znam ko ga je zaboravio, osim onih što su zaboravili i dobre filmove.
PussyGalore Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 pa sto ne rece zana moro. pobogu moco?btw the cruising se meni vrlo dopao, a da mu je karijera downfall to si u pravu.mada je sramota da mi cher nije pala na pamet, svi, svi cak i drazesna dolly ali ne cher
Ajant23 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 btw the cruising se meni vrlo dopao, a da mu je karijera downfall to si u pravu.Stvarno nemam reči... Strašno...
MocaVukotic Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 e jebi ga. ne znam šta da ti kažem. uporedi prva dva filma sa ostalima. ne kažem da su to sve loši filmovi (neki i jesu), meni ovo izgleda kao "nizbrdo". ok, ostavljam mogućnost da grešim. poenta je da je sa prva dva filma bio u centru zbivanja, a sa ostalima bliže margini. možda sam trebao da kažem "nizbrdo u komercijalnom smislu"? ne znam, meni je on delovao kao predodređen za "velike" filmove. 1971 The French Connection1973 The Exorcist1977 Sorcerer 1978 The Brink's Job 1980 Cruising 1983 Deal of the Century 1985 To Live and Die in L.A.1987 Rampagep.s. sećaš li se one serije reazgovora sa novoholivudskim rediteljima (I i II generacije) koja je išla na RTS-u tamo negde 90-ih? po jedna emisija za svakoga. bili su i Avildsen, Badham, McTiernan...i Friedkin među njima. Koliko se sećam, bio je prilično ogorčen zbog neuspeha Sorcerera, i baš tu je rekao da i dalje misli da mu je to najbolji film, ali je i rekao da je posle njega jednostavno odustao od "velikih" filmova. eto, i to društvo u kome je bio u toj seriji, govori da je podbacio, u smislu da nije ostao u samom vrhu. nije to tako loše društvo, ali da ponovim, ne mogu da se oslobodim utiska da je mogao mnogo više da postigne.
MocaVukotic Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 pa sto ne rece zana moro. pobogu moco?zato što bi odmah bilo jasno
PussyGalore Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 (edited) koji deo je nemam reci a koji deo je strasno?covek nije snimio kamatan film 30 godina, jade sam gledala zbog sultry linde i 'femfatalizma'...gluvarenje, nazalost moram samo sa jednim da se slozim sa kritikom, morao je, morao je da tada angazuje richard gerea, morao je imao potvrdu iz looking mr goodbara, ali on pacina.p.s.pa znam, zato i kazem... Edited September 9, 2009 by PussyGalore
transcending Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 A, traženi film je Viridijana...naravno, pitaš.
Ajant23 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 E, šta si ti povukla Jade. Film je promašaj, ali industrijski gledano to je film najplaćenijeg scenariste Holivuda u tom trenutku... Za zaboravljenog reditelja, posle Šakil O'nil filma, a pre Gaghan filma, neočekivani projekti.A, što se tiče Gira, to ne zvuči kao kritika već kao predrasuda industrije ograničena do zla boga. Mislim u kontekstu tada, i Žigola i Gluvarenja koji stoje na skretnici u jedan od najbitnijih tematskih koloseka osamdesetih. Ako išta, teško je ne primetiti reditelja.Pa, bilo je odmah jasno i po R-rated, ali Fridkin se jednostavno ne uklapa... :P
Recommended Posts