Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

daleko pre i daleko uspesnije od Trira jedan evropski reziser je snimio film cija se radnja odvija na pozorisnoj, stilizovanoj sceni.glavni karakter je jedan mornar.film?

Posted

Fasbinder QuerelleI da dodam ponovo kao poslednji baksuz - Dogvil se ne deshava na pozorisnoj sceni.

Posted
Fasbinder QuerelleI da dodam ponovo kao poslednji baksuz - Dogvil se ne deshava na pozorisnoj sceni.
da. ni Kerel ako cemo bas da sitnicarimo. stilizovanoj, lepo sam napisao a ako se ono trirovo mozda zove 'skolice' onda se izvinjavam.
Posted
da. ni Kerel ako cemo bas da sitnicarimo. stilizovanoj, lepo sam napisao a ako se ono trirovo mozda zove 'skolice' onda se izvinjavam.
Tako je, ni Kerel. I, uopste uzev, ni jedan film se ne dešava na pozorišnoj sceni - to je nemoguće. Izvinjavam se za sitničarenje.šezdesetih godina prošlog veka pozorišni reditelj snima film sa muzičkim naslovom. Film, reditelj?
Posted
Tako je, ni Kerel. I, uopste uzev, ni jedan film se ne dešava na pozorišnoj sceni - to je nemoguće. Izvinjavam se za sitničarenje.šezdesetih godina prošlog veka pozorišni reditelj snima film sa muzičkim naslovom. Film, reditelj?
Piter Brook?Ali, dva su filma sa muzickim naslovom?
Posted

Jel? A koji je drugi? Mislim ovaj moj je sigurno prvi, on je na početku decenije.

Posted
Jel? A koji je drugi? Mislim ovaj moj je sigurno prvi, on je na početku decenije.
Drugi je The Beggar's Opera (ne moze se reci da nije muzicki naslov), ali sam ja siroko shvatila sezdesete (pomenuti film je zapravo iz '53. - sad sam utvrdila)Elem, ako se slazemo da je Moderato Cantabile trazeni odgovor, ja bih pitala koji je glumac na prilicno bizaran nacin zamalo poginuo od posledica saobracajne nesrece vracajuci se sa zurke koju je priredio poznati holivudski bracni par, u ciju je lepsu polovinu, makar se tako pricalo, bio nesrecno zaljubljen.
Posted

Sumnjam na Montgomery Clifta.Znam da je imao teži udes, a pričalo se i o njegovoj šemi sa Elisabeth Taylor.

Posted

Jeste MontyBtw, prema predanju, zamal' se ugusio od prednjih zuba koje je polomio prilikom sudara sa telefonskom govornicomNext Q :)

Posted

Da, a Liz mu ih je izvadila i tako mu spasila život. Poslije toga su ostali bliski prijatelji do (skorog) kraja njegovog života, koji mu je poslije ove nesreće krenuo nizbrdo.Sledeće pitanje:šta povezuje Nikolu Teslu, Lee Marvina i bend The White Stripes?

Posted

Pomoćno pitanje:Koja trojica iz svijeta filma i muzike su osnovali klub dvojnika Lee Marvina?

Posted

Tek sad mi se otvorila slika.Costanza je pogodio i nastavlja.U pitanju je film Coffee and Cigarettes - dio Jack Shows Meg His Tesla Coil u kome članovi benda The White Stripes - brat i sestra Jack i Meg Stripe raspravljaju o Teslinom kalemu u kafeu, a iznad njih je slika Lee Marvina. Klub dvojnika Lee Marvina sačinjavaju Jim Jarmusch i njegovi omiljeni glumci-muzičari Tom Waits i John Lurie.

Posted

Nema pitanja. šTRAJK!Zahtevi: - smenjivanje Maltezea (missim, gde je taj dečko, ne pojavljuje se danima) i munjevito djenkino 1 ustoličenje. - otvorite mi ćilimče, oću da pišem o Tarkovskom. 2put se ne šalju tenkovi na radnike..