3opge Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 daleko pre i daleko uspesnije od Trira jedan evropski reziser je snimio film cija se radnja odvija na pozorisnoj, stilizovanoj sceni.glavni karakter je jedan mornar.film?
kobni zelaya Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Fasbinder QuerelleI da dodam ponovo kao poslednji baksuz - Dogvil se ne deshava na pozorisnoj sceni.
3opge Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Fasbinder QuerelleI da dodam ponovo kao poslednji baksuz - Dogvil se ne deshava na pozorisnoj sceni.da. ni Kerel ako cemo bas da sitnicarimo. stilizovanoj, lepo sam napisao a ako se ono trirovo mozda zove 'skolice' onda se izvinjavam.
kobni zelaya Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 da. ni Kerel ako cemo bas da sitnicarimo. stilizovanoj, lepo sam napisao a ako se ono trirovo mozda zove 'skolice' onda se izvinjavam.Tako je, ni Kerel. I, uopste uzev, ni jedan film se ne dešava na pozorišnoj sceni - to je nemoguće. Izvinjavam se za sitničarenje.šezdesetih godina prošlog veka pozorišni reditelj snima film sa muzičkim naslovom. Film, reditelj?
apotekarica Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 Tako je, ni Kerel. I, uopste uzev, ni jedan film se ne dešava na pozorišnoj sceni - to je nemoguće. Izvinjavam se za sitničarenje.šezdesetih godina prošlog veka pozorišni reditelj snima film sa muzičkim naslovom. Film, reditelj?Piter Brook?Ali, dva su filma sa muzickim naslovom?
kobni zelaya Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Jel? A koji je drugi? Mislim ovaj moj je sigurno prvi, on je na početku decenije.
apotekarica Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 Jel? A koji je drugi? Mislim ovaj moj je sigurno prvi, on je na početku decenije.Drugi je The Beggar's Opera (ne moze se reci da nije muzicki naslov), ali sam ja siroko shvatila sezdesete (pomenuti film je zapravo iz '53. - sad sam utvrdila)Elem, ako se slazemo da je Moderato Cantabile trazeni odgovor, ja bih pitala koji je glumac na prilicno bizaran nacin zamalo poginuo od posledica saobracajne nesrece vracajuci se sa zurke koju je priredio poznati holivudski bracni par, u ciju je lepsu polovinu, makar se tako pricalo, bio nesrecno zaljubljen.
colonelo Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Sumnjam na Montgomery Clifta.Znam da je imao teži udes, a pričalo se i o njegovoj šemi sa Elisabeth Taylor.
apotekarica Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 Jeste MontyBtw, prema predanju, zamal' se ugusio od prednjih zuba koje je polomio prilikom sudara sa telefonskom govornicomNext Q :)
colonelo Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Da, a Liz mu ih je izvadila i tako mu spasila život. Poslije toga su ostali bliski prijatelji do (skorog) kraja njegovog života, koji mu je poslije ove nesreće krenuo nizbrdo.Sledeće pitanje:šta povezuje Nikolu Teslu, Lee Marvina i bend The White Stripes?
colonelo Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Pomoćno pitanje:Koja trojica iz svijeta filma i muzike su osnovali klub dvojnika Lee Marvina?
colonelo Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Tek sad mi se otvorila slika.Costanza je pogodio i nastavlja.U pitanju je film Coffee and Cigarettes - dio Jack Shows Meg His Tesla Coil u kome članovi benda The White Stripes - brat i sestra Jack i Meg Stripe raspravljaju o Teslinom kalemu u kafeu, a iznad njih je slika Lee Marvina. Klub dvojnika Lee Marvina sačinjavaju Jim Jarmusch i njegovi omiljeni glumci-muzičari Tom Waits i John Lurie.
Costanza (Karma Police) Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Nema pitanja. šTRAJK!Zahtevi: - smenjivanje Maltezea (missim, gde je taj dečko, ne pojavljuje se danima) i munjevito djenkino 1 ustoličenje. - otvorite mi ćilimče, oću da pišem o Tarkovskom. 2put se ne šalju tenkovi na radnike..
Recommended Posts