PussyGalore Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 rekla bih bergman, a opet mi nelogicno da se seta tako i zaustavlja za razgovor sa nepoznatim...pa bio to i kadilak.the seventh seal?
Ajant23 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Ne, nipošto.Ali, traženi reditelj, iako sasvim različite "prirode" od Bergmana, smatrao je da je i Bergman kao i on "reditelj po vokaciji"...
PussyGalore Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 pazi, nemoj da nas usmeravas na stranputicu 'neartikulisanom' retorikom, nekako smo se i ja i moca usmerili na 'nenormalne' ljude ,sto nas neminovno vodi ka bergmanu i lynchu...nemoj posle izvinjavam se.
Ajant23 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Za Mocu mi je jasno što je gađao Lyncha, ali što sebe odmah povezuješ sa njim to mi nije jasno. A, i šta mu to dođe "neartikulisana retorika", ako je citirana sintagma koju je traženi reditelj izgovorio novinarima koji su stajali oko jednog dvoseda, u nekom foajeu, na kome su sedeli skupa on i Bergman...
PussyGalore Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 (edited) dobro, de, onda je felini on ima nenormalne likove...a i voli da prica, on mi se definitivno uklapa u razgovor sa nepoznatom zenompardon, sladak zivot????neartikulisana retorika se odnosi na autisticna pitanja, kojima je i dragi ulis sklon, kako da pogodis nesto ako nemas materijala da krenes od necega.ovde je jedini 'materijal' za muljanje bio - nenormalni likovi, iz toga proizilaze bergman, linc i feliniOK? Edited June 22, 2009 by PussyGalore
Ajant23 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 (edited) Jeste... :)EDIT: OK :) Edited June 22, 2009 by Ajant23
PussyGalore Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 ajde nastavi ti ili neko drugi ugrozeni...nemam neku ideju.
MocaVukotic Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 ajde ako mogu ja jedno, baš mi palo na pametkoji film povezuje Guns 'N' Roses i Paula Newmana?da suzim, film je iz prve polovine newmanove karijere
MocaVukotic Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 ...What we’ve got here is "failure to communicate". Some men you just can't reach. So you get what we had here last week. Which is the way he wants it. Well, he gets it. And I don't like it any more than you men...je dijalog iz filma koji se traži, a koji se čuje u jednoj GNR pesmi...ajde, još film
najgori Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 nisam nasao dovoljno dobro pitanje za ovaj film, a onda sam otisao na wikipediu :) i saznao neke zanimljive stvari dakle,pisac romana po kome je film cije se ime trazi snimljen je robert stone...Stone based the character of Ray Hicks on Beat writer Neal Cassady, with whom Stone became acquainted through novelist Ken Kesey, a classmate of Stone's in graduate school at Stanford University.Hicks' death scene on the railroad tracks at the film's conclusion was directly based on Cassady's death along a railroad track outside of San Miguel de Allende, Mexico in 1968.
najgori Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 film je snimljen 1978. i prilicno je cesto prikazivan kod nas...jos malo sa wikipedie:Also, the hippie commune setting, where lights and stereo speakers placed throughout the woods are utilized in Hicks' escape plan, was partially based on Kesey's home in La Honda, California, where Kesey and his friends — known as the Merry Pranksters — famously wired the surrounding woods with lights and sound equipment to enhance their experiments with LSD.
najgori Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 tri glavne uloge su: Nick Nolte, Tuesday Weld, Michael Moriarty
Recommended Posts