Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted
Ma nemam pojma, bre. Ništa mi ne znači što si naveo, a da me jebeš ne mogu da se setim nijednog belgijskog reditelja. Možda je prelako, ali kada mi se u glavi pomešaju iks-oks sa piletom, glumački velikani i belgijski reditelj u glavi mi je tačno ono sa klipa - majmunče koje lupa u činele i radi salto unazad.
pa jeste lako. evo, taj gigantsko-titanski glumački par je otprilike najčešći izbor raznoraznih upitnika, pod stavkom "omiljeni gumac/glumica". posebno sportisti vole da ih navode. u prvom zajedničkom filmu (tročasovnom klasiku) ne uspevaju da ostvare ljubavnu vezu, jer ih zezaju okolnosti. u ovom takođe. treći je manje poznat, tu su epizodisti.reditelj je belgijanac koji je došao u usa i tamo radio sve svoje filmove (6-7 komada).
  • Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

a šta drugo?giganti-titani - de niro/streepbelgijanac - ulu grosbardde nirov sidekick - keitel

Posted

Ok, ovo je onda problem ideološke prirode za mene. Ne bih nazvao De Nira i Stripovu gigantima-titanima, nemam pojma ko je Ulu Grosbard, a naročito mi je bezvezno nazivati Kajtela De Nirovim sajdkikom. Pazi, možda to zaista i jeste tako, ali kod mene izaziva konfuziju.

Posted
Ok, ovo je onda problem ideološke prirode za mene. Ne bih nazvao De Nira i Stripovu gigantima-titanima, nemam pojma ko je Ulu Grosbard, a naročito mi je bezvezno nazivati Kajtela De Nirovim sajdkikom. Pazi, možda to zaista i jeste tako, ali kod mene izaziva konfuziju.
pa zar nisu giganti-titani? naznačio sam da je film iz 80-ih. znači, sigurno nisu gable i lombard ili neki drugi stari majstori. a za keitela sam rekao da je u to vreme bio samo poznati epizodista i da je bio sidekick de niru. dakle, do tog filma. jebi ga, grosbard nije neko poznato ime, ali nisu mu nepoznati filmovi. da ne tražiš:The Deep End of the Ocean (1999)Georgia (1995) Falling in Love (1984)True Confessions (1981) Straight Time (1978)Who Is Harry Kellerman ... (1971) The Subject Was Roses (1968)
Posted

U kom skrivenom dragulju američkog filma - iz vremena posle Taksiste i pre osamdesetih - glavni junak u poslednjoj sceni kaže ribi da ne može da ide sa njim zato što će njega uhvatiti?Hint: :P

Posted

Mogao bi da bude Hilov Driver.

Posted (edited)

Nije. Nisam se nimalo zezao sa hintom, već sam probao da sugerišem logiku.Ali, novi hint: jedan od najboljih filmova ovog reditelja. Od onih koje sam gledao, meni je najbolji. Reditelj nije neko opšte poznato ime, mada je pominjan ovde na kvizu. Ovaj film predstavlja tipičan pristup iz poznih sedamdesetih, koji karakteriše jetka mada konstruktivna kritika sistema sa prilično oporom porukom.Glavnu ulogu igra čuveni oskarovac, a tu je i poznati akcioni epizodista, kao i poznati dramski epizodista (imao retku glavnu ulogu u dobitniku Zlatne palme), a i poznata glumica u ovom filmu imala je svoju prvu veću ulogu (u svom sledećem filmu, kod britanskog snimatelja i reditelja, završila je s ožiljkom na vratu).EDIT: Malo sam pojasnio.

Edited by Ajant23
Posted

ne bih se nikad setio da nije bilo onog "britanski snimatelj i reditelj"...Roeg-> Russell-> Straight Timerita hayworthmarilyn monroeraquel welchfilm?

Posted

Ako američka legenda kaže engleskom bardu da je primetio kako je 210000 cifra zgodno određena da se lako deli sa tri, koji film je u pitanju?