PussyGalore Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 samo da proverim da li sam na dobrom putu:bert lankaster, debora ker, cuvena scena na plazi,ford, tragaci...mada, pravo da ti kazem nemam pojma ko je od njih uopste ucestvovao u WWII, to bi zahtevalo dodatno raspitivanje, a ovo je onako, intuitivno, da ne kazem educational guess
Ulis Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 NisiOvi koji su učestvovali u drugom svetskom ratu....bili su na suprotnim stranama a"fotograf- misionar" je bio na strani poraženih. Marinac je ratovao u Indokini......a svi su različitih nacionalnosti. Glumica je poznata po toj sceni, čak je i nagrađena za ulogu u istom što je netipično za....za tu vrstu filmova a reditelj, koji je čuvan od strane one koja se sa Gregorijem vozikala po Rimu, osim ovog vesterna režirao je i taj film, sa tom navedenom scenom.Amerikanac i "misionar" su igrali u filmovima sa istom tematikom, od kojih je original (sa sve rediteljem i glumcima) titan-gigant (da se poslužim tvojim rečnikom) za istoriju filma a rimejk...rimejk je, za mnoge poznatiji i gledljiviji od originala.Eto (još jednom da te citiram) sve sam rekao.....
PussyGalore Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 (edited) onda je odrimada cu sada malo da razmislim dok me neko ne preduhitri... Edited June 21, 2009 by PussyGalore
Ulis Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Da, Odri je bila bolničarka koja je negovala ranjenog reditelja (britanskog vojnika)
PussyGalore Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 pa, sto si spomenuo rim, ko ti je kriv...kazi ostale aktere i zadaj zadatak teljutem
Ulis Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 (edited) Zanimljivo je da je marinac u Indokini (portir, trgovački putnik itd....) glumio u dva filma koji u svojim naslovima imaju reči koje daju naslov traženog filmaedit: tek si počela sa rešavanjem zadatka Edited June 21, 2009 by Ulis
PussyGalore Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 zanimljivo pitanje, a htela bih da ga resim vise po nekoj logicnosti, sve mi ide na francuske glumce, a nemam dovoljno podataka ko sta gde osim da nekim intuitivnim putevima povezem odri kao stozerku , nju samo imam zasigurno
Ulis Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Odri je nebitna (navedena je samo kao zanimljiv podatak)Sve je navedeno, svi glumci i reditelj su različitih nacionalnosti (od kojih jedan jeste Francuz). Da dodam, netipičan vestern, režiran od strane Britanca, sniman u Španiji....
Ulis Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 "Fotograf - misionar" je u svojoj karijeri igrao ratnika, kriminalca, ronina i eskimskog poglavicu....
Ajant23 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 (edited) Da nije "Crveno sunce"?EDIT: To bi bili Toširo Mifune, Ursula Anders, Alan Delon, Čarls Bronson... Edited June 21, 2009 by Ajant23
Ulis Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Da...Crveno sunce Terensa Janga, reditelja Dr.No filma ..itd..itd
PussyGalore Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 (edited) imam jedan zadatak, ionako sam ajantu dala odgovor, odri jeste bila stozer zbog janga...film ima hickokovsku atmosferu , pogotovu svetlo i efekte vidjene i u rear window, i north by northwest i vertigo, cak su neki ugledni kriticari zavrsnu scenu uporedjivali sa pocetkom gradjanina kejn, mada ja ni dan danas nisam shvatila tu slicnost, osim, mozda u nekoj formi ekspresije, psihickoj i fizickoj nekoj imobilizaciji... pet karaktera odjednom u kadru i u toj potresnoj sceni, tri glavna i dvojica sa strane...sve je u pogledu, sa jednog na drugi..skoro dva minuta mi svedoci ustvari jedne imaginativne reakcije glavnih junaka. Edited June 21, 2009 by PussyGalore
Ajant23 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 imam jedan zadatak, ionako sam ajantu dala odgovor, odri jeste bila stozer zbog janga...E, hajde postavljaj...
PussyGalore Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 (edited) film ima hickokovsku atmosferu , pogotovu svetlo i efekte vidjene i u rear window, i north by northwest i vertigo, cak su neki ugledni kriticari zavrsnu scenu uporedjivali sa pocetkom gradjanina kejn, mada ja ni dan danas nisam shvatila tu slicnost, osim, mozda u nekoj formi ekspresije, psihickoj i fizickoj nekoj imobilizaciji... pet karaktera odjednom u kadru i u toj potresnoj sceni, tri glavna i dvojica sa strane...sve je u pogledu, sa jednog na drugi..skoro dva minuta mi svedoci ustvari jedne imaginarne reakcije glavnih junaka. Edited June 21, 2009 by PussyGalore
Recommended Posts