Ajant23 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Petersenov je katastrofa. Daleko zaostaje za originalom, kao i za Petersenovim filmovima iz ranijih decenija. Let Feniksa mi je bio solidan za gledanje, ali nisam gledao original.
colonelo Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Starog Feniksa vrijedi pogledati, ako ništa drugo, onda zbog Aldricha i zanimljive (internacionalne) glumačke podjele.Nije baš bez mana, ali ja nekako volim filmove iz tog perioda Holivuda.U svakom slučaju - postavljaš novo pitanje.
Ajant23 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 U jednom od ovih malopre pomenutih filmova, lik koji je barem po medaljama imao sve šanse da preživi - ipak nije uspeo.Osoba koja ga je tumačila, glumila je "domara" u zgradi kobnoj za jedan lik čuvenog reditelja.Ko je reditelj?
kobni zelaya Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Šta je sprečilo Polanskog da snimi film po scenariju koji je, po njegovim rečima "najbolji u karijeri"?
Lrd Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Šta je sprečilo Polanskog da snimi film po scenariju koji je, po njegovim rečima "najbolji u karijeri"?Policija? Odnosno tužilaštvo?(da, nagadjam)
kobni zelaya Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Nije. U pitanju je ekranizacija jednog poznatog romana, koji mnogi smatraju jednim od najvećih u dvadesetom veku. Nije u pitanju nikakva zabrana, producentska kuća koja je trebalo da snima film je odustala. Ali zbog čega?
kobni zelaya Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Roman je dugo bio "u bunkeru" iz političkih razloga. S druge strane, jedan značajan političko - istorijski događaj uticao je na to da se film ne snimi.
kobni zelaya Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Bravo! Warner Bross (mislim da su oni bili u pitanju, mrzi me sad da proveravam) je procenio da sa padom Berlinskog zida nema smisla snimati Maestra i Margaritu. Pitaš.
Ulis Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Iskreno rečeno, nisam znao za ovo. Za knjigu mi je bilo jasno da je Maestro i Margarita (jedan od najboljih romana stoleća, dugo u bunkeru iz političkih razloga)a za ovo drugo nisam bio siguran između raspada Sovjetskog saveza, pada komunizma ili rušenja zida, što sve dođe na isto, u skladu sa godinama u kojima je Polanski bio aktivniji.Elem,gde je snimljen film "Ko to tamo peva"?
kobni zelaya Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 možda deliblatska peščara?Hm, kad sam bio 2-3 razred osnovne, nekoliko puta su nam govorili: "idemo na ekskurziju na Deliblatsku peščaru" Onda bi nas dovezli autobusom (ne tim iz filma, srećom) na neku poljanu na kojoj bi mi igrali fudbal čitav dan. Tu je i bila neka kućica gde su imali, recimo, napolitanke i Smoki. Posle bi nas potrpali opet u bus i odvezli kući. Nikad mi nije bilo jasno u čemu je fazon sa tom Deliblatskom peščarom.
Recommended Posts