Ajant23 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Lrd, da... :)Ingrid Bergman, Hičkok i Ingmar Bergman (još slavnijeg prezimena).
Lrd Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Što bi rekli mladi Ingrid>Ingmar. Elem, ovaj lik je jedan istinski velikan, gigant sigurno, ali gigant-titan možda. U svakom slučaju, imao je drugara džokeja koji je imao dijagnozu (dakle papir) na kome je pisalo da ne može da podigne ruku u ramenu (ili ispravi lakat, ne držite me za reč), tako da je taj drugar na jednoj velikoj trci išibao svog konkurenta da bi ga prestigao, a posle je sudijama pokazao papir da je to nemoguće. Elem, lik i drugar su hteli da "bleje" sa jednim poznatim glumcem (ne sećam se tačno koji je, tipujem na Mičama, ali nisam ni 30% siguran), ali ih je on iskulirao jer je imao jako važan golf turnir sa vžnim zvanicama. U znak osvete, njih dvojica su unajmili avion, a naš lik je bio pilot i onda su proleteli iznad terena i prosuli čitav tovar ping-pong loptica po terenu. Nema šanse da se setim kako se zvao drugar džokej, a kako se zove naš lik?
najgori Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 dzon hjustonprica je iz fenomenalne autobiografije, a moguce je i da je bogart, a ne micham?
Lrd Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 (edited) dzon hjustonprica je iz fenomenalne autobiografije, a moguce je i da je bogart, a ne micham?Damn you, a taman sam se spremao da hintujem anegdotom u ratno vreme i usranim toaletom. :)Autobiografija je vaistinu fenomenalna i prepuna dogadjaja. Uvek nju uzimam kao "argument" protiv Felinijeve, a sve u smislu ilustracije večne, sadržajne i smislene rasprave kako su žanrovski filmovi u svakom smislu superiorni u odnosu na "umetničke".Što se tiče glumca, moguće je, naravno, ali mi ipak ne miriše kao Bogart. Sećam se samo kako su pijani igrali američki fudbal u stanu i koliki je Bogi bio alkos i boem, pa mi nekako ne ide uz njega da bude nadrkan na golf turniru. Mada, treba proveriti, a nemam knjigu.edit: zaboravih da ti ishejlujem avatar, najgori. ja sam furao djuka malo, ali ti si baš pravoveran. :) mada, gledam sliku i shvatam da je već ušla u moju podsvest. samo je gledam i čujem zvuke i osećam tenziju i gledam za koji ćošak da se sakrijem. Edited June 23, 2009 by Lrd
najgori Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 (edited) na brzaka:sta je zajednicko filmovima staying alive (1983), barfly (1987), tombstone (1993) i get carter (2000. sa staloneom, a ne majkl kejnom u glavnoj ulozi) ? Edited June 23, 2009 by najgori
najgori Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 pita miki rork barbeta sredera "imas neku ulogu za mog ortaka?". ortak je glumac i igrao je u pomenutim filmovima
dranki dak Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 dzon hjustonprica je iz fenomenalne autobiografije, a moguce je i da je bogart, a ne micham?Burt Lancaster.Dobro je prošao, Huston ga nije izmlatio ko Montyja Clifta.Ex-džokej, veliki Hustonov prijatelj i saradnik u mnogim simpatičnim anegdotama je Billy Pearson.Hustonova autobiografija (Otvorena Knjiga) mi je jedna od najdražih knjiga, svaka preporuka.
najgori Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 rorkov ortak je mladji brat silvestera stalonea - frenk. poznata je scena tuce sa rorkom u barfly. 'ajd sad nek neko drugi pita
Lrd Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 rorkov ortak je mladji brat silvestera stalonea - frenk. poznata je scena tuce sa rorkom u barfly. 'ajd sad nek neko drugi pitaStaro pravilo kaze da onaj kome ne odgovore na pitanje mora da postavlja novo. Propisi su propisi.
najgori Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 nesto iz knjige The Best Things Ever Said in the DarkThe Wisest, Wittiest, Most Provocative Quotations from the MoviesIt’s beer o’clock and I’m buying. je citat iz filma...?
najgori Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 reditelj je film snimio za 25 dana po prici svog brata i za to su obojica nominovani za oskara. nominovan je i za montazu.
MocaVukotic Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 prepoznati američkog glumca1. u jednom kanskom pobedniku igra lik čije je prezime isto kao ime jedne zemlje2. u jednom bio-picu igra poznatog američkog pesnika (i dramskog pisca)3. u jednom filmu se njegov lik zove i preziva isto kao jedan čuveni američki rediteljpravo ime mu je klasično američko, ali ga znamo po promenjeom imenu, koje je zapravo holandska verzija tog američkog imena?
najgori Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 a u jednom filmu sa 9 oskara ima prezime koje je ime poznatog italijanskog slikara? ako je ovaj na kog mislim... mislio sam da mu je to krsteno ime jer mu je neko u familiji holandjanin, ili da je oneobiceno na nacin npr. americkih crnaca
Recommended Posts