Jump to content

Filmski kviz

Featured Replies

obrazovanje - rediteljprofesija - novinar/kritičarpasija - šah?

Nebojša Đukelić?

ma da. nisam uspeo da smislim ništa bolje. gledao otpisane pa se setio da je on tamo bio ass.režijeaj dalje

Hm, kad sam bio 2-3 razred osnovne, nekoliko puta su nam govorili: "idemo na ekskurziju na Deliblatsku peščaru" Onda bi nas dovezli autobusom (ne tim iz filma, srećom) na neku poljanu na kojoj bi mi igrali fudbal čitav dan. Tu je i bila neka kućica gde su imali, recimo, napolitanke i Smoki. Posle bi nas potrpali opet u bus i odvezli kući. Nikad mi nije bilo jasno u čemu je fazon sa tom Deliblatskom peščarom.
Off. Deliblatska peščara je popularna kao lovište, a specifična je kao sjajno mesto za orijentaciju, jer je jebeno sve isto na sve strane i rastinje je potpuno divlje. U SFRJ izvidjači i specijalci su dolazili tu na završnu obuku. Deluje naivno i malo, ali ako nemaš neke skorije karte i kompas, brzo se pretvori u pravu noćnu moru, ovo iz iskustva kažem. A zašto bi decu dovodili tamo na ekskurziju, pojma nemam...

Gde su snimane "italijanske" scene "Kuma"?

Lupam: okolina Napulja?

zaista u selu corleone?

Ne.Na Siciliji je ali nije Korleone

obrazovanje - rediteljprofesija - novinar/kritičarpasija - šah?
Samo da dodam, da je osim navedenog, Nebojša Đukelić apslovirao na elektrotehničkom fakultetu, i da je kao junior sa KK Crvena Zvezda (mislim) bio prvak Jugoslavije.

Da ne bih dužio, a malo je teže za pogađanje, radi se o nekom mestašcu pored Mesine na Siciliji....Forca D'Argo, koje jezamenilo Korleone, koji je znatno izmenio svoj izgled u odnosu na posleratne godine. Na Google Earth se mogu prepoznatitrg i crkva iz scena iz prvog dela Kuma.Neka nastavi ko želi.

Ko je pra-praunuk (ne znam baš tačno koliko kolena) Thomasa Jeffersona?

Hint: Glumio je naslovnog junaka čuvenog filma, ali nije bio glavni junak u toj priči gde legenda postaje mit a istina ostaje samo sećanje nestajućih.

Reditelj tog filma u kome je tražena ličnost glumila naslovnog junaka, tvrdio je da je čuveni obračnu u jednom svom ranijem filmu snimio baš onako kako mu ga je opisao legendarni učesnik u njemu.

Lee Marvin, Liberty Valance, John Ford, Wyatt Earp, My Darling Clementine, OK Corral?

Da.Lee Marvin was a direct descendant of Thomas Jefferson and twice a descendant of male line relatives of George Washington.Nastavljaš...