Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted

obrazovanje - rediteljprofesija - novinar/kritičarpasija - šah?

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ma da. nisam uspeo da smislim ništa bolje. gledao otpisane pa se setio da je on tamo bio ass.režijeaj dalje

Posted
Hm, kad sam bio 2-3 razred osnovne, nekoliko puta su nam govorili: "idemo na ekskurziju na Deliblatsku peščaru" Onda bi nas dovezli autobusom (ne tim iz filma, srećom) na neku poljanu na kojoj bi mi igrali fudbal čitav dan. Tu je i bila neka kućica gde su imali, recimo, napolitanke i Smoki. Posle bi nas potrpali opet u bus i odvezli kući. Nikad mi nije bilo jasno u čemu je fazon sa tom Deliblatskom peščarom.
Off. Deliblatska peščara je popularna kao lovište, a specifična je kao sjajno mesto za orijentaciju, jer je jebeno sve isto na sve strane i rastinje je potpuno divlje. U SFRJ izvidjači i specijalci su dolazili tu na završnu obuku. Deluje naivno i malo, ali ako nemaš neke skorije karte i kompas, brzo se pretvori u pravu noćnu moru, ovo iz iskustva kažem. A zašto bi decu dovodili tamo na ekskurziju, pojma nemam...
Posted
obrazovanje - rediteljprofesija - novinar/kritičarpasija - šah?
Samo da dodam, da je osim navedenog, Nebojša Đukelić apslovirao na elektrotehničkom fakultetu, i da je kao junior sa KK Crvena Zvezda (mislim) bio prvak Jugoslavije.
Posted

Da ne bih dužio, a malo je teže za pogađanje, radi se o nekom mestašcu pored Mesine na Siciliji....Forca D'Argo, koje jezamenilo Korleone, koji je znatno izmenio svoj izgled u odnosu na posleratne godine. Na Google Earth se mogu prepoznatitrg i crkva iz scena iz prvog dela Kuma.Neka nastavi ko želi.

Posted

Ko je pra-praunuk (ne znam baš tačno koliko kolena) Thomasa Jeffersona?

Posted

Hint: Glumio je naslovnog junaka čuvenog filma, ali nije bio glavni junak u toj priči gde legenda postaje mit a istina ostaje samo sećanje nestajućih.

Posted

Reditelj tog filma u kome je tražena ličnost glumila naslovnog junaka, tvrdio je da je čuveni obračnu u jednom svom ranijem filmu snimio baš onako kako mu ga je opisao legendarni učesnik u njemu.

Posted

Lee Marvin, Liberty Valance, John Ford, Wyatt Earp, My Darling Clementine, OK Corral?

Posted

Da.Lee Marvin was a direct descendant of Thomas Jefferson and twice a descendant of male line relatives of George Washington.Nastavljaš...